10 GEWELDIGE voordelen van kokosolie, waarvan sommige je misschien zullen verbazen

10 GEWELDIGE voordelen van kokosolie, waarvan sommige je misschien zullen verbazen

Luister naar dit artikel

Het is voor velen een onderdeel in het huishouden, en als zodanig krijgt kokosolie misschien niet de hype die het echt verdient. Toch kan deze verbazingwekkende stof – eigenlijk een vast vet in plaats van een olie, omdat het stabiel is bij kamertemperatuur – je gezondheid op bijna alle manieren verbeteren.
Recente meta-studies laten een verrassend aantal potentiële voordelen zien, zowel in aantal als in variabiliteit. Hoewel veel van de mogelijke voordelen meer onderzoek vereisen, is er al duizenden jaren ander bewijs aangetoond door middel van Ayurvedische en andere natuurlijke medische tradities. Dus als je je afvraagt of je meer kokosolie in je dieet moet stoppen, zijn hier 10 redenen om dat vandaag nog te doen.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hier zijn 10 manieren waarop kokosolie je gezondheid kan verbeteren

1. Het verzacht huidaandoeningen
Bijna iedereen heeft wel eens last van zijn of haar huid, van droogheid tot roodheid, jeuk tot puistjes. Deze olie kan de meeste huidaandoeningen kalmeren, omdat het een natuurlijk verzachtend middel is dat de huid beschermt en water vasthoudt, dus voel je vrij om het meerdere keren per week aan te brengen.
2. Het helpt bij wondgenezing en infectiepreventie
Kokosolie bevat veel van het vetzuur monolaurine, een natuurlijke microbiële stof die kan helpen om wonden schoon en infectievrij te houden terwijl ze genezen.
3. Oilpulling helpt gaatjes te voorkomen en de mondgezondheid te verbeteren
Oilpulling, of 15-20 minuten zwiepen met kokosolie, kan de mondgezondheid helpen verbeteren. Studies tonen aan dat het de vorming van tandplak kan verminderen en een slechte adem kan verminderen.
4. Schimmelinfecties reageren op kokosolie
Schimmel kan veel plaatsen op het lichaam infecteren, van voeten tot de achterkant van de knieën tot de onderste regionen, maar kokosolie kan helpen met zijn antimicrobiële eigenschappen. Smeer eenvoudig kleine hoeveelheden op het getroffen gebied.
5. Het kan helpen het haar gezond te houden
De natuurlijke vochtvasthoudende en verzachtende eigenschappen van kokosolie maken het haar glad, helpen haarbreuk te verminderen en de glans te vergroten.
6. Kokos werkt goed samen met essentiële oliën
Het heeft niet alleen zijn eigen voordelen, maar kokosolie is ook een zachte drager voor essentiële oliën. Als ze op zichzelf worden aangebracht, zullen veel van deze oliën de huid irriteren of zelfs verbranden, maar kokosolie verdunt ze zodat ze voordelen kunnen bieden zonder pijn.
7. Je kunt er energie mee boosten
Kokosolie is een belangrijke energiebooster. Sommige mensen eten het bij de lepel om onmiddellijk weer op te laden  na een training of geven hun energie een boost op een vermoeiende dag.
8. Het kan helpen bij het afvallen
Sommige onderzoeken tonen aan dat het effectief kan zijn om u te helpen kilo’s kwijt te raken, vooral in de buikstreek.
9. Het is een kant-en-klaar middel tegen luizen
Gebruik geen giftige luizenbehandelingen totdat je dit hebt geprobeerd! Smeer het hoofd gewoon in kokosolie, dek af met een douchemuts en laat het enkele uren intrekken. Hierdoor verstikken de luizen en kun je ze samen met de neten uitwassen. Mogelijk moet u dit meerdere keren herhalen.
10. Het is een uitstekende aanvulling op een rauwe levensstijl
Rauwe kokosolie is zonder meer beter dan zijn warmteverwerkte neven. Oké, dus misschien is dit feit niet zo verrassend, gezien de brede gezondheidsvoordelen van rauw, plantaardig voedsel. Het verdraagt nauwelijks te zeggen dat iedereen achter dergelijke voordelen kan staan, dus wacht niet om vandaag kokos aan je leven toe te voegen!
Wat is de bottom line? Unieke chemische verbindingen maken kokosolie tot een ongelooflijk veelzijdig voedingsmiddel dat een plekje verdient in ieders keuken. Of je nu een gladde huid, glanzend haar of een boost van energie zoekt, deze olie heeft misschien precies wat je nodig hebt.
Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 6 natuurlijke ibuprofen-alternatieven ondersteund door klinisch onderzoek
Next De vaccinagenda: Dr. Sherri Tenpenny onthult de leugens die door de overheid zijn verspreid over COVID en vaccins

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

middeltjes

Hij stopt zijn voeten in mondspoelwater. Het wonderbaarlijke effect verbaast iedereen!

Luister naar dit artikel Je kent Listerine wellicht vanuit de badkamer, waar het als mondspoeling gebruikt wordt. Maar wist je dat Listerine nog vele andere toepassingen kent? Hier volgen er

Natuurlijk

Deze vrouw had nog twee weken te leven, maar wist kanker te bestrijden met gezonde voeding

Luister naar dit artikel Een vrouw uit Liverpool die vecht tegen kanker zegt dat ze door haar obsessie met voeding een tweede kans heeft gekregen. Steun Health Bytes: alleen via uw

Natuurlijk

3 manieren waarop Mullein uw immuunsysteem versterkt tegen luchtweginfecties, allergieën en astma en oorinfecties

Luister naar dit artikel Om me voor te bereiden op het komende koude- en virusseizoen, ben ik deze herfst op zoek geweest naar kruidenmanieren om het immuunsysteem van mijn familie