Nieuwe studie koppelt tijd in de natuur aan verbeteringen in gezondheid en welzijn

Nieuwe studie koppelt tijd in de natuur aan verbeteringen in gezondheid en welzijn

Luister naar dit artikel

Het is een bekend feit dat tijd buiten doorbrengen in de natuur geweldig is voor uw gezondheid. Er zijn zelfs aanwijzingen dat alleen al het leven in een groenere omgeving geweldig kan zijn voor uw algehele welzijn. Over het algemeen kan het voor de duidelijkheid zijn dat tijd in de natuur uw stressniveaus aanzienlijk kan verminderen; sociale verbindingen verbeteren en uw algemene kijk op het leven aanzienlijk verbeteren.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar, hier is de belangrijkste vraag, hoeveel tijd moet je buiten doorbrengen om van de voordelen te genieten? Een recente studie gepubliceerd in Scientific Reports en geleid door de Universiteit van Exeter, heeft gegevens van bijna 20.000 mensen in Engeland verzameld om te proberen deze vraag te beantwoorden.

Het besteden van de ‘juiste’ tijd in de natuur kan al het verschil maken in de wereld

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die elke week een minimum van 120 minuten in de natuur doorbrengen, een beter psychologisch welbevinden en een betere algehele gezondheid hebben dan degenen die niet buitenshuis zijn. Er werden echter geen voordelen gezien bij mensen die minder dan 120 minuten per week doorbrachten in parken, stranden en bossen.

Het leek niet uit te maken of mensen hun 120 minuten natuur in slechts één bezoek kregen, of ze verdeelden het in verschillende bezoeken. De studie toonde ook aan dat de behoefte aan minstens twee uur buiten universeel was voor vrouwen, mannen, jongeren, oudere volwassenen en voor verschillende etnische, beroepsmatige en economische groepen.

Voor de meeste mensen die werden bestudeerd, vonden natuurbezoeken binnen een paar kilometer van hun huis plaats, dus het lijkt erop dat zelfs tijd doorbrengen in lokale stedelijke groene ruimten een positieve invloed heeft. Of het nu een stadspark is of een time-out in het bos, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u die twee uur per week krijgt, wat een grote invloed heeft op de gezondheid en het welzijn.

De geschiedenis van “baden in het bos” en hoe het ons helpt een gezonder leven te leiden

Natuurlijk is naar buiten gaan niets nieuws, vooral in de oosterse geneeskunde. De praktijk van Shinrin-yoku, wat betekent dat je in de bossen moet baden of de sfeer van het bos in je opneemt, is al een tijdje een hoeksteen van genezing en preventieve gezondheidszorg. Zowel Zuid-Korea als Japan hebben onderzoek gedaan naar de voordelen van tijd doorbrengen in een natuurgebied en op een ontspannen manier lopen.

Een aantal van de wetenschappelijk bewezen voordelen van deze praktijk zijn:

Verminderde bloeddruk
Verbeterde slaap
Sterker immuunsysteem
Minder stress
Verbeteringen in focus
Betere bui

Helaas krijgen de meeste westerlingen tegenwoordig niet genoeg tijd buitenshuis. We brengen meer tijd binnenshuis door dan ooit tevoren. Volgens de Environmental Protection Agency (EPA) besteden de meeste Amerikanen 87% van hun tijd thuis en met nog eens 6% van hun leven in voertuigen.

Met nieuwe onderzoeken die de behoefte aan minstens twee uur buiten tijd per week ondersteunen, is het tijd om veranderingen aan te brengen. Breng meer tijd door op het strand, neem de tijd voor een wandeling in het park of ga kamperen. Je toekomstige gezondheid zal je dankbaar zijn.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wetenschappelijk bewijs: u kunt kanker met vitamine C voorkomen
Next Pak een stel bananen en geniet van deze 9 gezondheidsvoordelen

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

“Ik leef al 13 jaar zonder suiker”

Luister naar dit artikel Hoe moeilijk is dat: een leven lang zonder suiker? Mai besloot 13 jaar geleden alle suikers uit haar eten en dat van haar kinderen te schrappen.

Onderzoek

Meer kans op afwijkingen bij de geboorte als de vader oud is of ongezond leeft

Luister naar dit artikel Er is vooral veel aandacht voor de leefstijl en leeftijd van de moeder tijdens de zwangerschap, maar dat is niet voldoende blijkt uit nieuw onderzoek. Ook de

Onderzoek

Waarschuwing voor beroertes: Als u tegelijkertijd de griepprik en COVID-bivalente booster krijgt, verhoogt u het risico op schade

Luister naar dit artikel Beroertes zijn de belangrijkste oorzaak van langdurige invaliditeit, wat leidt tot mobiliteitsbeperkingen en cognitieve stoornissen. Elke 40 seconden krijgt iemand die in de Verenigde Staten woont