WAARSCHUWING: Aspirine en ibuprofen is bewezen dat ze hartaanvallen veroorzaken

WAARSCHUWING: Aspirine en ibuprofen is bewezen dat ze hartaanvallen veroorzaken

Luister naar dit artikel

Een baanbrekende studie gepresenteerd op het jaarlijkse congres van de European League Against Rheumatism leverde overtuigende gegevens die aantoonden dat niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) zoals aspirine en ibuprofen hartaanvallen kunnen veroorzaken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Op de conferentie verklaarde Dr. Carl Orr van het Department of Medicine, Royal College of Surgeons:

Het bijwerkingenprofiel en de veiligheid van NSAID’s zijn vaak gemeld, maar er is weinig bekend over de duur van de behandeling en de implicaties ervan voor het cardiovasculaire risico. Deze gegevens tonen een onmiddellijke toename van het risico op overlijden en MI [hartaanval] aan, wat de veiligheid van zelfs kortdurend gebruik in twijfel trekt. De introductie van richtlijnen voor artsen om te helpen bij het veilig voorschrijven van deze klasse geneesmiddelen is van vitaal belang en de enige manier om patiëntveiligheid voorop te houden bij ziektebeheer.

Schokkende statistieken uit de studie van Dr. Orr

Software werd gebruikt om 10.000 patiënten te analyseren die waren geregistreerd bij een grote eerstelijnszorginstelling en die aan het volgende profiel voldeden:
• Meer dan 50 jaar oud
• In het verleden NSAID’s voorgeschreven gekregen
• Eerder gediagnosticeerd met ischemische hartziekte, diabetes mellitus en/of hypertensie
Computer gegenereerde gegevens ontdekten dat eind 2012 108 patiënten NSAID’s kregen voorgeschreven gedurende een periode van twee maanden en dat 36 procent ischemische hartziekte of risicofactoren voor hart- en vaatziekten had vastgesteld. Het is ook interessant om op te merken dat de gemiddelde voorgeschreven behandeling 265 dagen was; 56 procent kreeg NSAID’s langer dan een maand voorgeschreven en 15 procent een jaar of langer. Bovendien was in 55 procent van de gevallen diclofenac de voorgeschreven NSAID.
Dit laatste punt heeft tot veel bezorgdheid geleid vanwege de bekende bijwerkingen van diclofenac, waaronder hartaanvallen, beroertes en inwendige bloedingen. Ontmoedigd concludeerde Dr. Orr vervolgens: “We vinden het verontrustend dat diclofenac in 55 procent van de gevallen werd voorgeschreven en suggereren dat aanbevelingen om over te schakelen naar veiligere alternatieven een cruciaal onderdeel zijn van de richtlijnen van artsen.”

Onderzoek neemt toe tegen NSAID-gebruik

De studie van Dr. Orr zit niet alleen op een of ander obscuur eiland. Er zijn en worden talloze onderzoeken gepubliceerd die significante gezondheidsrisico’s in verband brengen met veel voorkomende pijnstillers. In 2013 publiceerde het wereldberoemde tijdschrift Lancet bijvoorbeeld de resultaten van de beroemde Coxib en traditionele NSAID Trialists’ (CNT) Collaboration – een onderzoek waarbij gegevens werden gebruikt van meer dan 350.000 gerandomiseerde patiënten.

Uit hun onderzoek concludeerden de auteurs vol vertrouwen:

• Het risico op hartfalen werd ruwweg verdubbeld door alle NSAID’s
• Alle NSAID-regimes verhoogden complicaties in het bovenste deel van het maagdarmkanaal
• Ernstige vasculaire voorvallen namen met ongeveer een derde toe door een coxib [Cox-2-remmer], voornamelijk als gevolg van een toename van ernstige coronaire voorvallen
• Ibuprofen verhoogde ook significant coronaire events, maar geen grote vasculaire events.
Ironisch genoeg zijn NSAID’s door de medische gemeenschap geprezen vanwege hun vermogen om hartaanvallen en beroertes te voorkomen, omdat ze zogenaamd helpen voorkomen dat zich bloedstolsels in de bloedbaan vormen. In feite is het in afwachting van de komst van het noodhulpteam gebruikelijk dat artsen patiënten aspirine geven als ze verdacht worden van een hartaanval in hun kantoor.

Laten we het grootste probleem met het nemen van NSAID’s niet vergeten

NSAID’s zijn de meest voorgeschreven medicijnen ter wereld en behoren wereldwijd tot de meest voorkomende pijnstillers. Er wordt aangenomen dat tot 30 miljoen mensen elke dag NSAID’s gebruiken.
NSAID’s worden gebruikt om artritisklachten, koorts en zwelling te verminderen en zijn Cox-1- en Cox-2-enzymremmers. Door deze enzymen te blokkeren, wordt de prostaglandinecascade geremd en wordt de natuurlijke ontstekingsreactie van het lichaam geblokkeerd, waardoor pijn, zwelling en koorts op afstand worden gehouden, maar niet de oorzaak van het ziekteproces wordt aangepakt.

Recept NSAID’s omvatten:

• Dagpro
• Indocine
• Lodine
• Naprosyn
• Relafen
• Vimovo
• Voltaren

Over de toonbank NSAID’s omvatten:

• Aspirine (Bufferine, Bayer en Excedrin)
• Ibuprofen (Advil, Motrin, Nuprin)
• Ketoprofen (Actron, Orudis)
• Naproxen (Aleve)
Er zijn veiligere alternatieven voor NSAID’s
Er bestaat een overvloed aan veilige, natuurlijke alternatieven, dus u hoeft zich niet onder druk te zetten om NSAID’s te gebruiken. Neem in plaats daarvan vandaag nog contact op met uw plaatselijke natuurlijke zorgverlener om te zien wat voor u werkt.
En vergeet niet de kracht van natuurlijke voedingsmiddelen om ontstekingen te verminderen – zoals het eten van veel biologisch fruit en groenten – boordevol antioxidanten zoals vitamine C.
Bronnen: NIH.govScienceDaily.comTheLancet.comDrugs.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.
Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous 3 eenvoudige manieren om de gezondheid van de hersenen te verbeteren
Next Dr. Stella Immanuel vertelt over hoe ziekenhuizen hydroxychloroquine en ivermectine negeren als effectieve behandelingen voor COVID-19

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Meer gewrichtspijn bij regenweer?

Luister naar dit artikel Mensen die lijden aan artritis zijn ervan overtuigd dat het weer een invloed heeft op hun aandoening en dat ze meer pijn hebben als regent. Een

Onderzoek

WAARSCHUWING: Schildkliermedicatie verhoogt het risico op borstkanker

Luister naar dit artikel Tegenwoordig lijden ongeveer 27 miljoen Amerikanen, waarvan 80% vrouwen, aan “schildklierziekte” (ook bekend als hypothyreoïdie), 14 miljoen in de vorm van Hashimoto’s thyroïditis, wat ook een

Psychisch

Verbeter uw darmgezondheid om psychische stoornissen te voorkomen

Luister naar dit artikel Darmbacteriën kunnen de sleutel zijn voor het verlichten van angst, depressie en mogelijk zelfs posttraumatische stressstoornis. Het laatste onderzoek suggereert dat de gezondheid van de darm