Ontdek 4 natuurlijke manieren om gingivitis en tandplak te bestrijden

Ontdek 4 natuurlijke manieren om gingivitis en tandplak te bestrijden

Luister naar dit artikel

Hoewel het behouden van een goede mondgezondheid misschien niet de meest glamoureuze bezigheid is, is het essentieel voor de algehele gezondheid en het welzijn. Ontoereikende mondhygiëne – het niet effectief poetsen en flossen – kan leiden tot de vorming van kleverige bacteriële plaque en gingivitis veroorzaken, een vroege vorm van tandvleesontsteking. Indien onbehandeld, kan gingivitis zich ontwikkelen tot een ernstiger parodontitis, met tandvleesontsteking, pijn en zelfs het uiteindelijke verlies van kostbare tanden.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gelukkig kunt u tandplak bestrijden en de gezondheid van uw tandvlees beschermen met een verscheidenheid aan natuurlijke, niet-giftige mondwaters waarvan de therapeutische effecten worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek. Laten we eens kijken naar vier van de meest veelbelovende.

Bevorder de gezondheid van het tandvlees met mondwater met citroengras

Essentiële olie van citroengras, afgeleid van de plant die botanisch bekend staat als Cymbopogon flexuosus, is sterk antibacterieel – dankzij de concentratie van een verbinding die bekend staat als citral. In een studie gepubliceerd in het Journal of Clinical and Diagnostic Research, ontdekten onderzoekers dat een mondwater met citroengras beter werkte dan mondwater met chloorhexidine (beschouwd als de “gouden standaard” van gingivitisbehandelingen in de westerse tandheelkunde) bij het verminderen van tandplak.

Een ander “pluspunt” voor citroengrasolie is dat het dit leek te bereiken zonder de ongewenste bijwerkingen te veroorzaken die gepaard kunnen gaan met het gebruik van chloorhexidine, zoals verkleurde tanden en smaakveranderingen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat een beetje citroengrasolie een lange weg gaat. Integratieve gezondheidswerkers adviseren om niet meer dan twee tot drie druppels etherische olie van citroengras in 235 ml water te mengen. Laat het mengsel 30 seconden in je mond ronddraaien en spuug het dan uit. Herhaal het proces twee tot drie keer per dag.

Verminder tandplak en verbeter de gezondheid van het tandvlees met warme zoutwaterspoelingen

Geloof het of niet, maar een oplossing van gewoon keukenzout en warm water kan een nuttig wapen zijn tegen ontstoken tandvlees. Deze traditionele remedie wordt ondersteund door de wetenschap, met een dubbelblinde studie gepubliceerd in PLOS One die het gebruik van zoutwaterspoelingen ondersteunt om gezond tandvlees te bevorderen. Zout, een natuurlijk ontsmettingsmiddel, helpt niet alleen ziekteverwekkers te doden, maar helpt ook pijn te verlichten en ontstekingen te verminderen.

Los gewoon een halve theelepel zout op in een glas lauw water, spoel de oplossing 30 seconden door (pas op dat u het niet doorslikt) en spuug het uit. U kunt het proces tot drie keer per dag herhalen. Er is echter één “maar”. Experts waarschuwen dat het te vaak of te lang spoelen met zout water het tandglazuur kan beschadigen. Neem contact op met uw biologische tandarts voor advies over de gebruiksfrequentie.

Tea tree-olie mondwater bevat krachtige plaquebestrijdende stoffen

Tea tree etherische olie, afkomstig van de bladeren van de boom die botanisch bekend staat als Melaleuca alternifolia, bevat een paar “geheime wapens” tegen tandplak – de antibacteriële verbindingen terpineol-4 en 1,8-cineole. In een studie uit 2020, gepubliceerd in het European Journal of Dentistry, meldden wetenschappers dat een mondwater met tea tree-olie de plaque-index verbeterde en tandvleesbloeding verminderde.

Het team concludeerde dat Tea tree-olie een effectieve, niet-toxische vervanging was voor chloorhexidine. Net als citroengrasolie moet theeboomolie goed worden verdund in water. Gebruik drie druppels theeboomolie per kopje warm water, spoel gedurende 30 seconden en spuug de oplossing uit. Herhaal twee tot drie keer per dag.

Ondersteun de gezondheid van het tandvlees met antibacteriële kokosolie

Eeuwenlang hebben ayurvedische beoefenaars oil pulling geadviseerd om de gezondheid van het gebit te bevorderen. Tegenwoordig bevestigen veel gezondheidsbeoefenaars het nut van deze oude praktijk, vooral wanneer deze wordt uitgevoerd met kokosolie. Studies ondersteunen het vermogen van kokosolie om Streptococcus mutans te remmen, de bacterie die betrokken is bij tandbederf, opbouw van tandplak en tandvleesaandoeningen.

Bovendien wordt aangenomen dat kokosolie halitose helpt verlichten – of slechte adem veroorzaakt door bacteriën in de mond – evenals het kalmeren en hydrateren van tandvlees en het bevorderen van de gezonde productie van speeksel. Het eenvoudige proces houdt in dat je gedurende 15 tot 20 minuten een theelepel extra vierge kokosolie in de mond spoelt. Spuw de olie in een papieren handdoek en gooi het in de prullenbak (kokosolie kan de gootsteen verstoppen), spoel je mond met water en poets je tanden grondig.

Vergeet niet: de eerste stap naar een gezonde mond is een effectieve mondhygiëne. Poets de tanden minstens twee keer per dag met een elektrische tandenborstel met zachte haren en flos dagelijks. En bezoek minimaal één keer per jaar uw tandarts. (Neem natuurlijk onmiddellijk contact op met uw tandarts als u ernstige symptomen heeft, zoals pijn, zwelling of bloeding).

Iedereen wil sprankelende tanden en roze, gezond tandvlees. Bij gebruik in combinatie met een goede mondhygiëne kunnen deze natuurlijke mondspoelingen u helpen deze te bereiken.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Gelukkig 2023!
Next Geef je immuunsysteem een boost en bescherm je tegen kanker met intermitterend vasten

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Dit Oude Russische middel verlicht rug en gewrichtspijn in een handomdraai

Luister naar dit artikel Ik weet hoe pijnlijk je lichaam kan worden wanneer je leeft in een koud gebied, dus is het geen verrassing voor mij dat een remedie als

middeltjes

Pepermuntolie vermindert pijn geassocieerd met het prikkelbare darm syndroom

Luister naar dit artikel Degenen die lijden aan prikkelbare darm syndroom (IBS) moeten omgaan met een aantal verontrustende symptomen, waaronder pijnlijke buikpijn, opgeblazen gevoel en krampen. Maar onderzoek toont aan

middeltjes

Dit is waarom je kramp krijgt terwijl je slaapt, en hoe je het vermijdt!

Luister naar dit artikel Kramp kan heel vervelend zijn, zeker als je het ’s nachts krijgt. Het beïnvloed je nachtrust en het is heel vervelend. Hoe ouder je wordt hoe