Is verse jus echt net zo slecht als cola?

Is verse jus echt net zo slecht als cola?

Luister naar dit artikel

De voedingsadviezen van de Gezondheidsraad deden de afgelopen week veel stof opwaaien. Zo zette de raad sinaasappelsap in hetzelfde rijtje als cola. Is het dan ook net zo ongezond vroegen veel mensen zich af? Dat niet, maar het scheelt niet veel.
Het gaat voornamelijk om de gigantische hoeveelheid suiker in beide drankjes. ”Fruitsuikers hebben ten onrechte een gezond imago. Suiker is suiker, ongeacht de bron, en het lichaam gaat daar hetzelfde mee om,” legt Frans Kok, emeritus-hoogleraar voeding en gezondheid (Wageningen Universiteit) uit in de Volkskrant.
Sinaasappelsap is gezonder dan cola, omdat er vezels en vitamines inzitten, maar als je die toch al voldoende binnenkrijgt, dan zijn ze weinig nuttig en blijft de suiker over. Bovendien kun je dan veel beter de sinaasappel pellen, zodat niet de helft van de vezels in de pers achterblijft. Daarnaast zijn voor een glas jus meerdere sinaasappels nodig, waardoor je veel suiker binnen krijgt.
Bron


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Dit zijn de meest verslavende voedingsmiddelen
Next 7 zeer veel voorkomende voedingsstoftekorten

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

7 Tekenen van glutenintolerantie die iedereen negeert!

Luister naar dit artikel Er wordt gezegd dat de meerderheid van de mensen die gluten intolerant zijn, zo nooit gediagnosticeerd zal worden. Maar liefst 15% van de burgers hebben een soort van

Overig

Medicijnen doodsoorzaak nummer 3: waarom delen dokters ze dan nog uit als Smarties?

Luister naar dit artikel In Groot-Brittannië worden ieder jaar 80 miljoen keer medicijnen voorgeschreven tegen angstgevoelens, slapeloosheid en depressie. Deze medicijnen zijn vaak niet alleen onnodig en ineffectief, ze kunnen

Overig

De oplossing tegen kaalheid of haaruitval

Luister naar dit artikel Haaruitval, iedere Nederlandse man (en vrouw) krijgt er in zijn leven wel één of meerdere keren mee te maken. Uitgevallen haren keren doorgaans echter binnen de