Nieuwe studie onthult hoe chemotherapie slapende kankercellen doet ontwaken

Nieuwe studie onthult hoe chemotherapie slapende kankercellen doet ontwaken

Luister naar dit artikel

Er is veel discussie over de vraag of chemotherapie veilig, effectief en het risico waard is. Hoewel de medische gemeenschap verdeeld lijkt over de veronderstelde voordelen van chemotherapie, zullen degenen die er open voor staan, steunen op gegevens en feiten om de werkelijke risico’s van deze behandeling te begrijpen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een recent onderzoek uitgevoerd door Ramya Ganesan van Emory University en gepubliceerd in PLOS Biology toont aan dat het terugkeren van borstkanker kan worden veroorzaakt door chemotherapie. Chemotherapiemedicijnen kunnen mogelijk cellen beschadigen die niet kankerachtig zijn, en uiteindelijk kanker veroorzaken. Patiënten wordt echter vaak verteld dat chemotherapie noodzakelijk is om ‘kanker te verslaan’ en uiteindelijk terug te keren naar een normaler leven.

Is het logisch om kanker te behandelen met medicijnen die kanker veroorzaken?

Het bovengenoemde studiemodel bevatte kanker- en niet-kankerachtige stromale cellen, bindweefselcellen uit de borst en aanvullend weefsel.

Vervolgens werd het chemotherapiemedicijn docetaxel toegediend. Zelfs bij kleine doses beschadigde het medicijn stromacellen. De behandeling katalyseerde ook de terugkeer van kankercellen in de cellulaire cyclus, wat betekent dat kanker werd gereactiveerd. De auteur van het onderzoek suggereert dat de afgifte van interleukine en G-CSF, twee belangrijke celsignaalmoleculen, door de stromale cellen de slapende kankercellen weer wakker heeft gemaakt, wat de heropleving van kanker heeft veroorzaakt.

Hoewel het nemen van chemotherapiemedicijnen die mogelijk kanker kunnen veroorzaken onlogisch is, doen de meeste patiënten wat hun arts hen zegt. Rationele denkers zullen het er echter over eens zijn dat de risico’s van chemotherapiemedicijnen te hoog zijn.

De trieste waarheid die de westerse geneeskunde blijft omzeilen is dat chemotherapie mogelijk slapende kankercellen kan activeren, de groei van kanker kan bevorderen en zelfs een eventuele terugkeer van borstkanker kan veroorzaken. Chemotherapie is bijzonder riskant, aangezien bijna een kwart van de borstkankerpatiënten binnen de eerste vijf jaar na de initiële diagnose een recidief van borstkanker krijgt.

Waarom chemotherapie NIET “100% veilig en effectief” is

Hoewel sommige mensen ervoor kiezen om te debatteren over de effectiviteit en bijwerkingen van chemotherapie, wordt chemotherapie nog steeds algemeen beschouwd als een standaard en veelgebruikte behandeling voor verschillende vormen van kanker, waaronder borstkanker. De geschiktheid van chemotherapie kan echter variëren afhankelijk van het type en het stadium van de kanker en individuele patiëntfactoren.

Bovendien kunnen sommige kankercellen in een slapende toestand terechtkomen, waar ze stoppen met delen en minder reageren op chemotherapie. Deze slapende cellen kunnen mogelijk de behandeling ontwijken en in het lichaam blijven, wat een risico op herhaling of metastase met zich meebrengt. Dit benadrukt een van de uitdagingen bij de behandeling van kanker, aangezien het elimineren van slapende kankercellen vaak een complexe taak is.

Voorkomen van herhaling van borstkanker: bruikbare tips en strategieën

Een gezond, biologisch dieet is de sleutel tot het voorkomen van borstkanker en de terugkeer van borstkanker. Zorg voor een lichaamsgewicht dat ideaal is voor uw BMI (body mass index). Word actief door te sporten en minimaliseer of elimineer uw alcoholgebruik. Kies verse, biologische eiwitten, groenten en fruit boven bewerkte voedingsmiddelen.

Bovendien is stressreductie van cruciaal belang bij het voorkomen van borstkanker. Besteed veel aandacht aan emotionele trauma’s die mogelijk onder de oppervlakte op de loer liggen. Stresshormonen hebben het potentieel om het proces van anoikis te voorkomen. Anoikis is een vorm van geprogrammeerde celdood die zieke cellen vernietigt om hun verplaatsing door het lichaam te voorkomen.

Regelmatige stress katalyseert ook groeifactoren die de bloedtoevoer stimuleren, waardoor de ontwikkeling van tumoren wordt versneld. Erken dat stress een probleem is voor iedereen en wees proactief. Minimaliseer stress door te sporten, tijd buiten door te brengen in de frisse lucht en door yoga of meditatie. Als u het gevoel heeft dat u hulp nodig heeft bij deze problemen, kunt u uiteraard overwegen een gezondheidscoach in te schakelen of met een ervaren (holistische) arts te praten.

Bronnen: Journals.plos.org, Sciencedaily.com

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Bayer moet 332 miljoen dollar betalen in de Roundup-kankerrechtszaak
Next Veelgebruikt Amerikaans voedingsadditief, in de EU verboden, in verband met kanker en DNA-schade

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Yale-onderzoek toont aan dat luchtverontreiniging grote reductie in intelligentie veroorzaakt

Luister naar dit artikel Een onderzoek in China uitgevoerd door onderzoekers van de Yale School of Public Health in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat luchtvervuiling een “enorme” vermindering van

Onderzoek

Kurkuma is krachtiger dan 14 kunstmatige medicijnen

Luister naar dit artikel Er is veel onderzoek gedaan naar kurkuma. En de voordelen van zijn samengestelde curcumine zijn bevestigd door tal van onderzoeken. Het is bewezen dat dit kruid

Onderzoek

Reukzin, tastzin en smaak…. ze gaan achteruit als we rond de vijftig zijn

Luister naar dit artikel Iedereen weet dat we minder goed horen en zien naarmate we ouder worden, maar onze drie andere zintuigen lijden evenzeer onder onze leeftijd. Steun Health Bytes: alleen