Veelgebruikt Amerikaans voedingsadditief, in de EU verboden, in verband met kanker en DNA-schade

Veelgebruikt Amerikaans voedingsadditief, in de EU verboden, in verband met kanker en DNA-schade

Luister naar dit artikel

Children’s Health Defense beschrijft titaniumdioxide als ‘het meest gebruikte bleekpigment ter wereld’. Maar witmakende eigenschappen zijn niet de enige impact van dit veel voorkomende additief.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Titaandioxide is in feite in verband gebracht met een breed scala aan nadelige gevolgen voor de gezondheid, waaronder darmontstekingen, kanker en genotoxiciteit – ook wel bekend als het vermogen om chromosomale en DNA-schade te veroorzaken. Maar desondanks mogen Amerikaanse fabrikanten het nog steeds veelvuldig gebruiken.

VERBODEN in de Europese Unie, dit voedingsadditief is OVERAL in de Verenigde Staten

Volgens de Campaign for Safe Cosmetics is titaniumdioxide (TiO2) een natuurlijk voorkomend fijn wit poeder. Deze verbinding wordt niet alleen gebruikt in cosmetica (meestal te vinden in zaken als zonnebrandmiddelen, tandpasta en geperste en losse poeders), maar wordt ook gebruikt als kleurstof en bleekmiddel voor levensmiddelen, van ijs tot brood, van koffiecreamer tot witte sauzen, en snoepjes tot kauwgom.

Maar hoewel het vanuit esthetisch oogpunt nuttig kan zijn, heeft titaniumdioxide enkele ernstige potentiële nadelen. In twee artikelen die eerder dit jaar in Environmental Research en Environmental Pollution zijn gepubliceerd, wordt bijvoorbeeld opgemerkt dat is aangetoond dat titaniumdioxide-nanodeeltjes, wanneer ze worden geconsumeerd, darmontstekingen en ontregeling van gezonde darmbacteriën veroorzaken – die beide zouden kunnen bijdragen aan de wijdverbreide problemen zoals metabolische problemen. stoornisen en zwaarlijvigheid.

Bovendien classificeert het International Agency for Research on Cancer (IARC) de stof als een mogelijk kankerverwekkende stof (Groep 2B), een categorie die anticonceptiva met alleen progesteron, radiofrequente magnetische velden van mobiele telefoons en naftaleen (een belangrijk ingrediënt in mottenballen) omvat. ), en zelfs bepaalde professionele industrieën, waaronder de textielproductie, stomerij en timmerwerk. Het is aangetoond dat titaniumdioxide bij inname snel in de bloedbaan terechtkomt, waar het genotoxische effecten op de cellen kan veroorzaken, wat mogelijk aanleiding kan geven tot van alles, van kanker tot de ziekte van Alzheimer.

In het licht van dit en ander nieuws hebben veel landen een krachtig standpunt ingenomen tegen het wijdverbreide gebruik van titaniumdioxide. De verbinding werd in 2020 in Frankrijk ronduit verboden als voedingsadditief. In 2022 volgde de Europese Unie dit voorbeeld: 27 landen die titaandioxide niet langer als veilig voor menselijke consumptie beschouwen, dankzij het overwicht aan gegevens.

Dit geldt echter niet voor Amerikaanse fabrikanten.

Vermijd deze producten als u titaniumdioxide wilt vermijden

De Verenigde Staten lopen historisch gezien achter op hun Europese buurlanden wat betreft het verbieden van veel voedseladditieven die verband houden met schadelijke gevolgen voor de gezondheid. Hieruit volgt dat titaandioxide in het land nog NIET verboden is en dat het daar eigenlijk vrij algemeen wordt gebruikt.

Hoewel de dosis van een bepaald additief zeker van invloed is op hoe schadelijk het kan zijn, weten we wel dat het standaard Amerikaanse dieet HOOG is in zwaar bewerkte voedingsmiddelen die gevuld zijn met verbindingen zoals titaniumdioxide … wat betekent dat het waarschijnlijk is dat veel Amerikanen zichzelf onbewust blootstellen. aan een aanzienlijke hoeveelheid van deze potentieel schadelijke stof.

Hier zijn enkele populaire artikelen die momenteel in de supermarkt verkrijgbaar zijn en waarvan bekend is dat ze titaniumdioxide bevatten:

  • Skittles
  • Starburst
  • Jell-O
  • Trident gum
  • Mentos
  • Duncan Hines Creamy Vanilla Frosting
  • Nabisco Chips Ahoy! cookies
  • CoverGirl Clean Pressed powder
  • Maybelline Fit Me concealer
  • Colgate tandpasta

Wie weet wanneer en of de Verenigde Staten zullen optreden en deze en andere schadelijke producten uit deze consumptiegoederen zullen verbieden? Als u zich in de tussentijd zorgen maakt, is hier onze suggestie:

Ga door uw voorraadkast en medicijnkastje en verwijder alle producten die titaniumdioxide, TiO2 of E171 bevatten (een gebruikelijk etiket voor wanneer het als kleurstof voor levensmiddelen wordt gebruikt) op de ingrediëntenlijst. Verander uw koopgedrag, lees de etiketten en zorg ervoor dat bewerkte voedingsmiddelen worden geëlimineerd of een heel klein onderdeel uitmaken van uw normale dieet.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Nieuwe studie onthult hoe chemotherapie slapende kankercellen doet ontwaken
Next NIEUW onderzoek onthult hoe slapeloosheid en korte slaap de gezondheid van uw hersenen beïnvloeden

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

De werking van het giftige suiker uitgelegd.

Luister naar dit artikel In 1957 heeft Dr. William Coda Martin geprobeerd om deze vraag te beantwoorden: Wanneer is voedsel een voedsel en wanneer is het een gif? Definitie van giftig.

Overig

Schandaal: Monsanto zweerde samen om risico’s Roundup te verdoezelen

Luister naar dit artikel Monsanto heeft zelf meegeschreven aan studies over onkruidverdelger Roundup voor de Amerikaanse milieudienst EPA, zo blijkt uit rechtbankstukken die openbaar zijn gemaakt. Steun Health Bytes: alleen via uw

Overig

Luchtverontreiniging binnenshuis in verband gebracht met ernstige gezondheidsproblemen

Luister naar dit artikel Voor velen roept de term ‘luchtvervuiling’ beelden op van fabrieksschoorstenen en stationair lopende bussen – allemaal opzwepende wolken van giftige dampen in de atmosfeer. Maar er