Antibiotica verhogen risico op darmkanker, waarschuwt nieuwe studie

Antibiotica verhogen risico op darmkanker, waarschuwt nieuwe studie

Luister naar dit artikel

Er zijn meerdere risicofactoren voor het ontwikkelen van darmkanker. Dus wat veroorzaakt het? Meer dan de helft van de gevallen van darmkanker houdt verband met leefstijlfactoren, zoals leeftijd, roken, dieet en alcoholgebruik.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Nu suggereert een recente studie een sterk verband tussen antibioticagebruik en darmkanker. Waarom is dit het geval en wat betekent dit voor uw gezondheid? Het belangrijkste is: hoe kunt u uw risico op darmkanker verminderen?

Alarmerende studie vindt verband tussen antibioticagebruik en risico op darmkanker

Een recente studie uit Zweden onthult een verband tussen oraal antibioticagebruik en het risico op colorectale kanker. Uit de studie, gepubliceerd in het Journal of the National Cancer Institute, bleek dat mensen die antibioticakuren volgden een tot 17% hoger risico op darmkanker hadden dan degenen die dat niet deden.

Mensen die zes maanden of langer antibiotica slikten, hadden de grootste kans om kanker te krijgen. Toch bleken zelfs korte antibioticakuren de kans op darmkanker te vergroten. Het ziekterisico was ook locatiespecifiek.

Onderzoekers vonden een hoger risico op kanker in de oplopende dikke darm, ook bekend als de proximale dikke darm, die zich aan de rechterkant van de buik bevindt. De stijgende dubbele punt is het begin van de hele dubbele punt. Dit betekent dat het het meest wordt blootgesteld aan alles wat door de dunne darm komt, inclusief orale antibiotica.

Waarom verhogen antibiotica het risico op darmkanker?

Omdat het gebruik van antibiotica zo wijdverbreid is, zijn deze bevindingen alarmerend. Maar de vraag is: hoe zit het met antibiotica die het risico op kanker kunnen vergroten?

Het antwoord ligt in de microbiologie van de darm. Om een ​​gezond evenwicht te behouden, leeft er een heel microbioom van goede bacteriën in uw spijsverteringskanaal. En omdat antibiotica zijn gemaakt om bacteriën te doden, kunnen ze het darmmicrobioom in de war brengen. Goede microben houden schadelijke bacteriën meestal onder controle. Maar antibioticagebruik zou kunnen bijdragen aan de verstoring van deze natuurlijke orde.

Dit kan op zijn beurt leiden tot schadelijke ontstekingen in het spijsverteringskanaal. Wanneer bijvoorbeeld schadelijke bacteriën aan belang winnen, kan dit leiden tot biofilmvorming. Biofilms zijn structuren die worden gevormd wanneer schadelijke bacteriën samenkomen in de dikke darmwand. Uiteindelijk kunnen orale antibiotica de goede bacteriën in uw darm uitschakelen. Dus hoewel er geen bewijs is dat antibiotica direct kanker veroorzaken, is er een correlatie die wordt veroorzaakt door de manier waarop deze medicijnen je darmflora beïnvloeden.

Hoe kun je darmkanker voorkomen?

Met alle potentieel giftige chemicaliën in onze wereld van vandaag, is het essentieel om al het mogelijke te doen om uw risico op kanker en ziekte te verlagen. Veel leefstijlfactoren kunnen het risico op darmkanker verhogen. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om uw kans op het ontwikkelen van dikkedarmkanker te verkleinen:

  • Vermijd het drinken van alcohol
  • Eet geen bewerkt (giftig) vlees
  • Eet dagelijks veel biologische groenten en fruit
  • Vermijd het roken van tabak
  • Zorg voor een gezond lichaamsgewicht
  • Verhoog uw niveau van lichaamsbeweging

Het nemen van probiotica kan ook uw darmgezondheid ten goede komen. En hoewel antibiotica vaak nodig zijn om infecties te behandelen, is het belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken. Ze mogen alleen worden ingenomen wanneer dit duidelijk nodig is en precies zoals voorgeschreven.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Shot WAARSCHUWING: Gardasil veroorzaakt ernstige schade, bevestigt onderzoek
Next Grafiek toont een nauwe correlatie tussen de uitrol van vaccinbooster in de Verenigde Staten en het hoge aantal sterfgevallen

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Studies tonen aan: Chinees kruid verdubbeld overlevingskans van kankerpatiënten die bestraald worden

Luister naar dit artikel Van het kruid astragalus is in “peer-reviewed studies” naar de overlevingskansen van kankerpatiënten die bestraald aangetoond dat het deze verdubbeld. Elke onderzoeker zou dit kruid moeten

Onderzoek

De meerderheid van de door de federale overheid gefinancierde onderzoeken voldeed niet aan de federale vereisten, zo blijkt uit een recent NIH-rapport

Luister naar dit artikel Als we worden gesmeekt om ‘wetenschap te geloven’, ‘de wetenschap te volgen’ en ‘wetenschap te vertrouwen’ (of welke pakkende slogan dan ook die tegenwoordig op t-shirts

Natuurlijk

Nieuwe studie koppelt tijd in de natuur aan verbeteringen in gezondheid en welzijn

Luister naar dit artikel Het is een bekend feit dat tijd buiten doorbrengen in de natuur geweldig is voor uw gezondheid. Er zijn zelfs aanwijzingen dat alleen al het leven