FDA-chef roept op tot onmiddellijke beëindiging van COVID-vaccins: “Miljoenen vallen dood neer”

FDA-chef roept op tot onmiddellijke beëindiging van COVID-vaccins: “Miljoenen vallen dood neer”

Luister naar dit artikel

Een hoge FDA-functionaris heeft opgeroepen tot de onmiddellijke stopzetting van COVID-19-vaccinaties in Amerika vanwege het alarmerende aantal mensen met ernstige bijwerkingen van de mRNA-prikken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dr. Paul Offit, een lid van de adviescommissie voor vaccins van de Amerikaanse FDA, heeft in de New England Journal of Medicine geschreven waarin hij oproept een einde te maken aan de massale vaccinatie, met name degenen met een laag risico op het virus.

In een opiniestuk met de titel “Bivalente COVID-19-vaccins – een waarschuwend verhaal”, verklaart Dr. Offit dat Covid-boosters “waarschijnlijk het best worden gereserveerd voor de mensen die het meest waarschijnlijk bescherming nodig hebben tegen ernstige ziekten”.

“Ik vind dat we moeten stoppen met het voorkomen van alle symptomatische infecties bij gezonde, jonge mensen door ze een boost te geven met vaccins die mRNA bevatten van stammen die een paar maanden later zouden kunnen verdwijnen”, waarschuwt hij.

Summit.news-meldt: Dr. Offit, hoogleraar vaccinologie en hoogleraar kindergeneeskunde aan de Universiteit van Pennsylvania, doorloopt in detail het proces dat ertoe heeft geleid dat bivalente vaccins in de VS worden aanbevolen voor iedereen ouder dan vijf jaar zonder relevante gegevens van mensen. Hij is er duidelijk erg ongelukkig mee.

Op 28 juni 2022 presenteerden onderzoekers van Pfizer-BioNTech en Moderna gegevens over hun bivalente vaccins aan de Adviescommissie Vaccines and Related Biological Products van de FDA (waarvan ik lid ben). De resultaten waren teleurstellend. Bivalente boosters resulteerden in niveaus van neutraliserende antilichamen tegen BA.1 die slechts 1,5 tot 1,75 keer zo hoog waren als die bereikt met monovalente boosters. Eerdere ervaringen met de vaccins van de bedrijven suggereerden dat het onwaarschijnlijk was dat dit verschil klinisch significant was. Veiligheidsgegevens waren geruststellend. Ten tijde van de FDA-presentatie circuleerde BA.1 niet langer in de Verenigde Staten, omdat het was vervangen door meer immuunontwijkende en besmettelijke Omicron-subvarianten. Maar de winter stond voor de deur. De adviescommissie van de FDA, die de urgentie voelde om te reageren op deze immuun-ontwijkende stammen, stemde om bivalente vaccins goed te keuren met dien verstande dat ze zich zouden richten op Omicron-subvarianten BA.4 en BA.5, die op dat moment goed waren voor meer dan 95% van circulerende stammen.

Een reeks razendsnelle beleidsbeslissingen volgde. Op 29 juni 2022, de dag na de vergadering van de adviescommissie, stemde de regering-Biden ermee in om 105 miljoen doses van het bivalente vaccin van Pfizer-BioNTech met BA.4- en BA.5-mRNA te kopen. Een maand later, op 29 juli 2022, stemde de regering ermee in om 66 miljoen doses van het bivalente vaccin van Moderna te kopen, met de bedoeling beide vaccins in de herfst en winter aan te bieden. Op 1 september 2022 trok de FDA haar toestemming voor gebruik in noodgevallen in voor monovalente vaccinboosters en de CDC adviseerde bivalente vaccinboosters voor iedereen van 12 jaar of ouder. Op 12 oktober 2022 heeft de CDC deze aanbeveling uitgebreid tot iedereen van vijf jaar of ouder. Op dat moment waren er geen gegevens van mensen, inclusief immunogeniciteitsgegevens, beschikbaar voor het vergelijken van de relatieve capaciteiten van de monovalente en bivalente vaccins om te beschermen tegen BA.4 en BA.5.

Op 24 oktober 2022 hebben David Ho en collega’s de resultaten vrijgegeven van een onderzoek naar de niveaus van neutraliserende antilichamen tegen BA.4 en BA.5 na ontvangst van een monovalente of bivalente boosterdosis. Ze vonden “geen significant verschil in neutralisatie van welke SARS-CoV-2-variant dan ook”, inclusief BA.4 en BA.5, tussen de twee groepen. Een dag later publiceerden Dan Barouch en collega’s de resultaten van een soortgelijk onderzoek, waarin werd vastgesteld dat “BA.5 neutraliserende antilichamen-titers vergelijkbaar waren na monovalente en bivalente mRNA-boosters”. Barouch en collega’s merkten ook geen merkbare verschillen op in CD4+ of CD8+ T-celresponsen tussen deelnemers in de monovalente boostergroep en die in de bivalente boostergroep. Geen van beide onderzoeksgroepen vond dat de bivalente boosters superieure immuunresponsen opwekten. De resultaten staan nu in het Tijdschrift.

De waarschijnlijke reden dat de bivalente vaccins faalden, is imprinting van het immuunsysteem, legt Dr. Offit uit.

