Het verlagen van uw bloeddruk kan uw hart stoppen als u veel medicijnen gebruikt

Het verlagen van uw bloeddruk kan uw hart stoppen als u veel medicijnen gebruikt

Luister naar dit artikel

Als je bang bent om een hartaanval te krijgen, ben je niet alleen. Met statistieken die aantonen dat hartstilstand elk jaar meer mensen over de hele wereld doodt dan auto-ongelukken, borstkanker, vuurwapens, griep, HIV, borstkanker, colorectale kanker, longontsteking en prostaatkanker samen, is het een terechte zorg. Veel mensen die zelfs een licht hoge bloeddruk hebben, nemen medicatie om het onder controle te houden uit bezorgdheid voor de gezondheid van het hart, dus het is behoorlijk schokkend dat een algemeen voorgeschreven medicijn daadwerkelijk is gekoppeld aan een hoger risico op hartstilstand.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De studie keek naar een groep medicijnen die bekend staan als dihydropyridines. Gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk, zijn enkele veel voorkomende variëteiten amlodipine en nifedipine. Uit een analyse van 10.000 patiënten die deze categorie geneesmiddelen gebruikten, bleek dat degenen die hoge doses nifedipine gebruiken, een aanzienlijk hoger risico lopen op een plotselinge hartstilstand dan mensen die amlodipine gebruiken.

Beide geneesmiddelen zijn calciumkanaalblokkers die op een vergelijkbare manier werken, dus de onderzoekers gingen na waarom met name nifedipine het risico op hartstilstand verhoogde, terwijl amlodipine dat niet deed. Ze ontdekten dat nifedipine de hartcellen beïnvloedt op een manier die het risico op het type fatale aritmieën achter een hartstilstand verhoogt.

Helaas wordt nifedipine momenteel beschouwd als “veilig en effectief” en wordt het door cardiologen en andere artsen op grote schaal voorgeschreven aan mensen met hoge bloeddruk. Verdere studies zijn nodig, maar in de tussentijd willen degenen die dit medicijn gebruiken misschien met hun arts over de studie praten.

Het wordt niet aanbevolen om gewoon te stoppen met het gebruik van de medicatie cold turkey, omdat dit ernstige bijwerkingen kan hebben. Je zou kunnen vragen naar de beste manier om over te schakelen naar een relatief veiliger medicijn, hoewel de ideale oplossing hier is om een manier te vinden waarop je je bloeddruk op natuurlijke wijze kunt verlagen.

Verlaag uw bloeddruk op een natuurlijke en veilige manier

Een manier waarop veel mensen met succes hun bloeddruk hebben verlaagd, is door hun dieet te veranderen. Het verwijderen van bewerkte voedingsmiddelen kan een verrassend groot verschil maken als u er regelmatig veel van consumeert. Streef naar het consumeren van natuurlijke voedingsmiddelen met veel vezels, terwijl rood vlees wordt beperkt.

Het aanbrengen van positieve veranderingen in uw dieet kan u ook helpen om gewicht te verliezen, wat wordt beschouwd als de meest effectieve manier om hoge bloeddruk te verlagen. Het verliezen van zelfs tien pond kan voldoende zijn om een verschil in uw bloeddruk te maken.

Tegelijkertijd moet u ook uw alcoholgebruik beperken en stoppen met roken als u dat nog niet heeft gedaan. Als je een zware drinker bent, probeer het dan te beperken tot niet meer dan één drankje per dag.

Meer bewegen kan ook helpen, en je hoeft niet eens zoveel te trainen om resultaten te zien. Een half uur vijf dagen per week is voldoende en experts raden aan iets te doen dat je leuk vindt om het gemakkelijker te maken om mee te doen. Of je nu besluit om met een vriend te wandelen of op je favoriete muziek te dansen, elke beweging is beter dan helemaal geen beweging.

Een andere manier om de bloeddruk laag te houden, is door je stress onder controle te houden. Hoewel het makkelijker gezegd dan gedaan is, is het de moeite waard om de inspanning te leveren, omdat stresshormonen je bloedvaten kunnen vernauwen en je bloeddruk kunnen laten stijgen. Meditatie en diepe ademhaling zijn een goede plek om te beginnen, en het beoefenen van een ontspannende hobby zoals muziek of kunst kan ook stress onder controle houden.

Hoge bloeddruk kan beangstigend zijn, maar er zijn manieren om het te verlagen en je hart te beschermen zonder medicijnen te gebruiken die je leven in gevaar kunnen brengen. Veel mensen merken dat ze met de juiste levensstijlveranderingen hun bloeddruk binnen een gezond bereik kunnen houden.

Bronnen:

NaturalHealth365.com

Health.Harvard.edu

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous De gezondheidsvoordelen van citroenwater
Next Nieuwe studie onthult hoe ADHD-medicijnen "de structuur van de hersenen van kinderen veranderen"

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Hoera: Kaas blijkt veel gezonder dan gedacht

Luister naar dit artikel Niets mis met een blokje, plakje of pizza vol kaas, blijkt nu. Je leeft er zelfs langer door. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige

Straling

Vuurballen! Mobiele telefoon ‘kookt’ zaadcellen

Luister naar dit artikel Deskundigen waarschuwen ons voor het volgende: het gebruik van een mobiele telefoon voor zelfs maar een uur per dag kan zo schadelijk zijn voor het sperma

Onderzoek

Indrukwekkend: Bioloog legt uit hoe cannabis kankercellen doodt

Luister naar dit artikel Het National Cancer Institute, een onderdeel van de Amerikaanse overheid, heeft onlangs erkend dat cannabis kankercellen doodt. Het instituut adviseert dat ‘cannabinoïden nuttig kunnen zijn bij