Maïszijde kan volgens onderzoek ontsteking op celniveau voorkomen

Maïszijde kan volgens onderzoek ontsteking op celniveau voorkomen

Luister naar dit artikel

Eeuwenlang hebben inheemse Amerikanen maïszijde (Maydis Stigma) gebruikt als een natuurlijke remedie voor verschillende kwalen. Het wordt nog steeds gebruikt voor verschillende doeleinden. Tegenwoordig hebben wetenschappers ook belangstelling getoond voor de potentiële medicinale voordelen van maïszijde. In een studie gepubliceerd in The American Journal of Chinese Medicine bleek maïszijde een potentiële natuurlijke remedie voor ontstekingen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Voor de studie heeft een team van onderzoekers van het Korea Institute of Oriental Medicine in Daegu, Republiek Korea, gekeken naar de ontstekingsremmende eigenschappen van maïszijde en het moleculaire mechanisme ervan zowel in cellen als in muizen.

De resultaten van de proeven toonden aan dat de behandeling met maïszijde op cellen ontstekingen remde zonder gezonde cellen te schaden. Bovendien onderdrukte het de productie van pro-inflammatoire cytokines.

In de dierproef behandelde het onderzoeksteam muizen met azijnzuur om buikkrampen te veroorzaken. Ze veroorzaakten ook ooroedeem bij muizen door de dieren xyleen te geven. Ze ontdekten dat behandeling met maïszijde abnormale kronkelingen verlichtte en ontstekingen bij muizen verminderde. Het onderzoeksteam identificeerde ook de verbindingen die in maïszijde-extract werden gevonden en ontdekte dat het maysine bevat als een markercomponent.

Op basis van deze bevindingen concludeerde het onderzoeksteam dat maïszijde pijn kan verlichten en ontstekingen kan verminderen. Deze bevindingen suggereren dat maïszijde-extract kan worden gebruikt om ontstekingsgerelateerde gezondheidsproblemen te behandelen.

Andere gezondheidsvoordelen van maïszijde

Naast het verminderen van ontstekingen, kan maïszijde ook worden gebruikt voor het volgende:

Voor de behandeling van urinewegproblemen: maïszijde wordt ook gebruikt als een kalmerend diureticum dat gunstig kan zijn voor de urinewegen. Bij kinderen kan het worden gebruikt om enuresis te behandelen, of beter bekend als bedplassen. Het wordt ook veel gebruikt als alternatief voor antibiotica bij de behandeling van een urineweginfectie veroorzaakt door bacteriën. Maïszijde kan ook helpen ontstekingen in de blaas of urethra te bestrijden. Bovendien kan maïszijde worden gebruikt voor de behandeling en preventie van de ontwikkeling van nierstenen bij volwassenen. Het dagelijks innemen van maïszijde kan ook worden gebruikt om nierinfecties te behandelen.

Om het hart gezond te houden: Onderzoek heeft aangetoond dat het kruid ook kan helpen bij het verlagen van hoge bloeddruk en de risico’s van bloedstolsels in de bloedvaten. Het consumeren van maïszijde kan ook verharding van de slagaders voorkomen en het risico op bloedarmoede verminderen. Het hart-gezonde voordeel van maïs zijde kan worden toegeschreven aan de diuretische werking.

Voor het verbeteren van de spijsvertering: het consumeren van maïszijde kan ook indigestie behandelen en een slechte spijsvertering verbeteren. Deze kunnen te wijten zijn aan het reinigend vermogen dat helpt bij de productie van gal en andere spijsverteringssappen. Een gezond spijsverteringsstelsel kan ook helpen overgewicht te voorkomen door overtollige vetten en afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Voor ontgiften: maïszijde kan de nieren en de blaas, evenals de lever en galblaas ontgiften. Ontgiftende organen zullen hen helpen beter te functioneren.

Je kunt maïszijde als thee consumeren. Om er één te maken, zeef 2 eetlepels maïszijde in kokend water gedurende 10 tot 15 minuten. Drink deze thee één tot drie keer per dag. Maïszijde is ook verkrijgbaar in tincturen. Hiervoor wordt meestal dagelijks drie tot zes millimeter (ml) ingenomen.

Bronnen:

Science.news

Livestrong.com

TheRightTea.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous IV vitamine C-therapie: de onderdrukte waarheid onthuld
Next Groene thee en wortels kunnen dementie omkeren, en het geheugen herstellen

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Mogelijke doorbraak in strijd tegen ziekte van Lyme

Luister naar dit artikel Onderzoekers van MassBiologics, het non-profit vaccinontwikkelingsinstituut van de University of Massachusetts, zijn volop bezig een antistof te ontwikkelen in de strijd tegen de ziekte van Lyme

middeltjes

Deze man vermeed een knie-operatie en ging naar huis pijnloos met de hulp van deze 2 ingrediënten

Luister naar dit artikel Ja, dit is echt geweldig en inspirerend verhaal! Deze 44-jarige man vermeed een knie-operatie en ging gezond naar huis met behulp van deze 2 ingrediënten! Neem

middeltjes

U hebt geen medicijnen nodig voor diabetes, doe het zelf

Luister naar dit artikel Jaarlijks vernietigt diabetes veel levens. Hoewel deze ziekte ongeneeslijk is, zijn er manieren om deze onder controle en binnen het normale bereik te houden. Steun Health