Baanbrekende nieuwe studie vindt op vlees gebaseerde antioxidanten in rundvlees, kip en varkensvlees: imidazooldipeptide-oxidatiederivaten

Baanbrekende nieuwe studie vindt op vlees gebaseerde antioxidanten in rundvlees, kip en varkensvlees: imidazooldipeptide-oxidatiederivaten

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Imidazole-dipeptiden (IDP’s), die overvloedig aanwezig zijn in vlees en vis, zijn stoffen die worden geproduceerd in de lichamen van verschillende dieren, waaronder mensen, en waarvan is gemeld dat ze effectief zijn bij het verlichten van vermoeidheid en het voorkomen van dementie. Het fysiologische mechanisme waardoor IDP’s deze activiteiten vertonen, was echter niet eerder vastgesteld.

Een onderzoeksteam, geleid door professor Hideshi Ihara van de Osaka Metropolitan University Graduate School of Science, was de eerste die 2-oxo-imidazool-bevattende dipeptiden (2-oxo-IDP’s) ontdekte – die één zuurstofatoom meer hebben dan normale IDP’s — en ontdekte dat ze de meest voorkomende variëteit van ontheemdenderivaten in het lichaam zijn. De onderzoekers ontdekten ook dat ze een opmerkelijk hoge antioxidantactiviteit hebben.

In hun studie hebben de onderzoekers een methode ontwikkeld voor selectieve en zeer gevoelige detectie van vijf soorten 2-oxo-IDP’s met behulp van massaspectrometrie, die kwantitatieve detectie van sporen 2-oxo-IDP’s in levende organismen mogelijk maakt. Met behulp van deze methode onthulden ze voor het eerst dat rundvlees, varkensvlees, kip en ander vlees antioxidanten bevatten, niet alleen IDP’s maar een verscheidenheid aan verschillende 2-oxo-IDP’s. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in Antioxidants.

“We hopen dat deze onderzoeksmethode, die geavanceerde analyse van 2-oxo-IDP’s mogelijk maakt, niet alleen zal worden toegepast op basisbiologie, maar ook op geneeskunde, landbouw en farmacie, waar het zal helpen de gezondheid van mensen te verbeteren en ziekten te voorkomen.” concludeerde professor Ihara.

Bronnen:

  1. Somei Komae, Shingo Kasamatsu, Koji Uchida, Hideshi Ihara. Quantitative Determination of 2-Oxo-Imidazole-Containing Dipeptides by High-Performance Liquid Chromatography/Tandem Mass SpectrometryAntioxidants, 2022; 11 (12): 2401 DOI: 10.3390/antiox11122401

Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Ontbinding van Spike Eiwit door Nattokinase
Next Hard bewijs in nieuwe studie: Hersenen, hartschade veroorzaakt door mRNA-vaccin

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Citroensap en knoflook hebben een aanzienlijke invloed op het cholesterol- en bloeddrukniveau

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Suiker verandert honderden hersengenen, waardoor veel ziektes kunnen ontstaan: omega 3 maakt schade ongedaan

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Vetrijke voedingsmiddelen kunnen de opname van CBD in het lichaam aanzienlijk verhogen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

In tegenstelling tot de reguliere media hebben wij geen inkomsten uit advertenties en ook ontvangen wij geen subsidies van de overheid. Om te bestaan zijn wij volledig afhankelijk van de donaties van onze lezers!

Een gulle donatie verzekert dat we ook in 2023 iedereen van het echte nieuws kunnen blijven voorzien!


<< Klik hier om te doneren >>

 

Misschien later