6 natuurlijke ibuprofen-alternatieven ondersteund door klinisch onderzoek

6 natuurlijke ibuprofen-alternatieven ondersteund door klinisch onderzoek

Luister naar dit artikel

Nu het publiek zich steeds meer bewust wordt van de dodelijke bijwerkingen die gepaard gaan met het regelmatige gebruik van synthetische pijnstillers zoals ibuprofen, is de behoefte aan natuurlijke, op bewijzen gebaseerde alternatieven nog nooit zo groot geweest.
Mensen denken over het algemeen dat vrij verkrijgbare medicijnen veiliger zijn dan medicijnen die door artsen worden voorgeschreven. Helaas geldt dat niet voor medicijnen zoals ibuprofen, die jaarlijks worden geconsumeerd met een snelheid van miljarden doses en verantwoordelijk zijn voor duizenden sterfgevallen door hart- en vaatziekten per jaar.
Wist u dat het blockbuster-medicijn Vioxx van Merck tussen 1999 en 2003 meer dan 27.000 doden en hartaanvallen veroorzaakte? In feite was het David Graham, de eigen onderzoeker van de FDA op het gebied van drugsveiligheid, die in 2004 tijdens een hoorzitting van het congres de klok luidde over het agentschap, waarbij hij schatte dat meer dan 60.000 Amerikanen stierven als gevolg van het gebruik ervan, en de passiviteit van de FDA rond hun goed- bekende bijwerkingen.
Wat heeft dit met ibuprofen te maken? Onderzoekers weten al zeker zes jaar dat ibuprofen minstens zo gevaarlijk is als Vioxx. Maar miljoenen blijven dit medicijn dagelijks gebruiken, zonder adequate waarschuwing te krijgen, terwijl de statistieken voor hartziekten en hartsterfte onverminderd doorgaan.
Gezien de ware nachtmerrie van bijwerkingen die verband houden met het gebruik van ibuprofen – de “pijnstiller” die ‘zo effectief’ is dat hij permanent pijn geneest door de patiënt te doden – betaamt het zowel de medische wereld als de gezondheidsconsument om veiligere alternatieven te vinden, zelfs als dat betekent teruggaan naar de beproefde, multicultureel gevalideerde traditie van kruidengeneeskunde.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hier zijn 5 klinisch gevalideerde, natuurlijke alternatieven die het overwegen waard zijn:

Arnica: een onderzoek uit 2007 wees uit dat arnica, plaatselijk aangebracht, even effectief was als ibuprofen voor het verlichten van symptomen die gepaard gaan met artrose van de pols, en met minder bijwerkingen.
Gember: een onderzoek uit 2009 wees uit dat gember even effectief was als ibuprofen voor pijnsymptomen die gepaard gaan met moeilijke menstruatiecycli (dysmenorroe).
Kurkuma: een onderzoek uit 2014 wees uit dat kurkuma-extracten even effectief waren als ibuprofen voor het verlichten van symptomen van artrose van de knie.
Tijm: onderzoek uit 2004 wees uit dat een extract van tijm even effectief was als ibuprofen bij het verminderen van pijn en spasmen die gepaard gaan met moeilijke menstruatiecycli (dysmenorroe).
Omega-3-vetzuren: een onderzoek uit 2006 wees uit dat suppletie met omega-3-vetzuren met visolie neurochirurgische patiënten hielp om hun behoefte aan medicijnen te verminderen, en er waren resultaten die consistent waren met eerder onderzoek dat palliatieve effecten aangaf die minstens zo effectief waren als ibuprofen.
Kaneel: een onderzoek uit 2015 wees uit dat kaneel even effectief was als ibuprofen voor pijn die gepaard gaat met moeilijke menstruatiecycli (dysmenorroe).
 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Degraderen de mRNA Covid-19-vaccins hogere menselijke functies?
Next 10 GEWELDIGE voordelen van kokosolie, waarvan sommige je misschien zullen verbazen

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Nieuws

Is deze eiwitmolecuul de sleutel voor een pil tegen het ouder worden?

Luister naar dit artikel Van serums over plastische chirurgie tot anti-oxidanten. De mens is al van oudsher in de weer om te proberen het onvermijdelijke verouderingsproces te vertragen. Nu beweren onderzoekers dat

Natuurlijk

Natuurlijk geneesmiddel tegen kanker 10.000 x sterker dan chemo

Luister naar dit artikel De zure Sop of vrucht van de Graviolaboom is een wonderlijke natuurlijke kankervernietiger 10.000 keer sterker dan Chemotherapie. Waarom weten we dat niet ? Omdat grote

Onderzoek

Big Pharma bedriegt kankerpatiënten met ineffectieve medicijnen, valse hoop en hoge prijzen

Luister naar dit artikel Dit verhaal gaat helemaal over Big Pharma-marketing op zijn best. Je hebt waarschijnlijk de tv-commercials gezien – aantrekkelijke acteurs die stralen van gezondheid, paardrijden of tennisrackets