Suiker activeert dezelfde neuroroutes als nicotine, aldus studie

Suiker activeert dezelfde neuroroutes als nicotine, aldus studie

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Wetenschappers die onderzoek deden naar alcohol- en nicotineverslaving ontdekten dat het eten of drinken van te veel suiker dezelfde wegen activeerde als nicotine. Uit deze Australische studie bleek ook dat meer dan 70% van de geteste peutervoeding de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie voor het totaal aan suiker overschreed.

In 2018 heeft het VK een belasting ingevoerd met als doel de suikerconsumptie te verminderen als onderdeel van een groter doel om obesitas bij kinderen te verminderen. Op dat moment lanceerde de Australian Beverage Council een initiatief om de suiker in dranken de komende vijf tot zeven jaar met 25% te verminderen.

 


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous 8 natuurlijke remedies voor eczeem
Next SCHOKKEND bewijs: COVID-shots zijn "van opzet giftig", gemaakt met een duidelijke bedoeling om schade toe te brengen

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Ja, je kunt TE schoon zijn – en het maakt je gevoelig voor superbacteriën

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Gebruik van antibiotica vroeg in het leven verhoogt het risico op inflammatoire darmaandoeningen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Onderzoek

Light frisdrank verwoest bloedvaten en veroorzaakt vreselijke ziektes. Deze nieuwe studie bewijst het

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat