Nieuw onderzoek toont aan dat een veelvoorkomend tekort een rol kan spelen bij het verslechteren van de gezondheid van het hart

Nieuw onderzoek toont aan dat een veelvoorkomend tekort een rol kan spelen bij het verslechteren van de gezondheid van het hart

Luister naar dit artikel

Gezondheidsproblemen die verband houden met de hartfunctie eisen elk jaar honderdduizenden levens in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd waarschuwen onderzoekers dat vitamine D-tekort momenteel wijdverbreid is in de Amerikaanse bevolking, ondanks dat veel voedingsmiddelen zijn verrijkt met de voedingsstof. Zou er een verband tussen beide kunnen zijn? Sommige natuurlijke gezondheidsexperts denken van wel.
In een nieuw gepubliceerd onderzoek ontdekten wetenschappers dat vitamine D-tekort verband hield met ongewenste bloeddruk waarden en een verhoogd risico op hartfunctieproblemen. De onderzoekers concludeerden dat het corrigeren van vitamine D-tekorten bij mensen met onvoldoende niveaus zou kunnen helpen de last van hartgerelateerde gezondheidsproblemen te verminderen – een fascinerende mogelijkheid. Laten we het onderzoek eens nader bekijken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Afnemende hartfunctie gekoppeld aan veelvoorkomende voedingstekorten

De studie, gepubliceerd in de European Heart Journal en uitgevoerd met behulp van gegevens van meer dan 267.000 mensen, maakte gebruik van een techniek die bekend staat als Mendeliaanse randomisatie, waardoor onderzoekers genetisch bewijs konden identificeren dat vitamine D en de gezondheid van het hart verbindt. Mendeliaanse randomisatie wordt vaak gebruikt in onderzoeken waar langdurig onderzoek naar onbehandelde deelnemers (zoals mensen met ernstige vitaminetekorten) onethisch of onpraktisch zou zijn.
De bevindingen waren eye-openers. Het team concludeerde dat deelnemers met de laagste vitamine D-concentraties meer dan twee keer zoveel kans hadden op een verslechtering van de hartfunctie dan degenen met optimale niveaus! De onderzoekers benadrukten de noodzaak van vitamine D-suppletie om mensen te helpen een adequaat niveau te behouden en negatieve effecten op de gezondheid van het hart te voorkomen.

Er heerst verwarring: normen voor optimale niveaus variëren

De onderzoekers maten de bloedspiegels van 25-hydroxyvitamine D – de biologisch actieve vorm van vitamine D – met eenheden van nmol/L (Vitamine D kan ook worden gemeten in ng/ml). Het team definieerde bloedspiegels van minder dan 30 nmol/L (gelijk aan minder dan 12 ng/ml) als “deficiënt”, terwijl niveaus van 30 tot 50 nmol/L (12 tot 20 ng/ml) “licht tekort” werden genoemd. Niveaus van 50 nmol/L of hoger (meer dan 20 ng/ml) werden als “voldoende voor de gezondheid” beschouwd. Door het verhogen van vitamine D-deficiënte personen tot niveaus van ten minste 50 nmol/L, zouden sommige gevallen van hartproblemen kunnen worden voorkomen, voorspelde het team.
Aan de andere kant beschouwen veel natuurlijke gezondheidsautoriteiten, zoals The Endocrine Society, niveaus onder de 30 ng/ml als ontoereikend – en raden ze aan te streven naar nog hogere concentraties, zoals 40 tot 60 ng/ml.

