10 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren.

10 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren.

Luister naar dit artikel

Een koelkast vind je in elk huishouden. We bewaren onze melk, yoghurt en andere producten die je niet buiten de koelkast kunt bewaren erin. Jammer genoeg blijft niet alles vers in de koelkast. Soms is het zelf gevaarlijk om bepaalde producten in de koelkast te zetten. Het zal je verrassen dat de volgenden 10 producten niet in de koelkast bewaard mogen worden.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


1. Tomaten

Als we tomaten kopen leggen we ze meestal meteen in de koelkast, maar dat is niet goed. Dit geld voor alle tomaten zoals trostomaten, pruimtomaten, kerstomaten, gele tomaten, enzovoort. De tomaten rijpen namelijk niet door in de koude lucht waar door de zoete smaak en textuur verloren raken. Leg ze liever in de fruitschaal.

2. Basilicum

Ook al zie je basilicumblaadjes in de koeling van de supermarkt ze kunnen slecht tegen de kou. Hierdoor zullen ze sneller verwelken. Het plantje zal alle geuren absorberen in de koelkast. De beste manier om basilicum te bewaren is als een bosje bloemen. Met de stengels dus in een kopje vers water. Als je lang wilt genieten van de blaadjes kun je ze blancheren en invriezen.

3. Aardappelen

In de koelkast word de huid va aardappelen sneller slecht. Je zult merken dat ze dan zoet en zandachtig worden. Dat komt omdat het zetmeel sneller in suiker word omgezet. Een goede plek om aardappelen te bewaren is de voorraad kast, of in een papieren zak op een koele plaats zoals de berging of kelder. De papieren zak zorgt voor een betere luchtcirculatie.

4. Olijf- en zonnebloemolie

Zonnebloem- of olijfolie is iet geschikt om te bewaren in de koelkast. Je moet ze bewaren op een donkere koele plek zoals de voorraad kast. De olijfolie word dikker en ondoorzichtig in de koelkast en er ontstaan dikwijls vlokjes door stolling. Bewaar de olijfolie in een donkere fles dan kan je het gemiddeld 18 maanden bewaren.

5. Uien

Uien zijn het hele jaar verkrijgbaar en onmisbaar in de keuken. Je kunt de smaak en voedingswaarden wel tot 10 maanden behouden als je de juiste omstandigheden creëert. Dat kan zolang ze koel en donker staan. Uien kan je net zo bewaren als aardappelen, dus niet in de koelkast. Maar leg ze niet naast de aardappelen want gassen die aardappelen uitstoten laten de uien sneller rotten.

6. Brood

Brood droogt sneller uit in de koelkast. Kun je een heel brood niet op tijd op krijgen vries dan een gedeelte in. Ontdooi ze als je ze weer nodig hebt voor lekker zacht brood. Of koop in plaats van een heel een half brood. Als je brood oud is geworden kan je ook nog wentelteefjes, pizzabodem of brood quiche van maken. Of toast het brood gewoon.

7. Avocado’s

Avocado’s bederven best snel, maar hoe bewaar je ze het best. Als de avocado goed rijp is kan je hem in de koelkast bewaren want dan stopt de rijping. Als is dat niet zo is houdt ze dan uit de koelkast. Voor een halve avocado is de koelkast wel een goede plek. En een handige tip: Laat de de pit erin zitten dan blijft het langer goed.

8. Koffie

Er word soms gezegd dat koffie in de koelkast moet worden bewaard om het dan langer goed zou zijn. Maar dat is een grote fabel. Koffiebonen nemen de aroma’s uit de koelkast op net als tomaten. Daardoor kunnen ze vreemd smaken. Hierdoor verliezen andere producten hun smaak. Bewaar koffie gewoon in een donkere pot zodat de aroma’s niet verloren gaan. Als je heel veel hebt kun je een gedeelte ook invriezen.

9. Eieren

We gebruiken allemaal onze eieren op verschillende manieren. Maar de goede manier om ze te bewaren weet niet iedereen. Hoewel ze in de winkel buiten de koeling staan kun je ze thuis beter in de koelkast leggen. Dat is omdat eventuele salmonellabacteriën zich niet kunnen vermenigvuldigen. Als je eieren gekoeld bewaard zijn ze ongeveer een maand houdbaar. Leg eieren niet te dicht bij andere producten zoals vis door de sterke geur.

10. Sauzen

Sauzen bevatten natuurlijke en kunstmatige conserveermiddelen. Er staat vaak ook op koel en droog bewaren. Dat betekend dat je ze het best in het keukenkastje kan bewaren. Zowel ketchup als mayonaise blijft goed buiten de koelkast. Sauzen die zelfgemaakt zijn kun je wel het best in de koeling bewaren.

Deel dit bericht als je wat hebt gehad aan de tips, en jij nu deze producten niet meer in de koeling bewaard. Laat ons ook weten wat je hiervan vond.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Gezonde leefstijl beschermt niet tegen dementie
Next Ken jij kurkuma? Volgens wetenschappers zou DIT jouw leven kunnen redden.

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Nestle voert tests uit na het vinden van hoge niveaus van gevaarlijke onkruidverdelger in koffiebonen

Luister naar dit artikel Blijkbaar zijn bier en wijn niet de enige dranken met verrassend hoge niveaus van glyfosaat, een vermeende kankerverwekkende stof en een van de meest gebruikte herbiciden

Nieuws

Het verlagen van uw bloeddruk kan uw hart stoppen als u veel medicijnen gebruikt

Luister naar dit artikel Als je bang bent om een hartaanval te krijgen, ben je niet alleen. Met statistieken die aantonen dat hartstilstand elk jaar meer mensen over de hele

Overig

Oxycontin Maker-vraagt faillissement aan na miljarden naar privéaccounts te hebben gesluisd…

Luister naar dit artikel De Sacklers, de familie die Purdue Pharma bezit, verantwoordelijk voor het controversiële opiaat OxyContin, wordt ervan beschuldigd dat ze hun rijkdom proberen te verbergen door meer