Het immuunsysteem van mensen die waren geïmmuniseerd met het bivalente vaccin, die allemaal eerder waren gevaccineerd, was voorbereid om te reageren op de voorouderlijke stam van SARS-CoV-2. Ze reageerden daarom waarschijnlijk eerder op epitopen die gedeeld werden door BA.4 en BA.5 en de voorouderlijke stam dan op nieuwe epitopen op BA.4 en BA.5.

Toen er wel epidemiologische gegevens beschikbaar kwamen, vertoonden deze een zeer slechte bescherming.

Op 22 november 2022 publiceerde de CDC gegevens over de effectiviteit van de BA.4- en BA.5-mRNA-vaccins voor het voorkomen van symptomatische infectie binnen twee maanden na ontvangst van de boosterdosis. Voor mensen die twee tot drie maanden eerder een monovalent vaccin hadden gekregen, varieerde de extra bescherming die gepaard ging met de bivalente boosterdosis van 28% tot 31%. Voor degenen die meer dan acht maanden eerder een monovalent vaccin hadden gekregen, varieerde de extra bescherming van 43% tot 56%. Gezien de resultaten van eerdere studies, is het waarschijnlijk dat deze matige toename in bescherming tegen waarschijnlijk over het algemeen milde ziekte van korte duur zal zijn.

Het bivalente vaccin werd zeer slecht opgenomen en de varianten waartegen het gericht was, waren snel verdwenen.

Op 15 november 2022 had slechts ongeveer 10% van de bevolking voor wie het bivalente vaccin was aanbevolen, het gekregen. In december 2022 circuleerde de BA.4-stam niet langer en vertegenwoordigde BA.5 minder dan 25% van de circulerende SARS-CoV-2-stammen, nadat het gedeeltelijk was vervangen door meer immuun-ontwijkende stammen, zoals BQ.1, BQ.1.1, BF.7, XBB en XBB.1.

Het is welkom dat Dr. Offit de rangen breekt en zijn ontzetting uit over het slechte proces en het gebrek aan gegevens, en oproept tot het beëindigen van de massale vaccinatiecampagne. De interventie is bijzonder belangrijk omdat het duidt op een mislukking van de centrale Amerikaanse bioveiligheidsstrategie om te proberen snelle mRNA-vaccins te gebruiken om een bliksemsnelle reactie te geven op een opkomende biologische dreiging. Het is dus waarschijnlijk dat zijn conclusies sterk zullen worden tegengewerkt door degenen die – financieel, psychologisch en politiek – in deze strategie zijn geïnvesteerd.

Dat Dr. Offit dat nu pas doet, en niet met enig besef van eventuele veiligheidsproblemen, is natuurlijk minder welkom. Toch zal hij waarschijnlijk niet worden bedankt door zijn betaalmeesters, en het is in de goede richting, dus daar zou hij de eer voor moeten krijgen.

We wachten nog steeds op de erkenning dat het voordeel van deze vaccins nooit gunstig was voor mensen met een laag risico op het virus, die ze nooit nodig hadden, en dat hun veiligheidsprofiel veel slechter is dan de bedrijven en regelgevers het publiek hebben doen geloven.

UPDATE: CNN meldt dat Dr. Offit “boos” is dat Moderna vorig jaar geen ongunstige infectiegegevens heeft opgenomen in haar indiening bij de FDA. “Ik was boos toen ik ontdekte dat er gegevens waren die relevant waren voor onze beslissing en die we niet te zien kregen”, zei Dr. Offit. Volgens CNN: “De gegevens die niet aan de experts werden gepresenteerd, keken naar daadwerkelijke infecties: wie kreeg COVID-19 en wie niet. Het bleek dat 1,9% van de studiedeelnemers die de originele booster kregen, besmet raakte. Onder degenen die het bijgewerkte bivalente vaccin kregen – waarvan wetenschappers hoopten dat het beter zou werken – raakte een hoger percentage, 3,2%, besmet.”

Vraag je je af wat ze je nog meer niet vertellen, dr. Offit?

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous COVID-injecties veroorzaken plotselinge hartdood
Next Officiële studie concludeert 'Vaccins veroorzaken wiegendood'

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

‘Onnodig, misleidend, catastrofaal’: senior Europese artsen zijn co-auteur van een expertverklaring over COVID-vaccin voor kinderen

Luister naar dit artikel Eminente Europese artsen en wetenschappers waren deze maand co-auteur van een deskundigen verklaring met betrekking tot het Comirnaty-COVID-19 mRNA-vaccin voor kinderen, waarin ze hun deskundige mening

Onderzoek

Officiële overheidsgegevens uit Duitsland suggereren dat volledig gevaccineerde mensen aids zullen krijgen

Luister naar dit artikel Tegen het einde van de maand zullen de meeste mensen die “volledig gevaccineerd” zijn, een volledig door injectie geïnduceerd verworven immunodeficiëntiesyndroom (AIDS) door corona virus (Covid-19)

Vaccinaties

Vertegenwoordiger vaccinmaker Merck: “Ik zou mijn kinderen nooit laten vaccineren”

Luister naar dit artikel John Berchielli werkte in het verleden voor senator Richard Pan, de beleidsmaker achter de strenge vaccinatiewet SB277 die kinderen verplicht te worden ingeënt tegen een reeks