Studie: Verbindingen in zeewier zijn veelbelovend in kankeronderzoek

Studie: Verbindingen in zeewier zijn veelbelovend in kankeronderzoek

Luister naar dit artikel

Zeewier kan worden gebruikt als voedsel en als behandeling voor veel voorkomende kwalen. Ze worden gebruikt voor de behandeling van steenpuisten, waterzucht of oedeem (zwelling veroorzaakt door vocht dat in het lichaam vastzit), koorts, aambeien, knobbels, orchitis (ontsteking van één of beide testikels), scrofula (een infectie in de lymfeklieren in de nek), urineproblemen en nog veel meer.
Nu hebben onderzoeken aangetoond dat zeewier en bepaalde verbindingen daarin veelbelovend zijn als het gaat om de behandeling van kanker. Een van de onderzoeken, waarin werd gedocumenteerd hoe mensen werden gered door zeewier, werd gepubliceerd in de Journal of Applied Phycology.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een andere studie gepubliceerd in Marine Drugs beschreef zeewier als een goede bron van vitamines (A, B1, B2, B9, B12, C, D, E en K), essentiële mineralen (calcium, koper, fluoride, jodium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, selenium en zink), voedingsvezels en eiwitten.

Bovendien is gebleken dat zeewier rijk is aan essentiële aminozuren, polyfenolen, polysachariden, sterolen, terpenoïden en verschillende andere bioactieve verbindingen, die kankerbestrijdende, antidiabetische, ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen vertonen.

Enkele van de bioactieve verbindingen die zijn toegeschreven aan de effectieve behandeling van een groot aantal aandoeningen, ziekten en stoornissen op verschillende gebieden van de geneeskunde, met name kankeronderzoek, omvatten carotenoïden zoals fucoxanthine en zeaxanthine; jodium; fycolloïden, waaronder agar, alginaat, carrageen; polyfenolen, zoals florotanninen; en polysachariden, waaronder fucoidan en laminarin.

Zeewier is een gezond, caloriearm en voedzaam voedingsmiddel – met een laag lipidengehalte, maar verrijkt met meervoudig onverzadigde vetzuren.

Zeewier in de oncologische arena

Zeewier is een rijke bron van bioactieve metabolieten waarvan de eigenschappen antitumorale en anti-metastatische activiteiten vertonen (door de adhesie van tumorcellen te voorkomen), waaronder het induceren van tumorcelapoptose of celdood, tegen sommige soorten kankerlijnen zonder gezonde cellen negatief te beïnvloeden.

Hier zijn de verbindingen in zeewier die volgens onderzoek kunnen helpen bij de behandeling van kanker.

Fucoxanthine (hersenkanker)

Onderzoekers in het door de Europese Unie (EU) gefinancierde project GENIALG (GENetic diversiteitsexploitatie voor innovatieve macro-ALGal bioraffinage) ontdekten dat de verbinding fucoxanthine, een soort carotenoïde pigment dat voorkomt in bruin zeewier, ook bekend als suikerkelp (Saccharina latissima), zou kunnen helpen behandeling van een van de meest voorkomende en agressieve vormen van kwaadaardige hersentumor.

Uit het onderzoek bleek dat fucoxanthine op zichzelf kankercelgroepen remt, maar ook de effectiviteit verbetert van bepaalde antiproliferatieve farmaceutische geneesmiddelen die worden gebruikt bij de behandeling van kanker.

“De verbinding zou een effectieve behandeling kunnen bieden tegen glioblastoma multiforme (GBM), de meest voorkomende en agressieve vorm van kwaadaardige hersentumor, met een jaarlijkse incidentie van drie tot vier gevallen per 100.000 mensen in Europa”, aldus Dr. David Baily, directeur van IOTA-geneesmiddelen.

Met een gemiddeld overlevingspercentage van twaalf maanden na de diagnose voegde Baily eraan toe dat GBM een ongeneeslijke ziekte blijft – zelfs met de verbetering van de kennis van de genetische oorzaken ervan. Hij schreef een deel van de slechte prognose toe aan de heterogeniteit van de tumor: verschillende delen van de tumor hebben verschillende kenmerken, waardoor deze vaak anders op de behandeling reageert.

Als gevolg hiervan kan een enkele behandeling een deel van de kankercellen doden, terwijl andere blijven groeien. Daarom is het belangrijk om combinatietherapieën te vinden en te ontwikkelen die alle delen van de tumor kunnen aanpakken, legt Baily uit.

