Gourmetvlees supermarkten heeft luchtje

Gourmetvlees supermarkten heeft luchtje

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Gourmet blijft met de kerst ongekend populair in Nederland. Wie dat dit jaar ook wil doen, kan dat echter volgens de milieuorganisatie Natuur & Milieu beter doen met een vegetarische gourmetschotel. Aan gourmetvlees uit de grote Nederlandse supermarkten zit een luchtje. Het is niet duurzaam en niet diervriendelijk, aldus de organisatie.
Volgens Natuur & Milieu haalt geen enkele gourmetschotel als geheel een voldoende. Twee schotels van Albert Heijn komen als beste uit de bus met een gecombineerde score op duurzaamheid en dierenwelzijn van 4,3 gevolgd door een schotel van Aldi met een 4,1. De twaalf vermoedelijk meest verkochte schotels van het land van de vijf grootste supermarktketens scoorden geen van allen een voldoende op het aspect milieu. Het hoogste cijfer was een 3,9. Ten aanzien van dierenwelzijn lag de hoogste score op een 6,5.
,,Wie toch wil gourmetten met vlees als hoofdingrediënt, kan het beste biologisch vlees kopen en dat in kleine stukjes snijden”, aldus Sijas Akkerman, hoofd Voedsel bij Natuur & Milieu. ,,Supermarkten roepen wij op om hun schotels diervriendelijker en duurzamer te maken. Duurzaam betekent: kip en zo min mogelijk rund of varken en diervriendelijk betekent biologisch of met sterren van het Beter Leven-keurmerk.”
Bron


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Verplichte vaccinaties: schending van de mensenrechten
Next 10 dingen die je nog niet wist over thee

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Depressieve mensen komen massaal hun bed uit dankzij Pokemon Go

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Wat je vooral niet in je mond wilt stoppen | over ongezonde ingrediënten en E-nummers.

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Nieuws

Vergeetachtig door siliconen? Inspectie gaat klachten onderzoeken

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat