Oud knoflookextract beschermt op meer manieren tegen hartziekten dan eerder werd gedacht

Oud knoflookextract beschermt op meer manieren tegen hartziekten dan eerder werd gedacht

Luister naar dit artikel

Als doodsoorzaak nummer één onder zowel mannen als vrouwen blijft de incidentie van hartziekten stijgen. Volgens de American Heart Association (AHA) kosten hart- en vaatziekten elke 34 seconden het leven van iemand in de Verenigde Staten. Verwacht wordt dat hartziekten in 2030 het leven zullen eisen van meer dan 23,6 miljoen mensen wereldwijd. Maar een recent onderzoek naar deze dodelijke ziekte suggereert dat er nieuwe hoop aan de horizon gloort om de progressie ervan op natuurlijke wijze te vertragen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De studie gepubliceerd in Phytotherapy Research levert consistent bewijs dat de inname van verouderd knoflookextract de risicofactoren voor hart- en vaatziekten kan verminderen, waaronder gunstige effecten op het cholesterolgehalte, ontstekingsmarkers en verkalking van de kransslagaders, wat het potentieel biedt van een veilige, natuurlijke remedie om hartproblemen te bestrijden.

Uit baanbrekend onderzoek blijkt dat oude knoflook veelbelovende voordelen biedt voor de cardiovasculaire gezondheid
In deze onlangs gepubliceerde uitgebreide studie hebben onderzoekers zich verdiept in de impact van knoflook op hart- en vaatziekten (CAD). Ze onderzochten nauwgezet een breed scala aan onderzoeken naar de effecten van knoflookpoedertabletten en verouderd knoflookextract (AGE) op patiënten met hartproblemen. Het onderzoek concentreerde zich op vitale indicatoren zoals bloeddruk, verkalking van de kransslagader, lipidenprofiel (cholesterolniveaus) en markers van ontstekingen.

De uitkomsten van deze uitgebreide analyse brachten veelbelovende resultaten aan het licht. Knoflook vertoonde aanzienlijke voordelen op verschillende belangrijke gebieden. Het bleek het HDL-cholesterolgehalte te verhogen, terwijl het het LDL-cholesterolgehalte verlaagde, waardoor de gezondheid van het hart werd bevorderd. Bovendien vertoonde knoflook een opmerkelijk vermogen om ontstekingsmarkers in het lichaam te verlagen, waardoor mogelijk de schadelijke effecten van ontstekingen op het cardiovasculaire systeem werden verzacht. Bovendien leek de inname van knoflook een positieve invloed te hebben op de niveaus van homocysteïne, een stof die geassocieerd wordt met de gezondheid van het hart en bijdroeg aan het verminderen van de verkalking van de kransslagaders, een proces dat verband houdt met de ontwikkeling van hartziekten.

Bovendien bleek knoflook zelfs nog effectiever toen de onderzoekers specifieke subgroepen van patiënten met een hoger cardiovasculair risico analyseerden. Het demonstreerde zijn bekwaamheid in het verlagen van het totale cholesterol- en LDL-niveau en tegelijkertijd het verhogen van de HDL-niveaus – een combinatie die veel goeds belooft voor de gezondheid van het hart.

Een krachtige bondgenoot in de strijd tegen arteriële plaque

In een andere studie, gepubliceerd in de Journal of Nutrition, bleek extract van verouderde knoflook veelbelovend in zijn vermogen om de opbouw van plaque in de slagaders om te keren. Het onderzoek bleek zowel de hoeveelheid opgehoopte ‘zachte plaque’ in de slagaders te verminderen als de vorming van nieuwe plaque te voorkomen.

Het onderzoek, uitgevoerd bij de onafhankelijke biomedische onderzoeksfaciliteit LA BioMed, Torrance, Californië, toonde aan dat het toevoegen van het supplement, verouderd knoflookextract, resulteerde in een vermindering van de hoeveelheid zachte plaque, ook bekend als plaque met lage demping, die zich had opgebouwd. in de slagaders van patiënten. Van deelnemers aan het onderzoek was al bekend dat ze aan het metabool syndroom leden, wat een aantal risicofactoren voor hartziekten met zich meebrengt, waaronder hoge bloeddruk en obesitas.

Vijfenvijftig patiënten in de leeftijd van 40 tot 75 jaar waren bij het onderzoek betrokken. Aan het begin van het onderzoek ondergingen de proefpersonen een screening met behulp van niet-invasieve Cardiac Computed Tomography-technologie om het reeds bestaande totale coronaire plaquevolume te meten. De screening leverde ook specifieke metingen op van dicht calcium, niet-verkalkte plaque en plaque met lage demping.

