N95 COVID-maskers stellen dragers bloot aan gevaarlijke niveaus van giftige, kankerverwekkende chemicaliën, zo blijkt uit een NIH-onderzoek

N95 COVID-maskers stellen dragers bloot aan gevaarlijke niveaus van giftige, kankerverwekkende chemicaliën, zo blijkt uit een NIH-onderzoek

Luister naar dit artikel

Zijn gezichtsmaskers van medische kwaliteit een veiligere en effectievere vorm van bescherming dan stoffen of plastic maskers? Nee. N95-maskers zijn zelfs zeer giftig, zo blijkt uit een nieuw onderzoek uit Zuid-Korea.
Onderzoekers van de Jeonbuk National University evalueerden twee verschillende soorten wegwerpmaskers van medische kwaliteit, evenals talrijke herbruikbare katoenen maskers. Uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat maskers van medische kwaliteit extra gevaarlijk zijn.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het blijkt dat N95’s acht keer de aanbevolen veiligheidslimiet aan zeer giftige vluchtige organische stoffen (TVOC’s) vrijgeven. Blootstelling aan TVOC houdt verband met hoofdpijn en misselijkheid op de korte termijn, en met kanker en orgaanschade op de lange termijn.

“Het is duidelijk dat bijzondere aandacht moet worden besteed aan de VOC’s die verband houden met het gebruik van KF94 [medische] maskers en hun effecten op de menselijke gezondheid”, schreven de onderzoekers.

NIH geeft een disclaimer af dat het de bevindingen van het onderzoek niet onderschrijft

Er kan een kleine mate van risicovermindering optreden als iemand eerst een N95- of ander masker van medische kwaliteit eerst ten minste 30 minuten open laat zitten voordat het op het gezicht wordt geplaatst. Toch zal er een zekere mate van chemische uitloging plaatsvinden.

Het artikel werd gepubliceerd in het tijdschrift Ecotoxicology and Environmental Safety en verschijnt op de website van het National Institute of Health (NIH), hoewel het bureau zegt dat het zijn bevindingen niet ondersteunt.

“Opname in een NLM-database impliceert geen goedkeuring van of instemming met de inhoud door NLM of de National Institutes of Health”, aldus de NIH in een verklaring.

Afgezien van het beperken van de zuurstofinname, bleken stoffen maskers gemaakt van katoen het veiligste type masker wat betreft het vrijkomen van TVOC’s of andere chemicaliën. Onderzoekers hebben echter niet geëvalueerd hoe stoffen maskers daadwerkelijk de mensen beïnvloeden die ze dragen.

Dr. Stuart Fischer, een internist in New York, bevestigde verder dat “er in de eerste plaats een afnemend rendement lijkt te zijn op de behoefte aan maskers”, wat hopelijk impliceert dat er nooit meer universele maskermandaten zullen zijn.

Andere aanstootgevende maskers in de serie naast de N95 zijn de KFAD- en KF94-modellen, die zijn gemaakt van thermoplastisch polypropyleen en polyurethaan-nylon. Deze modellen zijn populairder in Zuid-Korea en andere Aziatische landen dan in de Verenigde Staten.

De Environmental Protection Agency (EPA) beveelt aan dat de TVOC-niveaus in de binnenlucht niet hoger zijn dan 0,5 delen per miljoen (ppm). De slechtste wegwerpmaskers bevatten 14 keer meer TVOC’s dan de stoffen maskers, waardoor het equivalent van ongeveer 4,8 ppm vrijkwam.

De American Lung Association (ALA) waarschuwt dat TVOC’s de ogen, neus en keel kunnen irriteren en de ademhaling kunnen belemmeren terwijl ze misselijkheid veroorzaken. TVOC’s kunnen ook het centrale zenuwstelsel, de lever en andere organen beschadigen.

Het Cochrane Institute voerde zijn eigen onderzoek naar maskers uit en ontdekte dat er “weinig tot geen verschil” is in de overdrachtssnelheid van COVID tussen mensen die een masker dragen en mensen die dat niet doen – dus waarom zou je er een dragen?

“Het is inderdaad mogelijk dat bepaalde maskers bijwerkingen hebben, net zoals bepaalde nuttige medicijnen (antihistaminica, psychotrope medicijnen, antibiotica) bijwerkingen hebben”, zei Dr. Fischer, terwijl hij probeerde nog steeds de eer te geven dat maskers in sommige gevallen oké zijn.

“Extreme angsten over de dodelijkheid van COVID hebben mogelijk geleid tot beslissingen die contraproductief waren. COVID zal niet snel  meer verdwijnen, of zelfs nooit. We hebben dringend behoefte aan beleid dat onze samenleving niet breekt en tegelijkertijd minimale bescherming biedt.”

Bronnen: DailyMail.co.uk

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Big Pharma heeft een vies trucje achter de hand als het gaat om kindervaccins
Next WETENSCHAPSFRAUDE: Pfizer’s COVID-prik “placebo” controlegroep kreeg in plaats daarvan een MODERNA “vaccin” toegediend, bevestigt de preprint

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Toonaangevend onderzoek laat zien: Aspartaam (E951) verstoort de werking van de hersenen

Luister naar dit artikel Toonaangevend onderzoek heeft aangetoond dat aspartaam (E951) neurotransmitters in het brein verstoort. Deze studie werd gepubliceerd in het African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines. Steun

Onderzoek

Horror studie maakt [weer] duidelijk dat …Big Farma vrij spel heeft met hun giftige medicijnen

Luister naar dit artikel Wat zouden dokters kunnen leren van het logistieke proces bij Louwman en Parqui? Wat zouden gewone mensen kunnen leren van de alledaagse nieuwsberichten. Zouden ze dan

Overig

Wetenschappers reverse engineeren de Spaanse griep en klagen dat het niet dodelijk genoeg is

Luister naar dit artikel Wetenschappers hebben een versie van de Spaanse griep reverse-engineered, zodat ze er een “vaccin” voor kunnen maken. Terwijl ze onhandig en gevaarlijk proberen om virussen te