Onkruid verdelger veroorzaakt de ziekte van Parkinson, beweren 600+ rechtszaken

Onkruid verdelger veroorzaakt de ziekte van Parkinson, beweren 600+ rechtszaken

Luister naar dit artikel

Het agrochemische bedrijf, dat eigendom is van China, Syngenta, gevestigd in Zwitserland, is de afgelopen jaren onderwerp van veel kritiek geweest, omdat het zich tegen onderzoek heeft verzet. Talrijke studies hebben substantiële verbanden gevonden tussen zijn onkruidverdelger – paraquat – en de ziekte van Parkinson – genoeg zodat het bedrijf massale rechtszaken krijgt voor de federale rechtbank, aangezien meer dan 600 rechtszaken het bedrijf op het matje roepen omdat het zich volledig bewust is van de gevaren van het product en het hoe dan ook op de markt brengt.
Syngenta is niet het eerste chemiebedrijf dat wordt aangeklaagd voor de verkoop van giftige producten. Wat gebeurt er in de agrochemische industrie? Hoeveel mensen zijn geschaad door deze dodelijke producten?


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De geschiedenis herhaalt zich: chemische bedrijven brengen bewust producten op de markt die mensen schaden

Nog maar een paar jaar geleden zat een ander mega-agrobedrijf, Monsanto, in de hot seat. De onoverwinnelijke reus was niet zo onoverwinnelijk; het lijkt erop dat nadat beschuldigingen waren geuit dat zijn glyfosaat-onkruidverdelger kanker veroorzaakte, Monsanto die risico’s actief voor het publiek verborgen hield.
Het recht zegevierde en Monsanto verloor. En dat verlies werd gevolgd door meerdere anderen, waardoor Bayer AG, eigenaar van Monsanto, een schikking van meer dan $ 11 miljard moest betalen voor kankerclaims. En de juridische strijd woedt nog steeds terwijl Bayer jongleert met advocaten, boos publiek en boze investeerders, evenals plannen om Roundup en andere op glyfosaat gebaseerde herbiciden en producten van de consumentenmarkt in de VS te verwijderen.
Syngenta lijkt in de voetsporen van Monsanto te treden met zijn eigen onkruidverdelger die de menselijke gezondheid in gevaar brengt.

Syngenta krijgt juridische reactie

Met meer dan 600 rechtszaken die voor Syngenta dreigen, worden topmanagers afgezet en worden er enkele moeilijke vragen gesteld. Enkele van de belangrijkste ondervraagde spelers zijn:

  • Philip Botham, hoofdwetenschappelijk adviseur, Syngenta Product Safety Group
  • Montague Dixon, hoofd van de Amerikaanse regelgevingsportfolio, Herbicidenregelgeving en rentmeesterschap Noord-Amerika
  • Clark Ouzts, hoofd productmarketing, Syngenta
  • Clive, Campbell, Chief Medical Officer, Syngenta

Zouden deze mensen niet beter moeten weten?

De advocaten die de eisers vertegenwoordigen, lijken van wel te denken, aangezien ze keiharde vragen stellen als:

  • Welke inspanningen heeft Syngenta, indien van toepassing, genomen om veiligheidsproblemen met betrekking tot paraquat te identificeren?
  • Wat is de diepgaande kennis die deze sleutelspelers voor Syngenta hebben met betrekking tot specifieke studies over paraquat?
  • Welk beleid en welke procedures heeft Syngenta voor klachten of nadelige gezondheidseffecten die door productgebruikers worden gemeld?
  • Wat zijn de veiligheidsprocedures die Syngenta hanteert tijdens het productieproces?
  • Welke kennis heeft Syngenta van alternatieve chemicaliën?
  • Wat is de reikwijdte en inhoud van de marketingcampagnes die Syngenta gebruikte over en gerelateerd aan paraquat?

Veel van de mensen die het bedrijf aanklaagden, ontwikkelden de ziekte van Parkinson nadat ze in omgevingen hadden gewerkt waar ze waren blootgesteld aan paraquat. Dit omvat boerderijen, scholen, en banen voor gemeenten.

Ziekte van Parkinson: een levenslange gevangenisstraf zonder genezing

Wat dit allemaal zo verwoestend maakt, is het feit dat Parkinson momenteel ongeneeslijk is. Het tast het zenuwstelsel aan en veroorzaakt trillingen, mobiliteitsproblemen, loopproblemen en evenwichtsverlies. Deze effecten worden steeds erger naarmate de ziekte vordert, en de slachtoffers zijn vaak ernstig verzwakt tot aan de dood.
Studie na studie heeft het verband aangetoond tussen Parkinson en paraquat, maar Syngenta blijft die beweringen ontkennen. De almachtige dollar is misschien iets waardevoller dan een mensenleven voor dit bedrijf.
Bronnen: ChildrensHealthDefense.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Zoetstoffen in verband gebracht met een verhoogd risico op kanker - nieuw onderzoek
Next Tieners ontwikkelen hartbeschadiging maanden nadat ze de tweede Pfizer-covid-injectie hebben gekregen, blijkt uit onderzoek

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

De kleinste injecteerbare chip ooit verwijst naar een nieuwe vorm van cybernetische geneeskunde

Luister naar dit artikel Bent u klaar voor deze nieuwe microchip die via een injectienaald in uw lichaam kan worden geïmplanteerd om onder andere uw interne lichaamstemperatuur via ultrasone golven

Vaccinaties

De WHO is van plan miljarden COVID-19-vaccins de wereld in te sturen

Luister naar dit artikel Als je net als veel mensen bent, zul je misschien niet verbaasd zijn te horen hoe grote vaccinfabrikanten strijden om snel een COVID-19 ‘oplossing’ uit te

Overig

Deze arts vertelt de waarheid en krijgt doodsbedreigingen van andere artsen

Luister naar dit artikel Doodsbedreigingen. Gehackte e-mails. “Twitter-bommen.” Dr. Wen heeft het allemaal meegemaakt. Maar waarom is ze zo grondig aangevallen? Omdat ze pleit voor volledige transparantie in de geneeskunde.