Nieuwe studie toont aan dat mRNA-vaccin van Pfizer in slechts 6 uur DNA wordt, in vitro

Nieuwe studie toont aan dat mRNA-vaccin van Pfizer in slechts 6 uur DNA wordt, in vitro

Luister naar dit artikel

Sinds het Pfizer-BioNTech-vaccin voor het eerst werd goedgekeurd onder de FDA’s Emergency Use Authorization op 11 december 2020, is de wereld verteld dat de mRNA-technologie die in het vaccin wordt gebruikt, niet zou worden geïntegreerd in of het DNA zou veranderen van degenen die het hebben genomen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Er zijn meerdere “fact-checks” van deze bewering geweest in meerdere reguliere kanalen zoals Reuters, Factcheck.org en anderen. Velen van hen wilden een voorgedrukte studie van het Massachusetts Institute of Technology (MIT) ontkrachten waarin beweerd werd dat het nieuwe coronavirus het menselijk DNA zou kunnen wijzigen, maar dat online verkeerd werd geïnterpreteerd door mensen die beweerden dat de vaccins het DNA veranderden.

De kwestie werd zeer controversieel omdat deze studie niet door vakgenoten werd beoordeeld en niets zei over het eigenlijke vaccin. Het was een gemakkelijke zaak om door de feitencontroleurs te worden gemaakt, aangezien de auteurs er nooit op uit waren om de vaccins in de eerste plaats te bestuderen.

Nu is dat echter allemaal veranderd met de publicatie van een nieuwe studie uit Zweden waarin de auteurs van de studie beweren dit proces te hebben gevonden. De studie, getiteld “Intracellular Reverse Transcription of Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 In Vitro in Human Liver Cell Line”, is geen pre-print en werd door vakgenoten beoordeeld en gepubliceerd in Current Issues in Molecular Biology 44, nr. 3.

Onderzoekers wezen erop dat dit de “eerste in vitro-studie is naar het effect van COVID-19-mRNA-vaccin BNT162b2 op de menselijke levercellijn.”

Volgens de onderzoekers toonden “preklinische studies van COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2, ontwikkeld door Pfizer en BioNTech, omkeerbare levereffecten aan bij dieren die de BNT162b2-injectie kregen. Bovendien toonde een recente studie aan dat SARS-CoV-2-RNA kan worden omgekeerd en geïntegreerd in het genoom van menselijke cellen. In deze studie hebben we het effect van BNT162b2 op de menselijke levercellijn Huh7 in vitro onderzocht.”

De wetenschappers stelden Huh7-levercellen bloot, geschonken door een Japanse man aan BNT162b2 (het Pfizer-vaccin), en voerden vervolgens een kwantitatieve PCR-test uit op het RNA dat uit de cellen was geëxtraheerd. De PCR-test werd gebruikt om het RNA-materiaal ruimschoots te vergroten, zodat de onderzoekers het eventuele effect van het vaccin op de levercellen konden zien.

Het waargenomen effect was diepgaand.

“We ontdekten hoge niveaus van BNT162b2 in Huh7-cellen en veranderingen in genexpressie van lang verstrooid nucleair element-1 (LINE-1), wat een endogene reverse transcriptase is”, schreven de onderzoekers.

Om dit in termen van de leek te zeggen: het vaccin zorgde ervoor dat de kern van de cellen in een abnormale overvloed een LINE-1-gen tot expressie bracht (gewoonlijk een huishoudgen genoemd vanwege hun rol bij het in stand houden van basale cellulaire functies). Het gen is endogeen (wat betekent dat het in ons lichaam wordt aangetroffen) en reverse transcriptase (wat betekent dat het een stuk RNA kan nemen en dat in DNA kan omzetten).

In wezen zorgde het vaccin ervoor dat de levercellen hun expressie en distributie wijzigden om het BNT162b2 (het Pfizer-vaccin) mRNA in DNA te transcriberen – en het duurde slechts 6 uur.

“In deze studie presenteren we bewijs dat COVID-19 mRNA-vaccin BNT162b2 in staat is om in vitro de menselijke levercellijn Huh7 binnen te dringen. BNT162b2-mRNA wordt binnen 6 uur na blootstelling aan BNT162b2 omgekeerd intracellulair in DNA getranscribeerd. Een mogelijk mechanisme voor reverse transcriptie is via endogene reverse transcriptase LINE-1, en de kerneiwitverdeling van LINE-1 wordt verhoogd door BNT162b2.” aldus de auteurs van de studie.

In de studie trekken de auteurs geen conclusies over de schadelijke effecten van een dergelijk proces, maar ze waarschuwen wel dat dit “zorgen kan geven” voor gevallen van “genotoxische bijwerkingen” en stellen verdere studies voor om potentieel kankerverwekkende of toxische effecten te ontdekken.

“Onze studie toont aan dat BNT162b2 omgekeerd kan worden getranscribeerd naar DNA in levercellijn Huh7, en dit kan aanleiding geven tot bezorgdheid als BNT162b2-afgeleid DNA kan worden geïntegreerd in het gastheergenoom en de integriteit van genomisch DNA kan beïnvloeden, wat mogelijk genotoxische bijwerkingen kan mediëren”, waarschuwden de onderzoekers.

Ze vervolgden: “In dit stadium weten we niet of DNA dat omgekeerd is getranscribeerd van BNT162b2 is geïntegreerd in het celgenoom. Verdere studies zijn nodig om het effect van BNT162b2 op de genomische integriteit aan te tonen, inclusief sequencing van het hele genoom van cellen die zijn blootgesteld aan BNT162b2, evenals weefsels van menselijke proefpersonen die BNT162b2-vaccinatie hebben gekregen.”

“Om de mechanismen die ten grondslag liggen aan vaccingerelateerde bijwerkingen beter te begrijpen, zijn klinische onderzoeken en cellulaire en moleculaire analyses nodig”, voegden ze eraan toe.

Hieronder vindt u een zeer informatieve video van Dr. Mobeen Syed (DrBeen), die het proces diepgaander uitlegt.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Wetenschappers reverse engineeren de Spaanse griep en klagen dat het niet dodelijk genoeg is
Next HOGER risico op kanker na COVID-injecties, bevestigen gegevens van de Amerikaanse overheid

About author

redactie
redactie 4559 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Suiker verandert honderden hersengenen, waardoor veel ziektes kunnen ontstaan: omega 3 maakt schade ongedaan

Luister naar dit artikel Slecht nieuws voor zoetekauwen: uit een nieuwe studie blijkt dat suiker het brein kan beschadigen. Dat meldt de Britse Daily Telegraph. Steun Health Bytes: alleen via uw

Nieuws

Bewezen: overgevoeligheid voor gluten is onzin

Luister naar dit artikel Al jaren kwellen vooral vrouwen zich met smakeloze glutenvrije crackers, brood en spaghetti. Ze denken overgevoelig te zijn voor het eiwit, maar meerdere studies tonen aan dat die ‘glutensensitiviteit’

Overig

Hoe Big Pharma wegkomt met het verkopen van Crystal Meth aan kinderen: door het ‘Adderall’ te noemen

Luister naar dit artikel In een recente verschijning op All In met Chris Hayes op MSNBC maakte Carl Hart van Columbia University, een expert op het gebied van drugsmisbruik en