Yale-onderzoek toont aan dat luchtverontreiniging grote reductie in intelligentie veroorzaakt

Yale-onderzoek toont aan dat luchtverontreiniging grote reductie in intelligentie veroorzaakt

Luister naar dit artikel

Een onderzoek in China uitgevoerd door onderzoekers van de Yale School of Public Health in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat luchtvervuiling een “enorme” vermindering van intelligentie veroorzaakt. Hoewel het onderzoek plaatsvond in China, waarvan bekend is dat het zeer ernstige vervuilingsproblemen heeft, suggereren de onderzoekers dat 95% van de wereldbevolking onveilige lucht inademt op een niveau dat een aanzienlijke vermindering van intelligentie zou veroorzaken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gegevens verzameld in de studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences, toonden aan dat hoge vervuilingsniveaus werden gecorreleerd met lagere testscores in taal en wiskunde. Naar schatting had deze vermindering van intelligentie dezelfde impact als het verliezen van een jaar opleiding.

Xi Chen, een van de wetenschappers die betrokken zijn bij het onderzoek, zei dat er een aantal verschillende factoren zijn die bepalen hoeveel iemands mentale capaciteit wordt verminderd door vervuiling.

“Vervuilde lucht kan ervoor zorgen dat iedereen zijn opleidingsniveau met één jaar verlaagt, wat enorm is. Maar we weten dat het effect slechter is voor ouderen, vooral voor ouderen ouder dan 64 jaar, voor mannen en voor mensen met een lage opleiding. Als we daarvoor het verlies berekenen, kan het een paar jaar opleiding zijn, ‘zei Chen.

“Dat is overal waar je woont hetzelfde. Als menselijke wezens hebben we meer gemeen dan anders, ‘voegde Chen toe.

De onderzoekers verzamelden gegevens over 20.000 mensen van de China Family Panel Studies en vergeleken testscores met gegevens over stikstofdioxide en zwaveldioxide-vervuiling in bepaalde regio’s. De gegevens suggereerden dat mensen die werden blootgesteld aan vervuilde lucht lagere testscores hadden.

Derrick Ho, een onderzoeker van de Polytechnische Universiteit van Hong Kong, zei dat de school vergelijkbare resultaten had als ze hetzelfde probleem onderzochten.

“Het is omdat hoge luchtvervuiling mogelijk kan worden geassocieerd met oxidatieve stress, neuro-ontsteking en neurodegeneratie van mensen,” zei Ho.

Aarash Saleh, een registrar in de luchtwegengeneeskunde in het Verenigd Koninkrijk en onderdeel van de campagne Doctors Against Diesel, vertelde de Guardian: “Deze studie draagt bij aan de betreffende verzameling bewijsmateriaal dat aantoont dat blootstelling aan luchtvervuiling onze cognitieve functie kan verslechteren. Wegverkeer levert de grootste bijdrage aan luchtvervuiling in woonwijken en de overheid moet dringend optreden om zwaar vervuilende voertuigen van onze wegen te verwijderen. ”

Rebecca Daniels, van de Britse liefdadigheidsinstelling Medact, zei dat het VK met vergelijkbare problemen kampt.

“De lucht in het VK is illegaal vervuild en schaadt de gezondheid van mensen elke dag. Het huidige beleid voldoet niet aan de omvang van de uitdaging: de overheid moet zich ertoe verbinden luchtvervuiling zo snel mogelijk onder de wettelijke grenzen te brengen, ”zei Daniels.

Eerdere studies hebben ook aangetoond dat het inademen van luchtvervuiling een paar jaar uit je leven kan kosten, vooral als je al een geschiedenis van psychische aandoeningen hebt.

Bronnen:

TruthTheory.com 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Big Tech wil uw arts ontslaan en uw nieuwe 'zorgaanbieder' worden
Next Deze arts vertelt de waarheid en krijgt doodsbedreigingen van andere artsen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

EPA weigert chloorpyrifos te verbieden – gelinkt aan neurologische problemen bij kinderen

Luister naar dit artikel Vanwege bezorgdheid dat het insecticide de hersenen en het zenuwstelsel kan schaden, verbood het Environmental Protection Agency (EPA) chloorpyrifos voor huishoudelijk gebruik in 2000, maar landbouwbedrijven

Onderzoek

De kleinste injecteerbare chip ooit verwijst naar een nieuwe vorm van cybernetische geneeskunde

Luister naar dit artikel Bent u klaar voor deze nieuwe microchip die via een injectienaald in uw lichaam kan worden geïmplanteerd om onder andere uw interne lichaamstemperatuur via ultrasone golven

Onderzoek

Smaak volledig bepaald door hersenen

Luister naar dit artikel We dachten dat de tong een grote rol speelt bij onze smaakperceptie. Onderzoekers hebben inmiddels bewezen dat smaak zich volledig in de hersenen vormt. De gangbare