Deze ayurvedische kruiden zijn effectieve ontsmettingsmiddelen

Deze ayurvedische kruiden zijn effectieve ontsmettingsmiddelen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een nosocomiale infectie, ook wel een gezondheidszorggerelateerde infectie (HCAI) genoemd, is een infectie die door een patiënt wordt opgelopen terwijl hij of zij wordt behandeld in een ziekenhuis of instelling voor langdurige zorg. HCAI is de meest voorkomende nadelige gezondheidsgebeurtenis in gezondheidszorgomgevingen die de veiligheid van de patiënt beïnvloeden.

Volgens rapporten treft HCAI ongeveer 3,2 procent van alle ziekenhuispatiënten in de Verenigde Staten. Het draagt niet alleen bij aan een aanzienlijke morbiditeit en mortaliteit, maar vormt ook een grote financiële last voor patiënten, gezinnen en gezondheidszorgstelsels. Recente studies hebben HCAI ook in verband gebracht met de opkomst van multiresistente organismen.

Om HCAI te voorkomen, hebben moderne ziekenhuizen ultramoderne ventilatiesystemen geïnstalleerd die lucht kunnen filteren, waardoor de hoeveelheid micro-organismen in de lucht wordt verminderd. Maar de operationele en onderhoudskosten van deze systemen zijn extreem hoog, en niet alle zorginstellingen kunnen ze betalen. Daarom vertrouwen velen nog steeds op regelmatige chemische fumigatie, wat gepaard gaat met toxische bijwerkingen.

In een recente studie onderzochten onderzoekers uit India veiliger alternatieven voor chemische fumigatie. Ze evalueerden in het bijzonder de effectiviteit van traditionele ontsmettingspraktijken beschreven in Ayurveda bij het desinfecteren van de lucht en harde oppervlakken. Deze praktijken omvatten het verbranden van verschillende plantaardige producten en het gebruik van de dampen om de luchtkwaliteit te verbeteren en oppervlakken van besmettelijke microben te verwijderen.

De onderzoekers rapporteerden hun bevindingen in een artikel gepubliceerd in de Journal of Ayurveda and Integrative Medicine.

Geneeskrachtige kruiden zoals knoflook en kurkuma kunnen nosocomiale infecties helpen voorkomen

Omgevingsdesinfectie is een uitstekende methode om HCAI te verminderen. In India worden traditionele Ayurvedische fumigatiepraktijken vaak gebruikt voor desinfectie van het milieu.

Enkele van de meest gebruikte natuurlijke producten voor begassing zijn knoflook (Allium sativum) schil, kurkuma (Curcuma longa) poeder, carambole (Trachyspermum ammi) zaden en loban – de hars die is afgeleid van de gom-benjaminboom (Styrax-benzoë) en Boswellia-soorten.

De antimicrobiële eigenschappen van knoflook worden uitgebreid bestudeerd. Onderzoek suggereert dat het belangrijkste actieve bestanddeel, allicine, niet alleen effectief is tegen grampositieve bacteriën, maar ook tegen multiresistente bacteriestammen. Net als knoflook bevat kurkuma een actieve stof met krachtige antimicrobiële eigenschappen. Curcumine, dat ook verantwoordelijk is voor de felgele tint van het kruid, kan bij contact gemakkelijk bacteriën doden. Curcumine is de eerste keus van antimicrobiële middelen door onderzoekers die in 2015 voedselveilige antibacteriële oppervlakken ontwikkelden.

Carambole, ook wel bekend als ajwain, is een kruid met antibacteriële en insectendodende eigenschappen. Veel onderzoeken tonen aan dat de etherische olie die uit de zaden wordt gewonnen, effectief is tegen een breed scala aan virale, schimmel- en bacteriële pathogenen. De gombenjaminboom, plaatselijk bekend als loban, komt oorspronkelijk uit Sumatra in Indonesië. Volgens studies bevat de hars die door deze boom wordt geproduceerd een verbinding genaamd kaneelzuur, die sterke antibacteriële en fungicide eigenschappen heeft.

Voor hun experiment gebruikten de onderzoekers de bovengenoemde natuurlijke producten voor fumigatie en voerden ze actieve luchtbemonstering uit om hun effect op de luchtkwaliteit te evalueren. Om het vermogen van knoflookschillen om oppervlakken te desinfecteren te onderzoeken, gebruikten ze het om een glazen objectglaasje te desinfecteren dat besmet was met drie stammen van methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA). Vervolgens analyseerden ze het objectglaasje op overlevende bacteriën en onderwierpen ze het aan scanning elektronenmicroscopie (SEM) -analyse.

De onderzoekers meldden dat, afzonderlijk, drie gram knoflookschil, kurkuma, carambole zaden en lobanpoeder het gemiddelde aantal bacteriën in de lucht effectief verminderde. Uit SEM-analyse bleek ook dat knoflookschil het aantal levensvatbare bacteriën op het met MRSA besmette glasoppervlak verminderde.

Op basis van deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat traditionele ayurvedische ontsmetting met natuurlijke plantaardige producten een effectieve methode is om bacteriën in de lucht te verminderen en oppervlakken te desinfecteren. Deze natuurlijke antimicrobiële stoffen kunnen daarom worden gebruikt om het probleem van ziekenhuisinfecties aan te pakken.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Vitamine D-tekort is de belangrijkste oorzaak van covid ziekenhuisopnames en sterfgevallen
Next Door de wetenschap gesteunde voordelen van boswandelen die u zullen verrassen

About author

redactie
redactie 4487 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

9 redenen om citroen en limoen aan uw drinkwater toe te voegen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Studie: meer dan 100.000 gevallen van kanker door giftige chemicaliën in Amerikaans leidingwater

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Deze vitamine doodt kankercellen, maar is illegaal in de VS!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat