Het verlagen van uw bloeddruk kan uw hart stoppen als u veel medicijnen gebruikt

Het verlagen van uw bloeddruk kan uw hart stoppen als u veel medicijnen gebruikt

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Als je bang bent om een hartaanval te krijgen, ben je niet alleen. Met statistieken die aantonen dat hartstilstand elk jaar meer mensen over de hele wereld doodt dan auto-ongelukken, borstkanker, vuurwapens, griep, HIV, borstkanker, colorectale kanker, longontsteking en prostaatkanker samen, is het een terechte zorg. Veel mensen die zelfs een licht hoge bloeddruk hebben, nemen medicatie om het onder controle te houden uit bezorgdheid voor de gezondheid van het hart, dus het is behoorlijk schokkend dat een algemeen voorgeschreven medicijn daadwerkelijk is gekoppeld aan een hoger risico op hartstilstand.

De studie keek naar een groep medicijnen die bekend staan als dihydropyridines. Gebruikt voor de behandeling van hoge bloeddruk, zijn enkele veel voorkomende variëteiten amlodipine en nifedipine. Uit een analyse van 10.000 patiënten die deze categorie geneesmiddelen gebruikten, bleek dat degenen die hoge doses nifedipine gebruiken, een aanzienlijk hoger risico lopen op een plotselinge hartstilstand dan mensen die amlodipine gebruiken.

Beide geneesmiddelen zijn calciumkanaalblokkers die op een vergelijkbare manier werken, dus de onderzoekers gingen na waarom met name nifedipine het risico op hartstilstand verhoogde, terwijl amlodipine dat niet deed. Ze ontdekten dat nifedipine de hartcellen beïnvloedt op een manier die het risico op het type fatale aritmieën achter een hartstilstand verhoogt.

Helaas wordt nifedipine momenteel beschouwd als “veilig en effectief” en wordt het door cardiologen en andere artsen op grote schaal voorgeschreven aan mensen met hoge bloeddruk. Verdere studies zijn nodig, maar in de tussentijd willen degenen die dit medicijn gebruiken misschien met hun arts over de studie praten.

Het wordt niet aanbevolen om gewoon te stoppen met het gebruik van de medicatie cold turkey, omdat dit ernstige bijwerkingen kan hebben. Je zou kunnen vragen naar de beste manier om over te schakelen naar een relatief veiliger medicijn, hoewel de ideale oplossing hier is om een manier te vinden waarop je je bloeddruk op natuurlijke wijze kunt verlagen.

Verlaag uw bloeddruk op een natuurlijke en veilige manier

Een manier waarop veel mensen met succes hun bloeddruk hebben verlaagd, is door hun dieet te veranderen. Het verwijderen van bewerkte voedingsmiddelen kan een verrassend groot verschil maken als u er regelmatig veel van consumeert. Streef naar het consumeren van natuurlijke voedingsmiddelen met veel vezels, terwijl rood vlees wordt beperkt.

Het aanbrengen van positieve veranderingen in uw dieet kan u ook helpen om gewicht te verliezen, wat wordt beschouwd als de meest effectieve manier om hoge bloeddruk te verlagen. Het verliezen van zelfs tien pond kan voldoende zijn om een verschil in uw bloeddruk te maken.

Tegelijkertijd moet u ook uw alcoholgebruik beperken en stoppen met roken als u dat nog niet heeft gedaan. Als je een zware drinker bent, probeer het dan te beperken tot niet meer dan één drankje per dag.

Meer bewegen kan ook helpen, en je hoeft niet eens zoveel te trainen om resultaten te zien. Een half uur vijf dagen per week is voldoende en experts raden aan iets te doen dat je leuk vindt om het gemakkelijker te maken om mee te doen. Of je nu besluit om met een vriend te wandelen of op je favoriete muziek te dansen, elke beweging is beter dan helemaal geen beweging.

Een andere manier om de bloeddruk laag te houden, is door je stress onder controle te houden. Hoewel het makkelijker gezegd dan gedaan is, is het de moeite waard om de inspanning te leveren, omdat stresshormonen je bloedvaten kunnen vernauwen en je bloeddruk kunnen laten stijgen. Meditatie en diepe ademhaling zijn een goede plek om te beginnen, en het beoefenen van een ontspannende hobby zoals muziek of kunst kan ook stress onder controle houden.

Hoge bloeddruk kan beangstigend zijn, maar er zijn manieren om het te verlagen en je hart te beschermen zonder medicijnen te gebruiken die je leven in gevaar kunnen brengen. Veel mensen merken dat ze met de juiste levensstijlveranderingen hun bloeddruk binnen een gezond bereik kunnen houden.

Bronnen:

NaturalHealth365.com

Health.Harvard.edu


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De gezondheidsvoordelen van citroenwater
Next Nieuwe studie onthult hoe ADHD-medicijnen "de structuur van de hersenen van kinderen veranderen"

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Pure chocola kan hartaanval voorkomen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Het is tijd om met de pil te stoppen (want die verpest je seksleven)

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Snuif aarde en voel je vrolijk!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat