Gourmetvlees supermarkten heeft luchtje

Gourmetvlees supermarkten heeft luchtje

Luister naar dit artikel

Gourmet blijft met de kerst ongekend populair in Nederland. Wie dat dit jaar ook wil doen, kan dat echter volgens de milieuorganisatie Natuur & Milieu beter doen met een vegetarische gourmetschotel. Aan gourmetvlees uit de grote Nederlandse supermarkten zit een luchtje. Het is niet duurzaam en niet diervriendelijk, aldus de organisatie.
Volgens Natuur & Milieu haalt geen enkele gourmetschotel als geheel een voldoende. Twee schotels van Albert Heijn komen als beste uit de bus met een gecombineerde score op duurzaamheid en dierenwelzijn van 4,3 gevolgd door een schotel van Aldi met een 4,1. De twaalf vermoedelijk meest verkochte schotels van het land van de vijf grootste supermarktketens scoorden geen van allen een voldoende op het aspect milieu. Het hoogste cijfer was een 3,9. Ten aanzien van dierenwelzijn lag de hoogste score op een 6,5.
,,Wie toch wil gourmetten met vlees als hoofdingrediënt, kan het beste biologisch vlees kopen en dat in kleine stukjes snijden”, aldus Sijas Akkerman, hoofd Voedsel bij Natuur & Milieu. ,,Supermarkten roepen wij op om hun schotels diervriendelijker en duurzamer te maken. Duurzaam betekent: kip en zo min mogelijk rund of varken en diervriendelijk betekent biologisch of met sterren van het Beter Leven-keurmerk.”
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Verplichte vaccinaties: schending van de mensenrechten
Next 10 dingen die je nog niet wist over thee

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Arts Bert Keizer legt uit waarom hét moment waarop je dood gaat niet bestaat

Luister naar dit artikel We zouden graag willen dat er een helder moment is waarop je kunt zeggen ‘hij is dood’. Bijvoorbeeld om te kunnen bepalen wanneer de organen van

Overig

Al dat geklaag kan de nagel aan je doodskist zijn (en zo stop je ermee)

Luister naar dit artikel Zet jij het weekend ook steevast in met een stevige klaagzang over de afgelopen werkweek? Het kan opluchten, dat klopt, maar tal van onderzoeken hebben bewezen

Overig

Covid-19 maatregelen van isolatie en overmatige ontsmetting hebben een schadelijk effect op het menselijke microbioom

Luister naar dit artikel Omdat mensen over de hele wereld geïsoleerd blijven in hun huizen, nauw contact met anderen vermijden en hun handen en oppervlakken nauwgezet ontsmetten, waarschuwen wetenschappers dat