Fucoidan (borstkanker)

Een studie gepubliceerd in Molecules toonde aan hoe de verbinding fucoidan antioxiderende, antivirale, immuunmodulerende en antikanker- of kankerpreventieve activiteit vertoont tegen een breed scala aan kwaadaardige ziekten.

Fucoidan zorgt voor het stoppen van de celcyclus en apoptose, blokkeert ook metastasen en angiogenese en moduleert fysiologische signaalmoleculen – waardoor tumorigenese of de toename van kwaadaardige eigenschappen in normale gezonde cellen wordt geremd, na een stapsgewijze progressie die uiteindelijk leidt tot metastase of de verspreiding van kanker naar andere delen van het lichaam.

Fucoidan komt voornamelijk voor in de celwandmatrix van verschillende soorten bruin zeewier, zoals blaaswier, kombu, limunoii, mozuko en wakame.

Onderzoekers vonden ook verschillende vormen van fucoidan bij sommige ongewervelde zeedieren, zoals zeekomkommers en zee-egels.

Carotenoïden (colorectale kanker)

In een onderzoek onder 893 volwassenen die werden getest met colorectale endoscopie, rapporteerden onderzoekers van het Japanse Rode Kruis Kyoto Daiichi Ziekenhuis dat zeaxanthine en andere zeewiercarotenoïden, zoals fucoxanthine en de gedeacetyleerde metaboliet fucoxanthinol, de incidentie van colorectale kanker onder Japanse volwassenen verminderen.

Onderzoekers merkten op dat mannen met hogere circulerende niveaus van zeaxanthine ruim 30 procent minder kans hadden op colorectale kanker en ongeveer 50 procent minder poliepen dan degenen met lagere circulerende niveaus van zeaxanthine.

Fenolverbindingen broomfenolen en florotanninen en fucoxanthine (maagkanker en verschillende andere)

Uit onderzoek van de Wetenschapsuniversiteit van Tokio is gebleken dat zeewierextracten vijf verschillende menselijke kankerlijnen remmen, waaronder maagkanker.

Na het testen van extracten van 16 verschillende soorten uit de Deense kusten op het opruimen van vrije radicalen, bleek uit een onderzoek van het Deense Nationale Voedselinstituut en de Technische Universiteit van Denemarken dat hun fenolgehalte en het gehalte aan gesulfateerde polysachariden hen in staat stelden aanzienlijke antioxiderende en radicalenvangende effecten te produceren. De resultaten van dit onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift Food Chemistry.

Dit is bevestigd door onderzoekers van het Daniel K. Inouye College of Pharmacy aan de Universiteit van Hawaï in Hilo, die hun bevindingen publiceerden in Scientific Reports. Tijdens het onderzoek naar de kankerbestrijdende effecten van zeewier ontdekten ze dat fenolverbindingen – zoals broomfenolen en florotanninen, samen met hun fucoxanthinegehalte – bijdragen aan een antioxiderende werking die verschillende vormen van kanker voorkomt.

Bekijk deze video over de voordelen van blaaswierzeewier.

Bronnen: NaturalHealth365.com, Springer.com, MDPI.com 1, Cordis.Europa.eu, MDPI.com 2, PlantMedicine.org, MDPI.com 3, ScienceDirect.com 1, ScienceDirect.com 2, Nature.com

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wetenschappers waarschuwen omdat populaire antivirale medicijnen tegen Covid onverwachte mutaties veroorzaken
Next De banden van de FDA met de Gates Foundation

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Nieuw Onderzoek: Ontdek hoe slechte slaapgewoonten je gezondheid kunnen bedreigen

Luister naar dit artikel Niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) – waarbij overtollige vetafzettingen zich ophopen in de lever van mensen die normaal niet te veel drinken – is geëvolueerd van een enigszins

Natuurlijk

Eet deze groente elke dag en uw zicht keert terug – Elimineer Lever Vet en Verlicht uw Verstopte Darmen!

Luister naar dit artikel We zijn ons allemaal bewust van het feit dat vandaag de dag honderden groenten en fruit een positief punt presenteren voor de gezondheid van een persoon.

Onderzoek

Zeewierextract presteert aanzienlijk beter dan Remdesivir bij het blokkeren van het COVID-19-virus, zo blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel In een test van antivirale effectiviteit tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt, presteerde een extract van eetbare zeewieren aanzienlijk beter dan remdesivir, de huidige standaard antivirale