Nestle voert tests uit na het vinden van hoge niveaus van gevaarlijke onkruidverdelger in koffiebonen

Nestle voert tests uit na het vinden van hoge niveaus van gevaarlijke onkruidverdelger in koffiebonen

Luister naar dit artikel

Blijkbaar zijn bier en wijn niet de enige dranken met verrassend hoge niveaus van glyfosaat, een vermeende kankerverwekkende stof en een van de meest gebruikte herbiciden ter wereld (het is het belangrijkste ingrediënt in de onkruidverdelger Roundup).


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De Zwitserse kolos Nestle waarschuwde zijn leveranciers dat het meer tests op koffiebonen gaat uitvoeren nadat het bedrijf hogere niveaus van de onkruidverdelger glyfosaat heeft gevonden – het belangrijkste ingrediënt van onkruidverdelger Roundup, oorspronkelijk ontworpen en verkocht door Monsanto.

Voor degenen die niet bekend zijn met de controversiële agrochemische stof, bevindt glyfosaat zich in het centrum van een stroom van rechtszaken tegen Monsanto en zijn nieuwe eigenaar, Bayer, omdat vermeende slachtoffers beweren dat Roundup kanker veroorzaakt. Na het kopen van Monsanto voor $ 63 miljard, wordt Bayer geconfronteerd met miljarden dollars aan rechtszaken die de aandelen van het bedrijf omlaag hebben gestuwd.

Nu dwingt ‘s werelds grootste koffiebrander leveranciers van Indonesië tot Brazilië om zich in te spannen om aan zijn nieuwe normen te voldoen. Nestle hoopt dat deze tests “tijdelijk” zijn totdat deze landen de toepassing van glyfosaat “corrigeren”.

Maar het verzoek van Nestle is slechts een indicatie van een conflict tussen bedrijven die grote hoeveelheden landbouwproducten importeren en de boeren die ze verbouwen, naarmate meer landen het gebruik van Roundup verbieden of ernstig beperken.

“We controleren actief chemische residuen, waaronder glyfosaat, in de groene koffie die we kopen,” zei Nestle uit Zwitserland in een verklaring. “Dit monitoringprogramma heeft aangetoond dat in sommige groene koffie veel chemische residuen in de buurt liggen van de limieten die door de regelgeving zijn bepaald. We versterken onze controles in samenwerking met leveranciers om ervoor te zorgen dat onze groene koffie blijft voldoen aan de regelgeving over de hele wereld. ”

Volgens Bloomberg kunnen de door Nestle gevraagde nieuwe maatregelen “de wereldwijde koffiehandelstromen bemoeilijken”, aangezien Europa enkele van de strengste normen voor glyfosaatniveaus heeft, terwijl Australië en Maleisië ook relatief hoge limieten hebben. Dat is vergeleken met de VS, waar beperkingen op glyfosaatniveaus in voedsel relatief soepel zijn.

Nestle zei dat het “samenwerkt met telers” om hun afhankelijkheid van glyfosaat te verminderen: “Onze agronomen zullen blijven samenwerken met koffieboeren om hen te helpen hun onkruidbeheerspraktijken te verbeteren, inclusief het juiste gebruik van herbiciden en de goedkeuring van andere onkruidmethoden.”

Ondertussen zei een manager bij een Braziliaanse groeiende coöperatie dat zijn organisatie moeite heeft om leden te helpen glyfosaatniveaus te verlagen om te helpen voldoen aan Europese normen.

Bronnen:

ZeroHedge.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Eet deze 15 voedingsmiddelen om uw niergezondheid te verbeteren
Next Makers van Zantac stoppen distributie vanwege zorgen over kanker

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Opties om nu sterfgevallen door virussen te voorkomen!

Luister naar dit artikel Het lijkt erop dat hydroxychloroquine en azithromycine een uitkomst kunnen zijn om deze COVID-19-pandemie te beëindigen nadat de wereldberoemde Franse immunoloog Didier Raoult, MD, PhD, een

Overig

“Massale sterilisatie”: Keniaanse artsen vinden anti-vruchtbaarheidsagent in UN Tetanus Vaccin

Luister naar dit artikel Volgens LifeSiteNews, een katholieke publicatie, klaagt de Kenya Catholic Doctors Association UNICEF en de WHO aan wegens het steriliseren van miljoenen meisjes en vrouwen onder dekking

Overig

Moderne gezondheidszorg corrupt tot op het bot. Zie hier hoe jouw dokter wordt omgekocht

Luister naar dit artikel Veel dokters zijn oprecht verbaasd waarom het grootste deel van de mensen niet gelooft wat zij zeggen. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift