Verlaag het risico op coronaire hartziekte met de helft met één EENVOUDIGE handeling

Verlaag het risico op coronaire hartziekte met de helft met één EENVOUDIGE handeling

Luister naar dit artikel

Ondanks het tragische verlies van mensenlevens veroorzaakt door ziekten zoals kanker, COPD, de ziekte van Alzheimer en diabetes, blijft de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten hartaandoeningen – met meer dan 655.000 levens per jaar. En het meest voorkomende type hartaandoening is coronaire hartziekte (CAD), veroorzaakt door een opeenhoping van plaque in de slagaders die het hart van bloed en zuurstof voorzien. Houd er rekening mee dat de risicofactoren voor CAD roken; het eten van een slecht dieet; overgewicht en lichamelijke inactiviteit zijn, waarbij ook familiegeschiedenis een rol speelt.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nu, heeft een explosieve (nieuwe) studie gepubliceerd in The American Journal of Cardiology een ietwat ongebruikelijke held belicht in de strijd tegen CAD – de oude spirituele praktijk die bekend staat als meditatie. Laten we deze intrigerende studie eens nader bekijken – en de onverwachte voordelen van meditatie.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

Doorgewinterde onderzoekers en wetenschappers prijzen de voordelen van meditatie

De studie, een data-analyse getiteld “Meditatie en cardiovasculaire gezondheid in de VS”, werd uitgevoerd door onderzoekers van Veterans Affairs en gepubliceerd in juni in het peer-reviewed American Journal of Cardiology.

Het team gebruikte gegevens van de National Health Interview Survey – waaraan meer dan 61.000 deelnemers deelnamen – en ontdekte dat bijna 6.000 aangaven een of andere vorm van meditatie te beoefenen. Na rekening te hebben gehouden met een breed scala aan factoren – waaronder het roken van sigaretten, gewicht, leeftijd, geslacht, ras en burgerlijke staat – kwamen de wetenschappers tot een verbluffend besef.

Degenen die mediteerden hadden slechts 51 procent minder kans op CAD dan degenen die dat niet deden – een zeer overtuigende statistiek. Stel je voor dat een farmaceutisch medicijn dit resultaat had bereikt. Het zou inderdaad voorpaginanieuws zijn!

En dat was niet alles …

De meditatiegroep had slechts 65 procent kans op een hoog cholesterolgehalte, 70 procent minder kans op diabetes en 76 procent minder kans op een beroerte!

Belangrijk om op te merken: de studie heeft geen causaliteit aangetoond. Met andere woorden, de gegevens bewezen niet dat de meditatie het gebrek aan ziekte veroorzaakte. Maar de zeer sterke associatie tussen meditatie en een betere gezondheid spreekt voor zich.

Hoofdonderzoeker Dr. Chayakrit Krittanawong, van het Baylor College of Medicine en de Icahn School of Medicine op de berg Sinaï, vatte het als volgt samen. “Ik geloof in meditatie, omdat het ons een gevoel van kalmte, vrede en stressvermindering kan geven, wat leidt tot verbetering van ons emotionele welzijn.”

Hoe ongebruikelijk – en verfrissend – om deze woorden van een ervaren wetenschapper te horen. Het team merkte natuurlijk op dat er meer onderzoek nodig is om te bepalen welke soorten meditatie het meeste cardiovasculaire voordeel bieden. Hopelijk volgen binnenkort klinische proeven.

Aanvullende onderzoeken ondersteunen de ontstekingsremmende en immuunversterkende voordelen van meditatie

Hoewel de nieuwe studie zeker eye-opener is, is het niet de eerste die de aandacht vestigt op de fysieke voordelen van meditatie. Studies hebben aangetoond dat mensen onder stress die regelmatig mediteren de productie van een inflammatoire marker die bekend staat als interleukine-6 kunnen verminderen.

Veel wetenschappers zijn van mening dat ontsteking verband houdt met hartaandoeningen, evenals met diabetes, kanker, auto-immuunziekten en de ziekte van Alzheimer. Bovendien kan regelmatige meditatie de immuunfunctie versterken. Eén studie toonde zelfs aan dat vrijwilligers die 8 weken wekelijks mediteerden, significant hogere niveaus van ziektebestrijdende antilichamen hadden.

Gelukkig is dit niet onopgemerkt gebleven door de medische autoriteiten.

In 2017 bracht de American Heart Association (AHA) een verklaring uit waarin werd gesuggereerd dat meditatie geassocieerd was met het verminderen van het risico op hartziekten – en adviseerde om het te beschouwen als een aanvulling op standaard risicoverminderende interventies voor hartaandoeningen.

De AHA verklaarde vervolgens dat meditatie de bloeddruk, het cholesterolgehalte, het vermogen om te stoppen met roken en de algehele gezondheid van het hart ten goede zou kunnen komen. De organisatie merkte ook op dat meditatie bijzonder nuttig kan zijn na een ernstige cardiovasculaire gebeurtenis, zoals een hartaanval.

