Geef je immuunsysteem een boost en bescherm je tegen kanker met intermitterend vasten

Geef je immuunsysteem een boost en bescherm je tegen kanker met intermitterend vasten

Luister naar dit artikel

Onze oude voorouders groeiden op in een wereld van stress en schaarste. Voedsel was vaak niet beschikbaar en intermitterend vasten was gebruikelijk. Deze levensvorm heeft een genetische blauwdruk achtergelaten met belangrijke informatie over onze gezondheid en ons welzijn.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Intermitterend vasten helpt vermoeidheid te elimineren, ontstekingsaandoeningen in het lichaam te kalmeren en de vorming van kankercellen uit te hongeren. Het is geen vergissing dat wanneer dieren ziek worden, ze stoppen met eten en zich in plaats daarvan concentreren op rusten. Dit is een oerinstinct om stress op hun interne systeem te verminderen, zodat hun lichaam infecties kan bestrijden. Dit natuurlijke mechanisme stelt het dier in staat om al zijn interne energiesystemen te concentreren op immuniteit.

De mens is de enige soort die tijdens ziekte vaak op zoek gaat naar meer voedsel.

Het belang van “energiebesparing” in het lichaam

Het lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid beschikbare energie die wordt gebruikt voor essentiële functies zoals de spijsvertering, fysieke beweging (kinetiek), immuniteit, cognitie, enz. De voortdurende behoefte om voedsel te verteren leidt energie af van deze andere factoren, terwijl vasten energie bespaart voor gebruiken met deze andere systemen. Bovendien leidt het spijsverteringsproces enorme hoeveelheden bloed om en wordt het als energieverslindend beschouwd.

Wanneer we voedsel eten, wordt het immuunsysteem geactiveerd om ontstekingsaandoeningen te verhogen om ongewenste micro-organismen in het voedsel af te weren. Dit gebeurt ongeacht of het voedsel rauw of gekookt is, want niets is echt steriel. Wanneer het immuunsysteem wordt geactiveerd om nieuw ingenomen ziekteverwekkers aan te vallen, gebruikt het energiereserves die voor andere activiteiten hadden kunnen worden gebruikt.

Vasten maakt deze witte bloedcellen vrij om sluimerende infecties en andere problematische gebieden te vernietigen.

Hoe kan vasten de immuunregulatie verhogen?

Door te vasten kan het lichaam meer energie en focus steken in het proces van effectieve immuunregulatie. Vasten tijdens het drinken van water en andere reinigende dranken spoelt het spijsverteringsstelsel uit en vermindert het aantal natuurlijke micro-organismen in de darmen. Het immuunsysteem reguleert meestal het aantal micro-organismen.

Hierdoor kan het immuunsysteem energie naar andere, belangrijkere gebieden leiden.

Intermitterend vasten is een geweldige regulator van het immuunsysteem, omdat het het aantal inflammatoire cytokines regelt dat in het lichaam vrijkomt. Twee belangrijke cytokines, Interleukin-6 en Tumor Necrosis Factor Alpha, bevorderen een ontstekingsreactie in het lichaam. Studies hebben aangetoond dat vasten de afgifte van deze ontstekingsmediatoren vermindert.

De modulatie van het immuunsysteem die intermitterend vasten biedt, kan ook nuttig zijn als u matige tot ernstige allergieën heeft.

De sleutel tot een robuust immuunsysteem en jezelf beschermen tegen kanker

Vasten stimuleert ook het proces van autofagie, waarbij het lichaam oude, beschadigde cellen en abnormaal ontwikkelende cellen afbreekt om te recyclen voor energie. Het proces van autofagie maakt deel uit van het aangeboren immuunsysteem en maakt gebruik van patroonherkenningsreceptoren om indringers van virale cellen te identificeren. Intermitterend vasten stimuleert autofagieprocessen die virale infecties en de replicatie van intracellulaire parasieten beperken.

Dit katabole proces helpt het lichaam zich te ontdoen van intracellulaire ziekteverwekkers en abnormale ontwikkeling van kankercellen. Het is ook belangrijk bij het beschermen van de hersenen en weefselcellen tegen abnormale groei, toxiciteit en chronische ontstekingen.

Het verband tussen intermitterend vasten en auto-immuunziekte

Personen met auto-immuunziekten zoals systemische lupus, reumatoïde artritis, colitis en de ziekte van Crohn hebben een enorme verbetering van de symptomen gezien door de opname van intermitterend vasten. Dit proces vermindert de hyperinflammatoire processen van deze personen en zorgt voor een meer genormaliseerde immuunfunctie.

Van kankercellen is bekend dat ze ergens tussen de tien en dertig keer meer insulinereceptoren hebben dan normale cellen en afhankelijk zijn van het anaerobe metabolisme van suiker als brandstof. Intermitterend vasten verhongert kankercellen en maakt ze kwetsbaar voor schade door vrije radicalen en uiteindelijke vernietiging.

Houd er rekening mee dat “echt” vasten 24 uur of langer duurt, maar intermitterend vasten heeft zeker veel gezondheidsvoordelen om te ontdekken.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Ontdek 4 natuurlijke manieren om gingivitis en tandplak te bestrijden
Next Eenvoudige manier om geheugen en leervermogen te verbeteren, gebaseerd op nieuwe studie

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Geef je geheugen en gemoedstoestand een boost door uzelf te trakteren op donkere chocolade

Luister naar dit artikel Chocolade is een heerlijke traktatie die iedereen die een stressvolle dag heeft kan opvrolijken. Volgens een recente studie kan het eten van donkere chocolade in het

Natuurlijk

9 Gezondheidsvoordelen van tijm

Luister naar dit artikel Tijm heeft een uitgebreide geschiedenis van gebruik in de natuurgeneeskunde bij de behandeling van ademhalingsproblemen zoals bronchitis, hoesten, en borst congestie. De gezondheidsvoordelen van tijm komen uit

Natuurlijk

Is dit het nieuwe superfood? Paarse kankerremmende aardappel op de markt

Luister naar dit artikel Onderzoekers van de Colorado State University hebben onlangs paarse aardappelrassen ontwikkeld die preventief kunnen zijn voor diverse ziektes. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige