Groeiende resistentie: Veel voorkomende kinderinfecties zijn meerdere antibiotica te slim af

Groeiende resistentie: Veel voorkomende kinderinfecties zijn meerdere antibiotica te slim af

Luister naar dit artikel

De afhankelijkheid van antibiotica is niet alleen maar overdreven, maar een escalerende zorg, geworteld in wetenschappelijk bewijs. Het onderzoeksteam van de Universiteit van Sydney heeft een onderzoek uitgevoerd om de realiteit van antibioticaresistentie te onderzoeken, vooral als het gaat om veel voorkomende kinderinfecties.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hun onlangs gepubliceerde studie in The Lancet Regional Health – Southeast Asia toont aan dat antibioticaresistentie niet alleen een theoretisch concept is, maar een groeiend probleem met verstrekkende gevolgen voor de volksgezondheid. Dit fenomeen, waarbij bacteriën de antibiotica te slim af zijn, dreigt veel van de meest vertrouwde behandelingen ineffectief te maken.

Studie werpt licht op een dreigende crisis, waardoor de effectiviteit van antibiotica onder de loep wordt genomen

Stel je het gevreesde scenario eens voor: je kind wordt ziek, en antibiotica, waarvan je ooit vertrouwde dat ze ‘de dag zouden redden’ (conventioneel gesproken), slagen er niet in de infectie te bestrijden. Helaas wordt dit steeds vaker een realiteit dan de meeste mensen beseffen. Een recente studie legt het verontrustende feit bloot dat veel kinderinfecties zich ontwikkelen om resistent te worden tegen antibiotica.

Om dieper in deze alarmerende trend te duiken, onderzochten onderzoekers de effectiviteit van antibioticabehandelingen voor kinderen in Zuidoost-Azië. Hun methodologie omvatte het creëren van een Weighted Incidence Syndromic Combination Antibiogram (WISCA), een uitgebreide analyse gebaseerd op een systematische review van verschillende gegevensbronnen.

Met name de resultaten van dit onderzoek, verspreid over 11 landen en 86 wetenschappelijke artikelen, geven de effectiviteit – of het gebrek daaraan – aan van specifieke antibiotica bij de behandeling van verschillende infecties. Aminopenicillines boden bijvoorbeeld dekking voor 26% van de gevallen van neonatale sepsis/meningitis, met een geloofwaardig interval dat suggereert dat dit slechts 16% of zelfs 49% zou kunnen zijn. Gentamicine had een dekking van 45% en cefalosporines van de derde generatie hadden een lagere dekkingsgraad, terwijl carbapenems het meest effectief waren en de hoogste dekkingsgraad voor deze infecties opleverden.

De strijd van bacteriën om te overleven: de verborgen wortels van antibioticaresistentie

De opkomst van antibioticaresistentie is een complex fenomeen met veelzijdige oorzaken, dat wereldwijd de aandacht heeft getrokken van nieuwsgierige geesten. Hoewel de meningen hierover kunnen verschillen, schrijven deskundigen op het gebied van infectiebeheersing doorgaans antibioticaresistentie toe aan verschillende sleutelfactoren.

Een vaak over het hoofd geziene bijdrage aan antibioticaresistentie is het uitgebreide gebruik van antibiotica in de landbouwsector. Deze praktijk bevordert onbedoeld de ontwikkeling van antibioticaresistente bacteriën die mogelijk door voedselconsumptie in het menselijk lichaam kunnen blijven bestaan.

De wijdverbreide beschikbaarheid en het wijdverbreide gebruik van voorgeschreven medicijnen dragen ook de verantwoordelijkheid voor dit dringende probleem. Het overmatig gebruik van deze medicijnen leidt tot de adaptieve evolutie van bacteriën, waardoor ze resistent worden tegen de antibiotica die zijn ontworpen om ze te bestrijden.

Een ander cruciaal aspect van antibioticaresistentie komt voort uit onvolledige antibioticakuren. Het niet naleven van de volledige duur van voorgeschreven antibiotica biedt overlevende bacteriën de kans resistentie te ontwikkelen.

Bovendien dragen suboptimale voorschrijfpraktijken, waaronder onnodige voorschriften, onjuiste doseringen en onjuiste antibioticakeuze, gezamenlijk bij aan de verergering van dit probleem.