Na screening en evaluatie werden de proefpersonen toegewezen aan een placebo of dagelijks 2.400 mg oude knoflook. Na een jaar vond een vervolgscreening plaats. De resultaten toonden aan dat degenen die verouderd knoflookextract hadden gebruikt een vermindering van 80 procent in de totale ophoping van plaque vertoonden en zachte plaque verminderden. Ze toonden ook minder plaque met lage demping.

Hoe u uw immuunfunctie kunt verbeteren en de dreiging van de groei van kankercellen kunt voorkomen

Oud knoflookextract wordt gemaakt door biologische verse knoflook te extraheren en 20 maanden bij kamertemperatuur te laten rijpen. Dit verouderings- en extractieproces veroorzaakt hogere antioxidantniveaus vergeleken met verse knoflook. Bovendien worden de meest onstabiele stoffen in knoflook omgezet in meer biologisch beschikbare, stabiele stoffen. Op deze manier gerijpte knoflook bevat stabiele wateroplosbare zwavelstoffen, zoals S-allylmercaptocysteïne (SAMC) en S-allylcysteïne (SAC). Dit zijn krachtige antioxidanten met een hoge biologische beschikbaarheid bij een opname in het bloed van 98 procent.

Oud knoflookextract bevat ook in olie oplosbare zwavelverbindingen, flavonoïden, een fenol-allixine en andere voedingsstoffen, waaronder selenium. Maar het zijn de in water oplosbare zwavelverbindingen die het meest worden gecrediteerd voor de gezondheidsvoordelen.

Naast de hartgezonde eigenschappen is aangetoond dat verouderd knoflookextract een boost geeft aan het natuurlijke vermogen van het lichaam om glutathion aan te maken, dat fungeert als een krachtige antioxidant bij de bescherming tegen vrije radicalen. Het is ook bekend dat verouderd knoflookextract grotere immuniteitsverhogende eigenschappen heeft dan verse knoflook, waardoor het aantal immuuncellen en de activiteit toeneemt en de activiteit van natuurlijke killercellen wordt versterkt, die kankercellen en binnendringende organismen vernietigen.

Om deze reden is verouderd knoflookextract in verband gebracht met een lager risico op borstkanker, evenals kanker van de blaas, dikke darm, maag, longen, lever en slokdarm. Het werkt door vrije radicalen te verminderen, de vernietiging van kankerverwekkende stoffen te bevorderen en te voorkomen dat kankerverwekkende stoffen zich aan DNA binden.

De beste manieren om oude knoflook in uw dieet op te nemen voor de gezondheid van het hart

Om het hart-gezonde potentieel van oude knoflook volledig te benutten, zijn hier de beste manieren om het in uw dieet op te nemen:

Knoflooksupplementen: Voeg oud knoflookextract toe aan uw dagelijkse supplementenroutine voor een handige boost.

Koken: Voeg oude knoflook toe aan soepen, stoofschotels, wokgerechten en geroosterde groenten voor een smaakvolle en hartgezonde toevoeging.

Knoflookolie: Besprenkel het oude knoflookextract over salades of groentegerechten.

Smoothies en sappen: Meng oud knoflookextract in smoothies voor een voedzame toevoeging.

Geroosterde knoflook: Geniet van de milde en gekaramelliseerde smaak van geroosterde knoflook bij een verscheidenheid aan zelfgemaakte maaltijden.

Hart-gezonde salsa: Creëer een hartversterkende salsa met verse ingrediënten en een scheutje oud knoflookextract.

Dressings en dips: Verbeter dressings en dips met verouderd knoflookextract voor extra voedingswaarde.

Omarm de veelzijdigheid van knoflook en raadpleeg uw holistische zorgverlener of gezondheidscoach voordat u supplementen aan uw dieet toevoegt, zodat u verzekerd bent van een slimme benadering van welzijn.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Veelgebruikte medicijnen tegen maagzuur gelinkt aan een verhoogd risico op dementie
Next Papieren rietjes blijken langdurige en potentieel giftige chemicaliën te bevatten - onderzoek

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Waarom noten je slagaders zo goed beschermen

Luister naar dit artikel Dagelijks schaalvruchten en vooral noten eten, heeft een positief effect op de gezondheid van de slagaders, meer bepaald op het cholesterolgehalte: de slechte (LDL), de goede

Natuurlijk

De gewoonte die je gezondheid kan transformeren

Luister naar dit artikel Oil pulling(Olie trekken) is een oude Ayurvedische remedie voor mondgezondheid en ontgifting. Het gaat om het gebruik van zuivere oliën als agenten voor het onttrekken van

Natuurlijk

Van Bedlegerig naar Fietsen: maak kennis met de vrouw die MS met dieet aanpakte

Luister naar dit artikel In 2004 werd Dr. Terry Wahls, een medische academicus aan de Universiteit van Iowa, gediagnosticeerd met Multiple Sclerose. Terry was toen 45. Haar linkerbeen was zwak