Studie onderzoekt ZORGELIJK verband tussen vaak voorgeschreven medicijnen en ernstige infecties bij kinderen

Studie onderzoekt ZORGELIJK verband tussen vaak voorgeschreven medicijnen en ernstige infecties bij kinderen

Luister naar dit artikel

Elk jaar dat voorbijgaat, komt er steeds meer zorgwekkende informatie over PPI-medicijnen (Proton Pump Inhibitor). Volgens de westerse geneeskunde worden protonpompremmers lange tijd beschouwd als een ‘veilige’ optie voor de behandeling van gastro-oesofageale refluxziekte (GORZ), zelfs op dagelijkse basis. Recente onderzoeken die de afgelopen vijf jaar zijn uitgevoerd, doen echter twijfel rijzen over de veiligheid van langdurig PPI-gebruik.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Naast een sterk verband tussen nierziekten en PPI-gebruik, suggereert een nieuwe studie dat het gebruik van PPI’s bij kinderen direct verband houdt met een verhoogd risico op infecties. Hoewel de impact van GORZ niet mag worden onderschat, wordt het uitgebreide gebruik van PPI’s voor de behandeling ervan steeds meer als problematisch erkend. Laten we ons verdiepen in dit onderzoek om te begrijpen wat het betekent voor de behandeling van brandend maagzuur en de medicijnen die worden gebruikt om deze aandoening aan te pakken.

Als kleintjes lijden: de uitdaging van brandend maagzuur bij kinderen

Veel kinderen hebben om verschillende redenen last van chronisch maagzuur:

  • Arm dieet
  • Onderontwikkelde onderste slokdarmsfincter
  • Obesitas
  • Structurele gebreken

Hoewel de oorzaken van reflux bij kinderen divers zijn, is het ongemak universeel. Stel je voor dat je niet kunt uiten dat je keel brandt van maagzuur; het is een verontrustende gedachte. Vanwege deze bezorgdheid en de waargenomen veiligheid van PPI-medicijnen hebben sommige artsen deze aan pediatrische patiënten voorgeschreven.

Pediatrische PPI’s: Nieuw onderzoek legt het verband tussen infecties

Deze specifieke studie was bedoeld om landelijke gegevens te analyseren over Franse kinderen die een behandeling ondergaan voor gastro-oesofageale refluxziekte (GORZ) met behulp van PPI’s, antihistaminica-antagonisten of maagzuurremmers. De deelnemers aan dit onderzoek zijn geboren tussen 2010 en 2018 en hun gezondheidsstatus werd gevolgd totdat ze in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege een ernstige infectie, de dood ervoeren, het contact met de onderzoekers verloren of 31 december 2019 bereikten.

Gedurende deze monitoringperiode volgde het onderzoek de behandeling van de patiënten voor GORZ, de frequentie van de behandeling (medicatie of maagzuurremmers) en eventuele gedocumenteerde infecties. De bevindingen van het onderzoek brachten een direct en statistisch significant verband aan het licht tussen het gebruik van PPI’s en een verhoogd risico op ernstige infecties bij deze pediatrische groep.

Het is van cruciaal belang om te benadrukken dat het gebruik van PPI niet alleen in verband werd gebracht met nier- of maaginfecties, maar ook met infecties die verschillende delen van het lichaam aantasten. Betreffende gebieden waren onder meer de onderste luchtwegen, het maagdarmkanaal en de maag.

De onderzoekers hebben een intrigerende hypothese naar voren gebracht. Ze suggereren dat langdurig gebruik van PPI’s mogelijk het delicate evenwicht van de darmmicrobiota kan verstoren, dat doorgaans een cruciale rol speelt bij het reguleren van het immuunsysteem. Een dergelijke verstoring zou mogelijk de afweer van het immuunsysteem kunnen verzwakken, waardoor het vatbaarder wordt voor ernstige infecties. Dit perspectief is nogal overtuigend omdat het de vaak onderschatte betekenis van de relatie tussen de darmflora en het immuunsysteem benadrukt.

Het is duidelijk dat de veiligheid van het PPI-gebruik minder zeker wordt dan eerder werd aangenomen. Als het gaat om langdurig gebruik, wordt dit steeds vaker in verband gebracht met negatieve gezondheidsresultaten. Deze studie draagt bij aan de groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal dat aanleiding geeft tot bezorgdheid over de veiligheid van langdurig PPI-gebruik.

Hoe om te gaan met GORZ bij kinderen op natuurlijke wijze

Omgaan met GORZ bij kinderen kan natuurlijk een proactieve en vaak effectieve aanpak zijn. Hoewel het essentieel is om een kinderarts te raadplegen voordat u significante wijzigingen aanbrengt in het behandelplan van uw kind, zijn hier enkele waardevolle strategieën om GORZ bij kinderen op natuurlijke wijze te behandelen:

  1. Dieetaanpassingen: Pas het dieet van uw kind aan door triggerfoods zoals citrusvruchten, tomaten en pittige gerechten te vermijden. Benadruk een uitgebalanceerd dieet met biologisch fruit, groenten, magere eiwitten en gezonde vetten.
  2. Kleinere, frequentere maaltijden: Kies voor kleinere, frequentere maaltijden om de druk op de onderste slokdarmsfincter (LES) te verminderen en refluxepisoden te minimaliseren. Een andere tip is om je eten goed te kauwen.
  3. Verhoog het hoofdeinde van het bed: Als nachtelijke reflux een probleem is, til dan het hoofdeinde van het bed van uw kind iets op om te voorkomen dat maagzuur in de slokdarm stroomt.
  4. Beperk de vloeistofinname tijdens de maaltijden: Moedig uw kind aan om de meeste vloeistoffen tussen de maaltijden door te consumeren in plaats van tijdens de maaltijden, om de maagdruk te minimaliseren.
  5. Gezond gewichtsbeheer: Als uw kind overgewicht heeft, werk dan samen met een zorgverlener en/of gezondheidscoach om een gezond gewicht te bereiken en te behouden, wat de symptomen van GORZ kan helpen verlichten.

Geef altijd prioriteit aan open communicatie met de holistische zorgverlener van uw kind om een goed afgeronde aanpak voor het omgaan met GORZ bij kinderen te garanderen. Natuurlijke methoden kunnen een waardevolle aanvulling zijn op medische behandelingen en aanpassingen van de levensstijl, waardoor uiteindelijk een betere spijsvertering van uw kind wordt bevorderd.

Bronnen: JAMAnetwork.com

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Citrus SUPERKRACHT: Voedingsstof activeert kankerdodende cellen
Next Big Pharma heeft een vies trucje achter de hand als het gaat om kindervaccins

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Deze ayurvedische kruiden zijn effectieve ontsmettingsmiddelen

Luister naar dit artikel Een nosocomiale infectie, ook wel een gezondheidszorggerelateerde infectie (HCAI) genoemd, is een infectie die door een patiënt wordt opgelopen terwijl hij of zij wordt behandeld in

Onderzoek

Waarom vrouwen minder alcohol moeten drinken dan mannen

Luister naar dit artikel De meeste dokters stellen dat mannen veilig twee glazen alcohol per dag kunnen drinken, terwijl vrouwen het bij dagelijks één glas moeten laten om hun gezondheid niet

Onderzoek

Onderzoek: Cannabis beste medicijn voor fibromyalgie

Luister naar dit artikel Uit onderzoek van de Amerikaanse National Pain Foundation blijkt dat medicinale cannabis het beste medicijn is tegen fibromyalgie, een aandoening die gepaard gaat met spierpijn, slaapstoornissen