Ontdek de oplossingen van de natuur voor antimicrobiële resistentie

U kunt antibioticaresistentie actief bestrijden door uw immuunsysteem sterk te houden, natuurlijke remedies in uw gezondheidsregime op te nemen en minder afhankelijk te zijn van antibiotica. Moeder Natuur biedt een overvloed aan oplossingen via fytochemicaliën die in verschillende planten voorkomen.

  1. Vitamine C: Deze krachtige antioxidant is direct verkrijgbaar in verschillende voedingsmiddelen, zoals sinaasappels, paprika, rode kool, kiwi, meloen en broccoli. Vitamine C is cruciaal voor het versterken van uw immuunsysteem en helpt uw lichaam infecties en ziekten af te weren. De eigenschappen die vrije radicalen bestrijden, maken het tot een essentiële voedingsstof voor het algehele welzijn. In deze giftige wereld zouden de meesten van ons vitamine C-suppletie moeten overwegen.
  2. Gember: Door gember in uw maaltijden op te nemen, hetzij door het te versnipperen of te pletten, kunt u de vele voordelen ervan benutten. Gember heeft krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, waardoor infecties effectief worden bestreden. Het bevordert ook de spijsvertering, verzacht misselijkheid en ondersteunt het immuunsysteem, waardoor het een veelzijdige aanvulling op uw dieet is.
  3. Oregano-olie: Dit natuurlijke middel kan, wanneer het wordt ingenomen als slechts drie druppels driemaal daags of als een dagelijkse capsule van 100 tot 150 mg, wonderen verrichten bij het ondersteunen van uw immuunsysteem. Oregano-olie is rijk aan verbindingen zoals carvacrol en thymol, bekend om hun antimicrobiële en antivirale eigenschappen.
  4. Kurkuma: Houd er bij het gebruik van kurkuma in uw culinaire creaties rekening mee dat u met een klein beetje al veel bereikt. Zelfs een theelepel van deze levendige specerij kan zowel de smaak als de gezondheid aanzienlijk beïnvloeden. Kurkuma bevat curcumine, een stof met krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen. Het ondersteunt het immuunsysteem, vermindert ontstekingen en helpt bij het bestrijden van infecties.
  5. Knoflook: De simpele handeling van het pletten van een paar teentjes en het rauw eten ervan kan het antibioticapotentieel van knoflook maximaliseren. Allicine, een sleutelbestanddeel in knoflook, is verantwoordelijk voor veel van de therapeutische voordelen ervan. Dit kruid versterkt niet alleen het immuunsysteem, maar helpt ook de ernst en duur van verkoudheid en infecties te verminderen.

Dus waarom zou u uw immuunsysteem niet op natuurlijke wijze versterken en uw afhankelijkheid van conventionele antibiotica verminderen? Deze natuurlijke remedies kunnen uw immuunsysteem versterken. Het is echter belangrijk op te merken dat de individuele gezondheidsbehoeften variëren, en het is raadzaam om advies in te winnen bij een holistische zorgverlener voordat u aanzienlijke wijzigingen aanbrengt in uw dieet of supplementen.

Bronnen: Sciencedirect.com, Healthday.com

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Hoe vasten kankercellen doodt en de immuunfunctie verbetert

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Uw darmbacteriën kunnen invloed hebben op hoe uw medicijnen werken

Luister naar dit artikel Ooit afgevraagd waarom een medicijn dat voor iemand anders werkt, niet voor u lijkt te werken? Misschien wil je je buik controleren op het antwoord. Steun

Onderzoek

Onderzoek: Cannabis beste medicijn voor fibromyalgie

Luister naar dit artikel Uit onderzoek van de Amerikaanse National Pain Foundation blijkt dat medicinale cannabis het beste medicijn is tegen fibromyalgie, een aandoening die gepaard gaat met spierpijn, slaapstoornissen

Onderzoek

Dit veel voorkomende voedingsadditief kan insulineresistentie veroorzaken en uw risico op diabetes en hartaandoeningen verhogen, waarschuwen gezondheidsdeskundigen

Luister naar dit artikel Onderzoekers uit Israël en de VS hebben een veelgebruikt ingrediënt in conserveermiddelen voor voedsel geïdentificeerd dat insulineresistentie kan veroorzaken – een kenmerkend symptoom van diabetes. Hun