Hoe vasten kankercellen doodt en de immuunfunctie verbetert

Hoe vasten kankercellen doodt en de immuunfunctie verbetert

Luister naar dit artikel

Volgens recent onderzoek heeft intermitterend vasten – de praktijk van het doen zonder vast voedsel, gedurende minimaal 12 uur, verrassende gezondheidsvoordelen. Hoewel opgemerkt moet worden dat een echt ‘vasten’ in feite inhoudt dat er gedurende ten minste 24 uur geen eten of drinken is.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dat gezegd hebbende, hebben onderzoeken aangetoond dat vasten het immuunsysteem versterkt, de groei van nieuwe neuronen bevordert, bijwerkingen vermindert bij kankerpatiënten die chemotherapie ondergaan, auto-immuunziekten verlicht, risicofactoren voor hart- en vaatziekten helpt verminderen en zelfs de progressie van meerdere soorten kanker remt. .

Vasten keert de progressie van 2 verschillende subtypes van acute lymfatische leukemie (ALL) om

Hoewel ALL de meest voorkomende leukemie is bij kinderen, kan het in feite op elke leeftijd voorkomen. Er zijn twee subtypen: B-cel ALL en T-cel ALL. Bij beide gaat het om een oncontroleerbare proliferatie van kankercellen, waardoor gezonde cellen worden verdrongen en bloedarmoede en infecties worden veroorzaakt.

In een studie gepubliceerd in Nature experimenteerden onderzoekers met verschillende soorten dieetbeperkingen, waarbij ze fluorescerende eiwitten gebruikten om kankercellen te markeren en het effect van vasten op de niveaus te bepalen. Ze ontdekten dat de ontwikkeling van kanker volledig werd geremd door een regime van zes cycli, bestaande uit één dag vasten, afgewisseld met regelmatige voeding.

Vasten veroorzaakt een verbazingwekkende regeneratie van immuuncellen

In een studie uitgevoerd aan de UC Davis en gepubliceerd in Cell Stem Cell, induceerde langdurig vasten – periodes van geen voedsel gedurende twee tot vier dagen – de regeneratie van het immuunsysteem, waardoor stamcellen van slapende naar zelfvernieuwende stamcellen verschoven. Uit dier- en mensstudies bij patiënten die chemotherapie kregen, bleek dat langdurig vasten het aantal witte bloedcellen verlaagde.

Voor alle duidelijkheid: onderzoekers melden dat vasten oudere, beschadigde cellen doodt – terwijl er nieuwe worden aangemaakt.

De verbazingwekkende resultaten verrasten zelfs wetenschappers. Het onderzoeksteam noemde het effect van vasten “opmerkelijk” en bekende dat het niet het voorspelde resultaat was.

Hoe bereikt vasten precies zijn gunstige effecten?

De energievoorraden in het lichaam zijn eindig en worden gekanaliseerd naar de spijsvertering, beweging, cognitie, ademhaling en meer. Het verteren van voedsel – waarvoor grote hoeveelheden bloed nodig zijn – leidt energie af van andere processen. Bovendien veroorzaakt eten een onvermijdelijke – en energieverslindende – piek in de immuunactiviteit, waarbij ontstekingsaandoeningen toenemen als een natuurlijke verdedigingslinie tegen ziekteverwekkers die mogelijk in voedsel aanwezig zijn.

Langdurig vasten vermindert daarentegen de ontsteking door de afgifte van pro-inflammatoire interleukine-6 en tumornecrosefactor-alfa te onderdrukken. Het vermindert ook de schade door vrije radicalen en de niveaus van IGF-1, een groeifactorhormoon dat geassocieerd wordt met veroudering, tumorprogressie en het risico op kanker.

Het vermijden van vast voedsel tijdens het drinken van water, groene thee en andere reinigende dranken helpt het spijsverteringsstelsel te ontdoen van gifstoffen.

Misschien wel het allerbelangrijkste is dat vasten autofagie stimuleert, waarbij het lichaam oude en beschadigde cellen afbreekt en recycleert voor energie. Dit proces bestrijdt virale infecties en de verspreiding van intercellulaire parasieten en helpt het lichaam abnormale kankercellen te elimineren. Het helpt ook om kankercellen van voedingsstoffen te beroven, waardoor ze ‘uithongeren’ en de groei en verspreiding van tumoren wordt vertraagd.

Als u intermitterend vasten wilt proberen om uw immuunsysteem te versterken – of om kanker en hartziekten te voorkomen en te behandelen – bespreek dit dan met uw holistische zorgverlener of een gezondheidscoach. Over het algemeen wordt vasten niet aanbevolen voor personen onder de 18 jaar, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven.

Hoewel het misschien contra-intuïtief lijkt, ondersteunt aanzienlijk medisch onderzoek de gezonde effecten van het tijdelijk achterwege laten van vast voedsel. Ongetwijfeld is intermitterend vasten snel in opkomst als een veelbelovende natuurlijke therapie om verschillende slopende gezondheidsproblemen te voorkomen, behandelen en zelfs ongedaan te maken. Laat ons weten wat uw ervaring is, in het commentaargedeelte hieronder.

Bronnen: NIH.gov, Medicalxpress.com

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Alzheimer gekoppeld aan COVID-19 en andere veel voorkomende virale infecties
Next Groeiende resistentie: Veel voorkomende kinderinfecties zijn meerdere antibiotica te slim af

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Wat een sapjesdieet doet met je lichaam

Luister naar dit artikel Ah, het begin van een nieuw jaar: het wordt plots lekker druk in de fitness, het stof wordt van weegschalen geveegd en dieetboeken gaan vlotjes over

Natuurlijk

Slaapproblemen en homeopathie

Luister naar dit artikel Dat veel mensen in Nederland slaapproblemen hebben, aan slapeloosheid lijden en elk uur de klok zien is een bekend gegeven. De uren kruipen ’s nachts. Steun

Natuurlijk

Natuurlijke middeltjes voor een heerlijke geur in huis

Luister naar dit artikel Antigeursprays, luchtverfrissers, omgevingsparfums… al die producten verspreiden componenten die schadelijk zijn voor de gezondheid, zeker voor de luchtwegen! Maar er zijn alternatieven. Steun Health Bytes: alleen via