GEWELDIG gezondheidsnieuws: meditatie verhoogt de functionele connectiviteit in de hersenen, kan cognitieve achteruitgang vertragen
Een ongebruikelijke studie gepubliceerd in 2018 in Journal of Cognitive Enhancement volgde 60 deelnemers die minstens 6 uur per dag mediteerden tijdens het bijwonen van twee 90-daagse meditatie-retraites in Colorado. De vrijwilligers waren al ervaren mediteerders, maar kregen ook instructie en begeleiding van een bekende boeddhistische geleerde.

Zeven jaar na de studie bleven de deelnemers die nog steeds meditatie beoefenden, genieten van de voordelen, en lieten ze verbeterde aanhoudende concentratie zien. Bovendien leek meditatie te helpen bij het voorkomen van leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang. Zoals de onderzoekers het formuleerden: “Verouderingsgerelateerde afnames in maatregelen van responsremming … werden gematigd door niveaus van voortdurende meditatiebeoefening.”

Er is zelfs bewijs dat het vermogen van meditatie om neuroplasticiteit te verbeteren, het vermogen van de hersenen om nieuwe neuronen te laten groeien, ondersteunt.

Bovendien verhoogt het de productie van serotonine – een neurotransmitter die nodig is voor een stabiele stemming – en stimuleert het het parasympathische zenuwstelsel, wat op zijn beurt helpt om de bloeddruk te verlagen en de hoeveelheid cortisol, het ‘stresshormoon’, te verlagen.

Meditatie is ook in verband gebracht met een verhoogde psychische gezondheid en met een verminderd risico op depressie. En tot slot is aangetoond dat regelmatige meditatie angstsymptomen vermindert bij mensen met gegeneraliseerde angststoornis.

Bent u klaar voor een EENVOUDIGE investering van 5 minuten in uw psychische en lichamelijke gezondheid?

Aan de slag gaan met meditatie is verrassend eenvoudig. Ga in een comfortabele houding zitten en concentreer u op uw eigen ademhaling, vooral op het gevoel en het geluid.

Het doel is niet om gedachten ‘uit te bannen’, maar om gedachten en emoties zonder oordeel te erkennen wanneer ze opkomen – en dan je aandacht weer op de ademhaling te richten.

Meditatieleraren raden over het algemeen aan te beginnen met intervallen van vijf minuten, die je kunt verhogen tot 20 minuten per dag, indien mogelijk of praktisch. Trouwens, zelfs 20 minuten meditatie een paar keer per week wordt in verband gebracht met een verbeterde veerkracht tegen stress en een verminderde pijnrespons.

Hoewel velen van ons onze altijd aanwezige mobiele apparaten de schuld geven van toenemende stress en angst, kunnen ze als bondgenoten dienen bij het zoeken naar rust. Meditatie-apps, waarvan vele gratis of tegen een kleine vergoeding, zijn beschikbaar – en kunnen binnen enkele seconden worden gedownload.

Zoals de studies aantonen, is meditatie veel meer dan een spacey, “New Age-y” -hype. Het is een waardevolle techniek die ontspanning kan bevorderen, de gezondheid kan behouden en mogelijk zelfs het leven kan verlengen. Misschien is het tijd om deze kalmerende oefening eens te proberen.

Bronnen:  CDC.govScienceDaily.comSpringer.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous GEZONDHEIDSWAARSCHUWING: liefdadigheidsinstellingen voor borstkanker verbergen een levensbedreigende waarheid
Next NYT brengt per ongeluk een groot Covid-verhaal: mensen hebben een immuunsysteem - lockdown-beleid vernietigt het

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Geheimen van oud Chinees kruidengeneesmiddel ontrafeld

Luister naar dit artikel Amerikaanse wetenschappers hebben aangetoond hoe een Chinees kruidengeneemiddel dat al meer dan 2000 jaar wordt gebruikt helpt tegen koorts en malaria. Het middel wordt verkregen uit

Natuurlijk

Verminder uw risico op kanker door medicinale paddestoelen te eten

Luister naar dit artikel Medicinale paddestoelen worden wereldwijd als een belangrijk onderdeel van traditionele diëten beschouwd en voegen een subtiele smaak toe aan een verscheidenheid aan gerechten. Meer recent hebben

Onderzoek

“100% effectief in het voorkomen van ziekenhuisopname en overlijden”: het hergebruikte geneesmiddel Fluvoxamine is een belofte voor de behandeling van COVID-19

Luister naar dit artikel Steve Kirsch van TrialSiteNews heeft een uitstekend nieuw overzicht geschreven van het bewijsmateriaal over drie COVID-19-behandelingen die ten onrechte over het hoofd zijn gezien of belasterd