Waarschuwing: Lage blootstelling aan zonlicht is een belangrijke oorzaak van vitamine D-tekort

Vitamine D is eigenlijk geen vitamine, maar een in vet oplosbaar “vitamine-achtig” steroïde hormoon. Naast het feit dat vitamine D essentieel is voor de vorming van botten, bevordert het de gezondheid van het hart door ontstekingen te verminderen en cholesterol en bloeddruk te helpen reguleren. Het wordt in de menselijke huid geproduceerd als reactie op zonlicht en wordt ook aangetroffen in eieren, vette vis uit koud water en paddenstoelen die onder UV-licht zijn gekweekt. Echter, zelfs een gezond dieet heeft de neiging om niet genoeg van deze belangrijke voedingsstof te leveren, wanneer iemand een tekort heeft.
Hoewel ernstige vitamine D-tekorten relatief zeldzaam zijn, suggereren onderzoeken dat een op de vier mensen in de Verenigde Staten een laag (ongezond) niveau heeft – en veel deskundigen op het gebied van natuurlijke gezondheid en integratieve artsen denken dat het percentage veel hoger ligt.
De belangrijkste oorzaak van vitamine D-tekorten? Gebrek aan blootstelling aan zonlicht, vooral bij een vergrijzende bevolking. “Deficiëntie kan een probleem zijn voor mensen die in residentiële zorg wonen en die mogelijk beperkte blootstelling aan de zon hebben”, merkte prof. Hypponen op. Als een techniek om vitamine D in je lichaam te krijgen, laat blootstelling aan de zon alle andere methoden “in de schaduw”. Experts schatten dat slechts 10 minuten in direct zonlicht, afhankelijk van de tijd van het jaar en hoeveel je huid kan opnemen, kan resulteren in de productie van maar liefst 10.000 IE!
Maar het feit blijft: voor velen kan vitamine D-suppletie de juiste keuze zijn – vooral tijdens de wintermaanden, wanneer de stand van de zon het moeilijk maakt om op natuurlijke wijze voldoende vitamine D aan te maken.

Meer controverse: hoeveel vitamine D is genoeg?

Voedingsadviezen en aanvullende aanbevelingen voor vitamine D blijven controversieel en variëren enorm van bron tot bron.
Terwijl het Office of Dietary Supplements bijvoorbeeld aanbeveelt dat volwassenen een schamele 600 IE vitamine D per dag krijgen, adviseren veel natuurlijke gezondheidsexperts hoeveelheden van 5.000 IE en meer. The Endocrine Society merkt zelfs op dat een persoon 2.000 IE vitamine D per dag nodig kan hebben om het niveau boven de 30 ng/ml te houden.
Over één ding lijken experts het echter wel eens te zijn: de superioriteit van vitamine D3 (cholecalciferol) boven vitamine D2 (ergocalciferol). De eerste is veel biologischer beschikbaar en effectiever in het verhogen van vitamine D-spiegels. En het verhogen van lage vitamine D-spiegels is waar het allemaal om draait. Bovendien zal het consumeren van vitamine K2, magnesium, boor en zink je helpen om meer vitamine D op te nemen.
Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Als ziekenhuizen het Zelenko-protocol met intraveneuze vitamine C en vitamine D hadden gebruikt, zouden covid-19-gerelateerde sterfgevallen vrijwel niet voorkomen
Next Artsen zien toename van intracraniële infecties sinds de uitrol van COVID-vaccins

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

Als je ziet wat je met ananas schillen kan doen gooi je ze nooit meer weg!

Luister naar dit artikel De ananas is voor het eerst ontdekt in 1493. Doordat deze fruitsoort snel kan bederven werd het in die tijd als een luxe gezien wanneer iemand

Onderzoek

Big Pharma bedriegt kankerpatiënten met ineffectieve medicijnen, valse hoop en hoge prijzen

Luister naar dit artikel Dit verhaal gaat helemaal over Big Pharma-marketing op zijn best. Je hebt waarschijnlijk de tv-commercials gezien – aantrekkelijke acteurs die stralen van gezondheid, paardrijden of tennisrackets

Natuurlijk

Eten waar je de 100 mee kan halen: pompoenpitolie

Luister naar dit artikel Pompoenpitolie ondersteunt op vele manieren de vitaliteit en past dus uitstekend in het rijtje van etenswaren waar je gezonder en ouder mee kunt worden. Kürbiskernöl noemen