Bayer moet 332 miljoen dollar betalen in de Roundup-kankerrechtszaak

Bayer moet 332 miljoen dollar betalen in de Roundup-kankerrechtszaak

Luister naar dit artikel

Een jury uit Californië heeft Bayer (BAYGn.DE) dinsdag aansprakelijk bevonden in een zaak die was aangespannen door een man die beweerde dat zijn kanker te wijten was aan blootstelling aan de Roundup-onkruidverdelger van het bedrijf, en beval het bedrijf een schadevergoeding van $ 332 miljoen te betalen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het vonnis omvat $7 miljoen aan schadevergoeding en $325 miljoen aan punitieve schadevergoeding toegekend aan eiser Mike Dennis, bij wie op 51-jarige leeftijd de diagnose non-Hodgkin-lymfoom werd gesteld, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

De toekenning van punitieve schadevergoeding zal vrijwel zeker sterk worden verlaagd, aangezien het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat punitieve schadevergoeding in vrijwel alle gevallen minder dan tien keer de compenserende schadevergoeding moet bedragen.

De jury koos de kant van Bayer in twee van de vier juridische claims in de zaak, zei de woordvoerder, en oordeelde dat het bedrijf weliswaar niet had gewaarschuwd voor de risico’s van Roundup, maar dat het niet nalatig was geweest en dat het product niet gebrekkig was ontworpen.

Het bedrijf zei in een verklaring dat het in hoger beroep “sterke argumenten heeft om dit ongegronde vonnis vernietigd te krijgen en de ongrondwettelijk buitensporige schadevergoeding te elimineren of te verminderen, gezien het feit dat er aanzienlijke en omkeerbare juridische en bewijsfouten zijn gemaakt tijdens dit proces.”

Een advocaat van Dennis heeft niet direct gereageerd op een verzoek om commentaar.

Dit markeert het derde procesverlies voor Bayer deze maand, na te zijn getroffen door een vonnis van $ 175 miljoen en een vonnis van $ 1,25 miljoen in twee afzonderlijke Roundup-processen. Voordien had het negen opeenvolgende processen gewonnen vanwege soortgelijke claims.

Roundup-gerelateerde rechtszaken hebben Bayer achtervolgd sinds het het merk verwierf als onderdeel van de aankoop van Monsanto ter waarde van 63 miljard dollar in 2018. Het bedrijf schikte de meeste Roundup-claims tegen het bedrijf in 2020 voor maximaal 10,9 miljard dollar, maar wordt nog steeds geconfronteerd met bijna 40.000 Roundup-gerelateerde zaken .

Bronnen: Reuters

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Extreme censuur op komst! Neem maatregelen als u websites als de onze wilt blijven volgen,,,
Next Nieuwe studie onthult hoe chemotherapie slapende kankercellen doet ontwaken

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Zes voedingsmiddelen die deze voedselveiligheidsexpert nooit meer eet

Luister naar dit artikel Een voedselvergiftiging kan je vakantie aardig verzieken. Wil je het zekere voor het onzekere nemen dan kun je het beste deze zes voedingsmiddelen vermijden, aldus de

Nieuws

Let op: Honing bevat plastic

Luister naar dit artikel De Keuringsdienst van Waarde heeft een aantal honingmerken laten onderzoeken op de aanwezigheid van microscopische plasticdeeltjes. Zit er plastic in honing? En hoe zit het met

Overig

Is het ZIKA-virus een mysterie of is er meer aan de hand?

Luister naar dit artikel Kleine potjes hebben grote oren’, zei mijn vader als ik teveel nieuwsgierigheid aan de dag legde om dingen te horen die me niet aangingen. Ik leerde