Pepermuntolie vermindert pijn geassocieerd met het prikkelbare darm syndroom

Pepermuntolie vermindert pijn geassocieerd met het prikkelbare darm syndroom

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Degenen die lijden aan prikkelbare darm syndroom (IBS) moeten omgaan met een aantal verontrustende symptomen, waaronder pijnlijke buikpijn, opgeblazen gevoel en krampen. Maar onderzoek toont aan dat enterisch gecoate pepermuntolie-capsules – vanwege de kalmerende, ontspannende effecten van pepermunt op de maag – effectief veel van de symptomen van IBS kan elimineren.

Hoewel IBS het risico op darmkanker niet verhoogt of veranderingen veroorzaakt in het darmweefsel, zoals bij de prikkelbare darmaandoening, kunnen de symptomen zeer pijnlijk zijn en de normale dagelijkse activiteiten verstoren. Dus, waarom zou u pepermunt niet proberen – dit biedt een natuurlijke aanpak om verlichting te bieden door het gebruik van potentieel schadelijke synthetische medicijnen te vermijden.

Leven met IBS heeft onaanvaardbare gevolgen voor de gezondheid

Prikkelbare darmsyndroom is een chronische aandoening die de dikke darm beïnvloedt, wat leidt tot een reeks symptomen, waaronder constipatie en diarree, evenals een opgeblazen gevoel, gas en pijnlijke krampen. De symptomen worden vaak verward met die van andere aandoeningen of aandoeningen die het darmkanaal beïnvloeden.

Conventioneel gesproken, omdat IBS een ‘chronische aandoening’ is, wordt patiënten vaak verteld om hun symptomen te beheersen met vrij verkrijgbare medicijnen of geneesmiddelen op recept. Aan de andere kant, zou je kunnen overwegen om veranderingen in je levensstijl aan te brengen om mentale / emotionele stress te verminderen terwijl je je dieet opruimt, door verwerkt voedsel te vermijden, om de pijnlijke symptomen te verwijderen.

IBS kan worden veroorzaakt door een aantal triggers, waaronder bepaalde voedingsmiddelen, stress, hormonale schommelingen en andere gastro-intestinale aandoeningen. Aangenomen wordt dat in IBS de spieren van de darmwanden sterker laat samentrekken dan nodig is, waardoor ze gas, een opgeblazen gevoel en diarree veroorzaken, of verzwakt zijn, waardoor de doorgang van voedsel vertraagt, wat leidt tot moeilijke ontlasting.

Wetenschap bewijst dat pepermuntolie een effectief middel is tegen IBS

Geconfronteerd met chronische symptomen van IBS betekent niet dat u zich tot medicijnen moet wenden met twijfelachtige resultaten en mogelijk schadelijke bijwerkingen. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de voordelen van pepermuntolie aangetoond bij het verlichten van enkele van de meest verontrustende symptomen van IBS.

Pepermunt, in het bijzonder wanneer het wordt geleverd als enterisch gecoate pepermuntcapsules, kan ontsteking van de ingewanden verminderen en de zwelling van het abdominale gebied verminderen.

In één studie om de voordelen van pepermuntolie te bepalen, ontvingen 57 IBS-patiënten ofwel enterisch gecoate pepermuntcapsules ofwel alleen een placebo, tweemaal per dag gedurende vier weken. Van degenen die de pepermunt ontvingen, meldde een volledige 75 procent een significante vermindering van IBS-symptomen.

In een andere studie, die deze keer de effecten van pepermuntolie op placebo vergelijkt bij kinderen, werden de resultaten gespiegeld, waarbij 75 procent een significante afname van de symptomen vertoonde. Onlangs ontdekte een in Taiwan gevestigde studie dat 80 procent van de IBS-patiënten die een enterisch gecoate pepermuntolieformulering namen – drie tot vier keer per dag gedurende een maand – minder winderigheid, ontlastingsfrequentie en buikpijn ervoeren.

Wanneer het wordt gebruikt om IBS te behandelen, is het belangrijk dat de pepermuntcapsules zijn voorzien van een enterische coating om de pepermuntolie later in het darmkanaal vrij te laten komen, en niet in de maag, waar het symptomen van indigestie en brandend maagzuur kan veroorzaken. Elke capsule levert typisch 0,2 ml pepermunt.

Vanzelfsprekend is het altijd het beste om een betrouwbare zorgverlener te raadplegen als het gaat om ernstige gezondheidsproblemen. Dat gezegd hebbende, praat met uw arts over deze remedie en kijk of het voor u werkt.

Bronnen:


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Tips voor het verbeteren van de gezondheid van de ogen en het voorkomen van maculaire degeneratie
Next Antidepressiva gekoppeld aan dementie: psychische medicijnen lijkende ene aandoening slechts in te ruilen voor een andere

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

‘Ongeneeslijk zieke’ man (50) geneest van kanker door cannabisolie

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Kurkuma Smoothie – zo lekker, Je zult het niet geloven maar het een van de meest krachtige anti-oxidanten uit de Wereld

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Dit Gebeurt Er Met Je Lichaam Als Je Elke Dag 1 Avocado Eet. Ik Had Geen Idee!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat