Baanbrekende nieuwe studie vindt op vlees gebaseerde antioxidanten in rundvlees, kip en varkensvlees: imidazooldipeptide-oxidatiederivaten

Baanbrekende nieuwe studie vindt op vlees gebaseerde antioxidanten in rundvlees, kip en varkensvlees: imidazooldipeptide-oxidatiederivaten

Luister naar dit artikel

Imidazole-dipeptiden (IDP’s), die overvloedig aanwezig zijn in vlees en vis, zijn stoffen die worden geproduceerd in de lichamen van verschillende dieren, waaronder mensen, en waarvan is gemeld dat ze effectief zijn bij het verlichten van vermoeidheid en het voorkomen van dementie. Het fysiologische mechanisme waardoor IDP’s deze activiteiten vertonen, was echter niet eerder vastgesteld.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een onderzoeksteam, geleid door professor Hideshi Ihara van de Osaka Metropolitan University Graduate School of Science, was de eerste die 2-oxo-imidazool-bevattende dipeptiden (2-oxo-IDP’s) ontdekte – die één zuurstofatoom meer hebben dan normale IDP’s — en ontdekte dat ze de meest voorkomende variëteit van ontheemdenderivaten in het lichaam zijn. De onderzoekers ontdekten ook dat ze een opmerkelijk hoge antioxidantactiviteit hebben.

In hun studie hebben de onderzoekers een methode ontwikkeld voor selectieve en zeer gevoelige detectie van vijf soorten 2-oxo-IDP’s met behulp van massaspectrometrie, die kwantitatieve detectie van sporen 2-oxo-IDP’s in levende organismen mogelijk maakt. Met behulp van deze methode onthulden ze voor het eerst dat rundvlees, varkensvlees, kip en ander vlees antioxidanten bevatten, niet alleen IDP’s maar een verscheidenheid aan verschillende 2-oxo-IDP’s. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in Antioxidants.

“We hopen dat deze onderzoeksmethode, die geavanceerde analyse van 2-oxo-IDP’s mogelijk maakt, niet alleen zal worden toegepast op basisbiologie, maar ook op geneeskunde, landbouw en farmacie, waar het zal helpen de gezondheid van mensen te verbeteren en ziekten te voorkomen.” concludeerde professor Ihara.

Bronnen:

  1. Somei Komae, Shingo Kasamatsu, Koji Uchida, Hideshi Ihara. Quantitative Determination of 2-Oxo-Imidazole-Containing Dipeptides by High-Performance Liquid Chromatography/Tandem Mass SpectrometryAntioxidants, 2022; 11 (12): 2401 DOI: 10.3390/antiox11122401

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ontbinding van Spike Eiwit door Nattokinase
Next Hard bewijs in nieuwe studie: Hersenen, hartschade veroorzaakt door mRNA-vaccin

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Darmbacteriën helpen bij het reguleren van allergische reacties: onderzoekers zeggen dat bepaalde microben allergische reacties kunnen voorkomen

Luister naar dit artikel De goede bacteriën die in de darm van mensen leven, spelen een essentiële rol bij het beschermen van hun gastheren tegen voedselallergieën. Een recente internationale studie

Onderzoek

Kanker houdt van suiker

Luister naar dit artikel Kankercellen voeden zich zoals bekend graag met suiker. Dat kwam nog eens nadrukkelijk in het nieuws toen drie kankerpatiënten in het Duitse Bracht (nabij Venlo) in

Onderzoek

Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de COVID-19-patiënten een vitamine D-tekort heeft

Luister naar dit artikel Volgens een nieuwe studie die is gepubliceerd in het Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism van de Endocrine Society, heeft meer dan 80 procent van de

Excuus voor deze abrupte manier van communiceren. U zult deze pop up slechts eenmaal zien en is bedoeld om transparant te zijn.

Op Healh Bytes is mining software actief

Prima!(Sluiten)

Meer Informatie