Leer hoe maagzuurremmers de darmgezondheid bedreigen

Leer hoe maagzuurremmers de darmgezondheid bedreigen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Voor de naar schatting 24 miljoen Amerikanen die dagelijks een antacidum gebruiken, kan deze zuurremmende werking grote problemen opleveren voor de darmgezondheid. Onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Universitair Medisch Centrum Maastricht laten bijvoorbeeld zien dat mensen die regelmatig protonpompremmers gebruiken een verhoogde kans hebben op darminfecties.

Houd in gedachten dat wanneer je darmgezondheid vermindert … je een groter risico loopt op immuungerelateerde gezondheidsproblemen zoals auto-immuunziekten, longontsteking plus vele vormen van kanker.

Bovendien hebben veel studies bevestigd wat we al weten – dat verminderde darmafwijking ook leidt tot belangrijke vitaminetekorten zoals vitamine B12 en magnesium, terwijl het risico op osteoporosegerelateerde botbreuken toeneemt. Bij mensen die maagzuurremmers gebruiken in hun hogere jaren, zou het geen verrassing moeten zijn dat een fractuur gerelateerd aan vallen zo gewoon is.

Hoe beïnvloedt het epigenetische landschap de darmgezondheid?

Een gezond spijsverteringsstelsel wordt gevormd door datgene waaraan we ons blootstellen – voedsel, water, drank, vervuiling, geneesmiddelen en voedingssupplementen beïnvloeden allemaal hoe divers ons darmmicrobioom zal zijn en daarom ons epigenetische landschap.

Voor mensen die ervoor kiezen om protonpompremmers te gebruiken om zuur te blokkeren in plaats van het dieet aan te passen, loop je het risico van potentiële voedselallergieën en doordringende omgevingsstress – wat het risico op overkolonisatie in de dunne darm van ongunstige bacteriën zal vergroten.

Antacida, te veel gluten en gliadine-eiwitten zijn geen gunstige combinatie voor veel mensen die lijden aan problemen met de spijsvertering.

Als u zonder het te weten een gevoeligheid voor gluten ervaart, zou het blootstellen van de trilhaartjes in uw dunne darm aan deze vaak ontstekingsbevorderende eiwitten niet alleen bijdragen tot uw veranderde spijsvertering, maar ook tot een verminderde darmmicrobioomgezondheid en eerstelijnsimmuniteit.

Omdat een gezond spijsverteringssysteem afhankelijk is van een robuuste mucosale voering om optimale immuniteit te behouden, kunnen ontsteking veroorzakende eiwitten de weefselpermeabiliteit veroorzaken – ook wel ‘lekkende darm’ genoemd. Als de volgende stap het voorschrijven van een antacidum is met een reeds aangetaste mucosale voering, het potentieel om zich te ontwikkelen een infectie neemt alleen toe wanneer de weefselpermeabiliteit bestaat.

Opmerking: Als u heeft voorgesteld om te worden getest op lekkende darm aan uw zorgverlener en deze er niet bekend mee zijn, vraag dan om een “weefselpermeabiliteitstest” of zoek een integrale zorgverlener met ervaring in de juiste testprocedures.

Goed wetenschappelijk onderzoek ziet er veelbelovend uit in de komende jaren

Het International Human Microbiome Project heeft tot doel onderzoek te doen naar de positieve invloed van voeding en probiotische therapie op het verbeteren van de algehele darmgezondheid en de implicaties daarvan voor het dagelijkse welzijn van de mens. Het doel van het project is om de behandelingsfocus voor alle behandelaars van symptomatische behandeling te verschuiven naar het vermogen van behandelaars om individuele microbiologische factoren te onderscheiden om de noodzaak van antacidum of een andere farmaceutische substantie te vermijden.

Iets wat we nooit moeten vergeten, is dat voedsel ertoe doet.

Plus, als herinnering tijdens drukke tijden in ons leven – vertragen. Simpel gezegd, hoe we eten, is belangrijk voor de gezondheid van de darm.

Om de spijsvertering en het algehele welzijn drastisch te verbeteren, moet u het belang in overweging nemen van het creëren van een ontspannen plek voor u en uw gezin om te genieten van maaltijden. Neem bijvoorbeeld een paar keer diep adem voordat je je eerste hap eten opeet om je zenuwstelsel weg te schuiven van de sympathische modus naar een meer vredige parasympathische staat.

Oplettend eten en grondig kauwen op elke hap eten zal een lange weg afleggen in de richting van het verbeteren van je gezondheid.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Hoe een pindakaas test de ziekte van Alzheimer kan detecteren
Next Beroemde dermatoloog onthuld: verwijder bruine vlekken op gezicht en huid met deze eenvoudige truc!

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Dit zijn de 10 giftigste ingrediënten die worden gebruikt door McDonald’s

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Het meest misleidende product van 2015: 0,0006 procent truffel en 667 keer meer suikers

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

De verbinding van uw lever met de gezondheid van het hart: NAFLD verhoogt uw risico op een hartaanval en beroerte

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat