Zeewierextract presteert aanzienlijk beter dan Remdesivir bij het blokkeren van het COVID-19-virus, zo blijkt uit onderzoek

Zeewierextract presteert aanzienlijk beter dan Remdesivir bij het blokkeren van het COVID-19-virus, zo blijkt uit onderzoek

Luister naar dit artikel

In een test van antivirale effectiviteit tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt, presteerde een extract van eetbare zeewieren aanzienlijk beter dan remdesivir, de huidige standaard antivirale die wordt gebruikt om de ziekte te bestrijden. Heparine, een veel voorkomende bloedverdunner en een heparinevariant ontdaan van zijn anticoagulerende eigenschappen, werd op gelijke voet uitgevoerd met remdesivir bij het remmen van SARS-CoV-2-infectie in zoogdiercellen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het onderzoek is vandaag online gepubliceerd in Cell Discovery en is het nieuwste voorbeeld van een aanvalsstrategie die onderzoekers van het Center for Biotechnology and Interdisciplinary Studies (CBIS) van het Rensselear Polytechnic Institute ontwikkelen tegen virussen zoals het nieuwe coronavirus dat de huidige wereldwijde gezondheidscrisis veroorzaakte.

Het spike-eiwit op het oppervlak van SARS-CoV-2 klikt vast op de ACE-2-receptor, een molecuul op het oppervlak van menselijke cellen. Eenmaal beveiligd, brengt het virus zijn eigen genetische materiaal in de cel in, waardoor de cellulaire machinerie wordt gekaapt om replicavirussen te produceren. Maar het virus kan net zo goed worden overgehaald om vast te houden aan een lokmiddelmolecuul dat een vergelijkbare pasvorm biedt. Het geneutraliseerde virus zou worden opgesloten en uiteindelijk op natuurlijke wijze worden afgebroken.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat deze loktechniek werkt bij het vangen van andere virussen, waaronder dengue, Zika en influenza A. Bekijk deze video om de onderzoekers hun bevindingen te horen bespreken.

“We leren hoe we virale infectie kunnen blokkeren, en dat is kennis die we nodig hebben als we snel pandemieën willen aanpakken”, zegt Jonathan Dordick, de hoofdonderzoeker en professor in de chemische en biologische techniek aan het Rensselaer Polytechnic Institute. “De realiteit is dat we geen geweldige antivirale middelen hebben. Om ons te beschermen tegen toekomstige pandemieën, hebben we een arsenaal aan benaderingen nodig die we snel kunnen aanpassen aan opkomende virussen. ‘

Het Cell Discovery-document test antivirale activiteit in drie varianten van heparine (heparine, gesulfulfateerde heparine en een niet-anticoagulans heparine met laag molecuulgewicht) en twee fucoidans (RPI-27 en RPI-28) gewonnen uit zeewier. Alle vijf de verbindingen zijn lange ketens van suikermoleculen die bekend staan als gesulfateerde polysacchariden, een structurele conformatie die de resultaten van een bindend onderzoek dat eerder deze maand in Antiviral Research werd gepubliceerd, suggereerde als een effectief lokmiddel.

De onderzoekers voerden een dosis-responsonderzoek uit dat bekend staat als een EC50 – afkorting voor de effectieve concentratie van de verbinding die 50% van de virale infectiviteit remt – met elk van de vijf verbindingen op zoogdiercellen. Voor de resultaten van een EC50, die worden gegeven in een molaire concentratie, duidt een lagere waarde op een krachtigere verbinding.

RPI-27 leverde een EC50-waarde van ongeveer 83 nanomolair op, terwijl een vergelijkbare eerder gepubliceerde en onafhankelijke in vitro test van remdesivir op dezelfde zoogdiercellen een EC50 van 770 nanomolair opleverde. Heparine leverde een EC50 van 2,1 micromolair op, of ongeveer een derde zo actief als remdesivir, en een niet-anticoagulans analoog van heparine leverde een EC50 van 5,0 micromolair op, ongeveer een vijfde zo actief als remdesivir.

Een afzonderlijke test vond geen cellulaire toxiciteit in een van de verbindingen, zelfs niet bij de hoogste geteste concentraties.

“Wat ons interesseert, is een nieuwe manier om een infectie op te lopen”, zegt Robert Linhardt, een Rensselaer-hoogleraar chemie en chemische biologie die samenwerkt met Dordick om de aanvalsstrategie te ontwikkelen. “De huidige gedachte is dat de COVID-19-infectie in de neus begint en dat elk van deze stoffen de basis zou kunnen zijn voor een neusspray. Als je de infectie gewoon vroegtijdig kunt behandelen, of zelfs kunt behandelen voordat je de infectie hebt, zou je een manier kunnen hebben om de infectie te blokkeren voordat deze het lichaam binnenkomt. ‘

Dordick voegde eraan toe dat verbindingen uit zeewier “kunnen dienen als basis voor een orale bevallingsbenadering om mogelijke gastro-intestinale infecties aan te pakken.”

Bij het bestuderen van SARS-CoV-2-sequentiegegevens herkenden Dordick en Linhardt verschillende motieven op de structuur van het spike-eiwit die een pasvorm beloofden die compatibel was met heparine, een resultaat dat werd bevestigd in het bindende onderzoek. Het spike-eiwit is zwaar ingelegd in glycanen, een aanpassing die het beschermt tegen menselijke enzymen die het zouden kunnen afbreken, en het voorbereidt om te binden met een specifieke receptor op het celoppervlak.

“Het is een zeer gecompliceerd mechanisme waarvan we eerlijk gezegd niet alle details kennen, maar we krijgen meer informatie”, zei Dordick. “Een ding dat duidelijk is geworden met deze studie is dat hoe groter het molecuul is, hoe beter het past. De meer succesvolle verbindingen zijn de grotere gesulfateerde polysacchariden die een groter aantal plaatsen op de moleculen bieden om het virus op te vangen. ”

Moleculaire modellering op basis van de bindingsstudie onthulde plaatsen op het spike-eiwit waar de heparine in staat was tot interactie, waardoor de vooruitzichten voor vergelijkbare gesulfateerde polysacchariden werden vergroot.

“Dit opwindende onderzoek door professoren Dordick en Linhardt is een van de lopende onderzoeksinspanningen bij CBIS, maar ook elders bij Rensselaer, om de uitdagingen van de COVID-19-pandemie aan te pakken door nieuwe therapeutische benaderingen en de herbestemming van bestaande medicijnen”, aldus CBIS-directeur Deepak Vashishth.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Nep eten naar een ander niveau tillen: nieuwe startup onthult in het laboratorium gekweekte buikspek en spekreepjes
Next Verhit vaccindebat - Robert F. Kennedy Jr. versus Alan Dershowitz

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Brekend NIEUWS uit 3 medische tijdschriften: Honderden farmaceutische medicijnen en interventies blijken niet effectief te zijn

Luister naar dit artikel Als u geld uitgeeft aan farmaceutische medicijnen en zin heeft in nieuwe medische apparatuur, wilt u misschien denken dat ze echt werken, toch? Welnu, in een

Onderzoek

8 signalen dat u gluten intolerantie heeft

Luister naar dit artikel Gluten intolerantie of gevoeligheid is een aandoening dat een persoon een allergische reactie heeft na het nemen van gluten. De symptomen die gluten-intolerantie zijn onder meer: pijn in de

Onderzoek

Dit gebeurt er met je lichaam als je besluit te stoppen met light-dranken

Luister naar dit artikel   Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in