Neuralink van Elon Musk krijgt groen licht om mensen te rekruteren voor een hersenchipproef

Neuralink van Elon Musk krijgt groen licht om mensen te rekruteren voor een hersenchipproef

Luister naar dit artikel

De hersenimplantaatstartup van Elon Musk heeft toestemming gekregen van een onafhankelijke beoordelingsraad om patiënten met verlamming te werven om de experimentele hersenchip te testen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De PRIME Study van Neuralink (afkorting van Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface) is een onderzoek naar medische apparatuur voor de volledig implanteerbare, draadloze brain-computer interface (BCI) – en heeft tot doel de veiligheid van de BCI en de chirurgische robot te evalueren.

Tijdens het onderzoek zal de chirurgische robot de BCI in een hersengebied plaatsen dat de bewegingsintentie controleert. Eenmaal op zijn plaats zal de BCI cosmetisch onzichtbaar zijn en is bedoeld om hersensignalen draadloos op te nemen en te verzenden naar een app die bewegingsintentie decodeert. Het doel is dat mensen met verlamming een computercursor of toetsenbord kunnen besturen met alleen hun gedachten.

Vorig jaar verwierp de Food and Drug Administration de poging van Neuralink om proeven op mensen te bespoedigen. De FDA heeft Neuralink in mei echter een Investigational Device Exemption (IDE) verleend, waardoor het gebruik van het apparaat in klinisch onderzoek mogelijk is.

“Degenen die quadriplegie hebben als gevolg van letsel aan het cervicale ruggenmerg of amyotrofische laterale sclerose (ALS) kunnen in aanmerking komen” voor de studie, aldus Neuralink.

Neuralink beweerde al dat de hersenchip een aap had geleerd videogames met zijn geest te spelen.
Musk zei onlangs dat de hersenchip “er onderweg veel problemen met hersenletsel – problemen met ruggengraatletsel – in zal kunnen oplossen.” En hij zei zelfs dat de chip het gezichtsvermogen van mensen zou kunnen herstellen, zelfs als ze blind geboren zijn.

Neuralink is niet het eerste brein-computerinterfacebedrijf dat klinische proeven voor mensen start. Synchron en Blackrock Neurotech hebben bijvoorbeeld hun hersenchips al in de hoofden van mensen geïmplanteerd.

“Met onze technologie willen we de prestaties van gezonde mensen overtreffen”, tweette Neuralink eerder dit jaar.

Bronnen: ZeroHedge

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Trigonelline afgeleid van koffie verbetert de cognitieve functies bij muizen
Next Genetische manipulatie van bodemmicroben laat milieu alarmbellen afgaan

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

DE 60 VEELGEBRUIKTE SCHUILNAMEN VOOR SUIKER

Luister naar dit artikel Bijna iedereen weet dat suiker ongezond is, maar vermijden is eigenlijk helemaal niet makkelijk. Ze stoppen het overal in, al dan niet onder een schuilnaam. Zo

Overig

Wat uw handen zeggen over uw gezondheid

Luister naar dit artikel Uw handen vertellen veel over uw gezondheidstoestand. Dit is iets dat al sinds de tijd van Hippocrates – de vader van de moderne geneeskunde – wordt

Overig

Luchtverontreiniging binnenshuis in verband gebracht met ernstige gezondheidsproblemen

Luister naar dit artikel Voor velen roept de term ‘luchtvervuiling’ beelden op van fabrieksschoorstenen en stationair lopende bussen – allemaal opzwepende wolken van giftige dampen in de atmosfeer. Maar er