Dit zijn de meest verslavende voedingsmiddelen

Dit zijn de meest verslavende voedingsmiddelen

Luister naar dit artikel

Kun jij niet stoppen na één chocolaatje of eet je die zak chips tot de bodem leeg? Dat is niet zo gek. Ze staan allebei in de top 3 van meest verslavende voedingsmiddelen.
Wetenschappers van de universiteit van Michigan onderzochten welk voedsel het meest verslavend is. Ze vroegen 400 volwassenen en 120 studenten welke etenswaren zij niet konden weerstaan. Daarvoor gebruikten ze de ‘Yale Food Addiction Scale’.
De lijst van 20 meest verslavende etenswaren wordt gedomineerd door bewerkt voedsel vol vet en suiker. “Net zoals drugs bewerkt worden om hun verslavende factor te verhogen, lijkt het erop dat bewerkte voeding zo gemaakt wordt dat we beloond worden als we het eten,” leggen de wetenschappers uit. “Door vet, suiker en geraffineerde koolhydraten zoals witte bloem en suiker toe te voegen, wordt het beloningsgedeelte in onze hersenen geactiveerd.”
Dit is de top 20:
1. Pizza
2. Chocolade
3. Chips
4. Koekjes
5. IJs
6. Friet
7. Cheeseburger
8. Suikerhoudende frisdrank
9. Cake
10. Kaas
11. Spek
12. Gefrituurde kip
13. Croissants
14. Popcorn
15. Cornflakes
16. Snoepjes
17. Biefstuk
18. Muffins
19. Nootjes
20. Eieren
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous “Medicijnmakers hebben meer doden op hun geweten dan de maffia”
Next Is verse jus echt net zo slecht als cola?

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Smaak volledig bepaald door hersenen

Luister naar dit artikel We dachten dat de tong een grote rol speelt bij onze smaakperceptie. Onderzoekers hebben inmiddels bewezen dat smaak zich volledig in de hersenen vormt. De gangbare

Onderzoek

Uit grootschalig onderzoek blijkt dat het maskeren van studenten ondoelmatig is en een vorm van kindermishandeling

Luister naar dit artikel Een dataset genaamd het “COVID-dashboardproject” heeft onthuld dat het dwingen van kinderen om de hele dag een masker te dragen op school een zinloze exercitie is en kindermishandeling.

Onderzoek

Is koude pasta echt gezonder dan warme?

Luister naar dit artikel Het is al een tijdje een hit op hippe foodblogs: resistent zetmeel, dat ontstaat als je warme pasta of aardappelen laat afkoelen. Het zou zorgen voor