Gezonde leefstijl beschermt niet tegen dementie

Gezonde leefstijl beschermt niet tegen dementie

Luister naar dit artikel

Tegen alle verwachtingen in blijkt nu uit grootschalig onderzoek van het AMC dat een gezonde leefstijl niet beschermt tegen dementie. Ouderen die extra goed zorgen voor hun hart en bloedvaten worden later net zo vaak dement, schrijven de Amsterdamse wetenschappers vandaag in The Lancet.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De laatste jaren steeg het aantal dementiepatiënten minder snel dan voorspeld. Wetenschappers schreven dit toe aan een gezondere leefstijl en gebruik van medicijnen tegen een hoge bloeddruk en hoog cholesterol. Zo zouden ouderen de aanvoerroutes naar de hersenen schoner houden en daarmee verval voorkomen.

Om deze theorie te testen verdeelden de onderzoekers 3.500 ouderen uit 116 dokterspraktijken in twee groepen. De ene helft had iedere vier maanden een afspraak met een praktijkondersteuner die hun bloeddruk en cholesterol controleerde, dieettips gaf en hielp bij stoppen met roken en meer bewegen. De andere helft kreeg die afspraak niet.

Na ruim zes jaar was in de groep met de extra vaatzorg 6,5 procent van de ouderen dement geworden, tegenover 7 procent in de groep zonder begeleiding. Dat verschil was niet significant. Een tegenvallend resultaat, erkent onderzoeksleider Pim van Gool, hoogleraar neurologie in het AMC, maar hij heeft er wel een verklaring voor.

De ouderen waren al relatief gezond, waardoor er weinig winst viel te behalen. Daarnaast is de standaardzorg in de westerse wereld van zulk hoog niveau dat extra aandacht voor hart en bloedvaten blijkbaar niet veel voordeel oplevert, aldus Van Gool.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Deze Fruitsoort Behandeld Slapeloosheid en Stimuleert De Functie Van De Hersenen!
Next 10 voedingsmiddelen die je NOOIT in de koelkast mag bewaren.

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Artsen geven toe dat vaccins schadelijk zijn en zetten ons immuunsysteem tegen ons op!

Luister naar dit artikel De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft onlangs vaccin-sceptici opgenomen – mensen die aarzelen om zichzelf of hun kinderen te vaccineren omdat ze zich zorgen maken over de mogelijke

Onderzoek

Kanker kan worden bestreden met kruidengeneesmiddelen. Ontdek hier welke planten krachtige antikankerstoffen bevatten

Luister naar dit artikel Onderzoekers van de King Abdullah University of Science & Technology in Saoedi-Arabië hebben drie planten gevonden die kunnen worden gebruikt in de strijd tegen kanker. Steun

Onderzoek

Samenwonen verandert je immuunsysteem

Luister naar dit artikel Het immuunsysteem verschilt van mens tot mens. Dat maakt dat de één maar 1 dag geveld wordt door de griep, terwijl de ander 3 dagen in