Trigonelline afgeleid van koffie verbetert de cognitieve functies bij muizen

Trigonelline afgeleid van koffie verbetert de cognitieve functies bij muizen

Luister naar dit artikel

Trigonelline is afgeleid van koffie; Onderzoekers hebben ontdekt dat het het ruimtelijk leren en het geheugen verbetert bij door veroudering versnelde muizen. De studie suggereerde ook dat dit effect het gevolg is van het remmen van neuro-inflammatie en het herstellen van de neurotransmitterniveaus in de hersenen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De zoektocht naar functionele natuurlijke verbindingen die leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang kunnen verbeteren, is onlangs naar voren gekomen als een belangrijke onderzoeksfocus om gezond ouder worden te bevorderen. Verwacht werd dat trigonelline (TG), een plantenalkaloïde die voorkomt in koffie, maar ook in fenegriekzaad en radijs, cognitieve versterkende eigenschappen bezit.

In deze studie onderzochten onderzoekers onder leiding van de Universiteit van Tsukuba de effecten van TG op het geheugen en ruimtelijk leren (verwerven, vasthouden, structureren en toepassen van informatie gerelateerd aan de omringende fysieke omgeving) vanuit zowel een cognitief als moleculair biologisch perspectief op een geïntegreerde manier. met behulp van een senescentie-versneld muisgevoelig 8 (SAMP8) -model.

Na orale toediening van TG aan SAMP8-muizen gedurende 30 dagen duidde de Morris-waterdoolhoftest op een significante verbetering in ruimtelijk leren en geheugenprestaties vergeleken met SAMP8-muizen die geen TG kregen. Vervolgens voerden de onderzoekers transcriptomische analyse van het hele genoom van de hippocampus uit om de onderliggende moleculaire mechanismen te onderzoeken. Ze ontdekten dat signaalroutes gerelateerd aan de ontwikkeling van het zenuwstelsel, de mitochondriale functie, ATP-synthese, ontsteking, autofagie en afgifte van neurotransmitters significant gemoduleerd waren in de TG-groep.

Bovendien ontdekte het onderzoeksteam dat TG neuro-inflammatie onderdrukte door de signaalfactor Traf6-gemedieerde activering van de transcriptiefactor NF-KB negatief te reguleren. Bovendien bevestigde kwantitatieve eiwitanalyse dat de niveaus van inflammatoire cytokines TNF-α en IL-6 significant waren verlaagd en dat de niveaus van neurotransmitters dopamine, noradrenaline en serotonine significant waren verhoogd in de hippocampus. Deze bevindingen suggereren de werkzaamheid van TG bij het voorkomen en verbeteren van leeftijdsgebonden geheugenstoornissen in het ruimtelijk leren.

Dit werk werd ondersteund door DyDo DRINCO en Japan Science and Technology Agency (JST-subsidienummer JPMJPF2017)

Bronnen: Science Daily

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Nieuwe studie suggereert dat aspartaam geheugen- en leerproblemen bij toekomstige generaties zou kunnen veroorzaken
Next Neuralink van Elon Musk krijgt groen licht om mensen te rekruteren voor een hersenchipproef

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Verlaag het risico op coronaire hartziekte met de helft met één EENVOUDIGE handeling

Luister naar dit artikel Ondanks het tragische verlies van mensenlevens veroorzaakt door ziekten zoals kanker, COPD, de ziekte van Alzheimer en diabetes, blijft de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten

Psychisch

Littekens op je ziel zijn littekens in je DNA

Luister naar dit artikel Mensen die een moeilijke jeugd hebben gehad, hebben daarvan littekens in hun DNA, waar ze hun hele leven last van houden. Dat blijkt uit onderzoek aan

Onderzoek

EU constateert gesjoemel met honing

Luister naar dit artikel De Europese Commissie verscherpt het toezicht op etiketten. Doel is het opsporen en afschrikken van fraudeurs. Dit jaar nam de EU fraudegevoelige producten als honing en