3 manieren waarop Mullein uw immuunsysteem versterkt tegen luchtweginfecties, allergieën en astma en oorinfecties

3 manieren waarop Mullein uw immuunsysteem versterkt tegen luchtweginfecties, allergieën en astma en oorinfecties

Luister naar dit artikel

Om me voor te bereiden op het komende koude- en virusseizoen, ben ik deze herfst op zoek geweest naar kruidenmanieren om het immuunsysteem van mijn familie te versterken, wat ons tweede allergie- en koudeseizoen is. De kinderen zijn weer een maand naar school en niet alleen Covid circuleert, maar ook keelontsteking, RSV, een maagvirus en verkoudheid. Een van de geneeskrachtige bloemen die ik ben gaan bewonderen is Mullein, die in de Verenigde Staten bloeit. In het buitenland staat het bekend als Candlewick, Candle Flower of Orange Mullein. Het is een naar honing geurende, hoge bloem met gele rozetten. Deze biënnale is niet alleen een natuurlijk alternatief voor toiletpapier (leuk om te weten voor noodgevallen), maar heeft ook geneeskrachtige eigenschappen.
Wat maakt Mullein voordelig? Mullein bevat polyfenolen – micronutriënten die van nature in planten voorkomen. Volgens WebMD: “(Polyfenolen) worden beschouwd als ‘essentiële levensbehoeften’ vanwege hun potentieel om het risico op chronische ziekten te verminderen.” Mullein helpt je bloedbaan te reinigen van vrije radicalen, en Dr. Lynne Eldridge legt dat uit:
“Vrije radicalen zijn zeer reactieve en onstabiele moleculen die van nature in het lichaam worden geproduceerd als bijproduct van het metabolisme (oxidatie), of door blootstelling aan gifstoffen in de omgeving zoals tabaksrook en ultraviolet licht. Vrije radicalen hebben een levensduur van slechts een fractie van een seconde, maar kunnen in die tijd DNA beschadigen, met soms mutaties tot gevolg die tot kanker kunnen leiden.”
Als Mullein schade aan DNA kan genezen of stoppen, dan is het iets om in de buurt te hebben. Hoewel er tal van voordelen zijn voor Mullein die verder gaan dan wat in dit artikel wordt behandeld, zal ik me concentreren op de voordelen voor het ademhalingssysteem van het lichaam.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Luchtweginfecties bestrijden

Mullein helpt bij het verminderen van keelpijn en hoesten die gepaard gaan met ziekten zoals bronchitis, griep en verkoudheid. Mullein werkt als een slijmoplossend middel en dwingt het lichaam om slijm en bacteriën te verwijderen die de longen kunnen belemmeren of zwelling (ontsteking) kunnen veroorzaken. Door het drinken van toortsthee (hieronder vermeld), creëren de polyfenolverbindingen een onwelkome omgeving voor bacteriën, wat helpt om sneller te herstellen van een infectie en het stimuleert het immuunsysteem.

Behandel allergieën en astma

De functie van het immuunsysteem is om het lichaam te beschermen tegen bacteriën en virussen; het beschermt het lichaam echter tegen schadelijke stoffen die onze allergieën veroorzaken, bijv. stof, pollen, rook, huidschilfers van dieren, enz. Omdat toorts ontstekingsremmend is en anti-allergene eigenschappen heeft, kan het de congestie en ontsteking verminderen die gepaard gaan met allergieën en astma. Kelly Krumrin van myasthmateam.com stelt dat “allergisch astma het meest voorkomende type astma is, dat ongeveer 60 procent van de astmagevallen in de Verenigde Staten omvat.” De ernst van de allergie verhoogt vaak de ernst van een astma-aanval. Het drinken van toortsthee of stomen met mullein-extract van etherische olie kan sommige symptomen helpen verlichten voor mensen die last hebben van seizoensgebonden allergieën. Bovendien kan het de ontsteking verminderen die een astma-aanval veroorzaakt, vooral wanneer normaal ademhalen moeilijk wordt als iemand in paniek raakt, wat ertoe kan leiden dat iemand flauwvalt.

