Vetrijke voedingsmiddelen kunnen de opname van CBD in het lichaam aanzienlijk verhogen

Vetrijke voedingsmiddelen kunnen de opname van CBD in het lichaam aanzienlijk verhogen

Luister naar dit artikel

Hoewel orale cannabidiolcapsules (CBD) zijn goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor gebruik bij patiënten met aanvallen in 2018, was er zeer weinig bekend over het effect van voedsel op CBD-absorptie.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een studie van de Universiteit van Minnesota, gepubliceerd in Epilepsia, onderzocht of het eten van vetrijke voedingsmiddelen na het nemen van CBD de opname van CBD door het lichaam verhoogde. De studie testte of vasten of een vetrijke maaltijd effect hebben wanneer cannabidiol orale capsules door patiënten werden ingenomen.

Om erachter te komen welk effect een vette maaltijd zou hebben op CBD-absorptie, heeft de onderzoeksgroep CBD-concentraties gemeten bij epilepsiepatiënten in de MINCEP Epilepsiezorgkliniek die 99 procent pure CBD-capsules gebruikten. Concentraties van patiënten die CBD op een lege maag namen en een gestandaardiseerd vetontbijt (d.w.z. ontbijtburrito) werden vergeleken.

“Het soort voedsel kan een groot verschil maken in de hoeveelheid CBD die in het lichaam wordt opgenomen. Hoewel vettig voedsel de opname van CBD kan verhogen, kan het ook de variabiliteit vergroten, omdat niet alle maaltijden dezelfde hoeveelheid vet bevatten, ”zei Angela Birnbaum, professor aan het College of Pharmacy en co-auteur van de studie.

“Verhogingen van de hoeveelheid CBD-dosis die in het lichaam wordt opgenomen, kan ook leiden tot lagere medicatiekosten,” zei Ilo Leppik, co-auteur van de studie, een professor aan het College of Pharmacy en een adjunct-professor aan de Medical School.

De studie vond:

CBD-blootstelling neemt enorm toe wanneer CBD wordt ingenomen met vetrijke voedingsmiddelen;
in vergelijking met vasten, nam het nemen van CBD met voedsel de hoeveelheid CBD in het lichaam met vier keer toe en de maximale hoeveelheid opgenomen in het bloed van de deelnemers met 14 keer;
er werden geen cognitieve verschillen geïdentificeerd, wat consistent is met eerdere studies.
“Voor epilepsiepatiënten is een doel het handhaven van consistente bloedconcentraties van geneesmiddelen,” zei Birnbaum. “Deze studie toont aan dat CBD-concentraties aanzienlijk kunnen variëren als patiënten het anders innemen, soms met of zonder voedsel. Variaties in bloedconcentraties kunnen een patiënt gevoeliger maken voor epileptische aanvallen. ”

Bronnen:

Epilepsia

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Waarom collageen van cruciaal belang is voor de preventie van kanker en hartziekten
Next Onmiskenbaar wereldwijd probleem: lage vitamine D-waarden verhogen het risico op ziekte en voortijdige sterfte, bevestigen meerdere onderzoeken

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Wat één glas cola direct met je lichaam doet

Luister naar dit artikel Cola is de populairste frisdrank ter wereld, waarschijnlijk omdat de effecten op het lichaam vergelijkbaar zijn met drugs en cola je dus high maakt. De eerste

Onderzoek

Traditioneel Chinees medicijn helpt tegen veroudering

Luister naar dit artikel Een bloeiende Tibetaanse struik die cellen laat denken dat ze afsterven kan helpen tegen multiple sclerose en ouderdom. De wortels van de Chinese kinine (Dichroa febrifuga)

Overig

Slapen met deze planten in je kamer kan je gelukkiger maken!

Luister naar dit artikel Het is een bekend feit dat planten een essentieel onderdeel zijn van onze overleving, door ons te voorzien van vezels, voedsel, medicijnen en bouwmaterialen. Bovendien zijn