Gemakkelijk oorontstekingen verhelpen

Middenoorontstekingen plagen onze jeugd elk jaar. Ze komen voor wanneer de pus zich ophoopt in de holte achter het trommelvlies. De meeste infecties verdwijnen vanzelf binnen een paar dagen; in sommige gevallen is echter medische interventie nodig om de bacteriën te doden. Mullein-thee en etherische olie zijn effectieve remedies die helpen om de ontsteking in en de pijn op de buis van Eustachius te verminderen.

Koningskaars kruidenthee(toorts thee)

Mullein-thee werkt als een decongestivum. Het maakt slijm in de sinusholte los en kalmeert mensen met een zere keel. Sommigen gorgelen zelfs met de thee om de pijn die gepaard gaat met een zere keel te verlichten. Deze thee kan tijdens het allergieseizoen elke dag worden gedronken en kan astma-aanvallen helpen voorkomen.
Opmerking: zoals bij alle medicijnen, moet u uw arts raadplegen om er zeker van te zijn dat geen van de ingrediënten een wisselwerking heeft met iets dat ze hebben voorgeschreven. Kruiden kunnen reacties hebben met voorgeschreven medicijnen.
Hoewel dit artikel niet ingaat op de andere voordelen van toorts, heeft het ook helende eigenschappen voor huidaandoeningen en darmklachten.
Bij het blenden van thee is het belangrijk om de bladeren van de toortsplant te plukken zodra de bloemen beginnen te verschijnen. Droog de bladeren in de zon tot ze knapperig zijn (dit duurt meestal een paar dagen). Plet vervolgens de bladeren en bewaar. Een eenvoudige toortsthee kan worden gemaakt door slechts 1 eetlepel toortsbladeren, 250 ml heet water en honing toe te voegen. Het onderstaande recept (een bewerking hiervan) voegt extra kruiden toe om luchtweginfecties, allergieën en astma en oorontstekingen te bestrijden.

ingrediënten

1 tl gedroogde toortsbladeren
1 ½ tl Elecampane wortel
1 tl heemstwortel
½ tl calendula bloemen
½ theelepel echinacea
½ tl kamillebloemen
¼ tl schisandrabessen
¼ tl gemberwortel
1 tl rauwe, lokale honing

Instructies

Meng de theeblaadjes goed, doe de blaadjes in een thee-ei en laat het ongeveer zeven minuten trekken. Gebruik geen kokend water in de thee omdat dit de heilzame polyfenolverbindingen zal belemmeren. Deze thee kan een paar dagen in de koelkast worden bewaard en kan ook als ijsthee worden geconsumeerd.
Met het griepseizoen voor de deur, is dit het moment om je immuunsysteem te versterken en toorts is een prachtig kruid dat meerdere doelen dient. Als kruidengeneeskunde nieuw voor u is, is toorts een uitstekend kruid om over te leren.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.
Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Duitse arts zegt dat coronavaccins 'geprogrammeerde zelfvernietiging van het lichaam' zijn
Next COVID-sneltesten bevatten giftige, kankerverwekkende chemicaliën

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Deze plant doodt kankercellen, stopt diabetes en hoge bloeddruk

Luister naar dit artikel Van alle planten op de markt en dat rechtstreeks afkomstig is van de natuur, daar is de Goya plant er een van. Steun Health Bytes: alleen via uw

Natuurlijk

Cannabidiol Bewezen een krachtig nieuw antibioticum te zijn

Luister naar dit artikel Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat Cannnabidiol werkzaam is tegen Gram-positieve bacteriën, waaronder diegenen die verantwoordelijk zijn voor vele ernstige infecties (zoals Staphyloccocus aureus en Streptococcus pneumoniae),

Natuurlijk

Dit is wat er gebeurt als jij 3 dadels per dag eet, meer resultaat dan ik dacht!

Luister naar dit artikel Dadels zijn enorm gezond, dat is iets wat de meeste mensen wel weten. Ze worden vaak aan producten toegevoegd, maar wat nou als je er 3