3 eenvoudige manieren om de gezondheid van de hersenen te verbeteren

3 eenvoudige manieren om de gezondheid van de hersenen te verbeteren

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Ongeveer 5,4 miljoen Amerikanen zijn momenteel gediagnosticeerd met de ziekte van Alzheimer, en dit aantal zal naar verwachting verdrievoudigen in 2050. Bovendien zou het aantal kinderen met autisme in de Verenigde Staten 1 op 50 zijn. Wat gebeurt er met onze collectieve hersengezondheid?
Denk na over het belang van onze herinneringen – die een cruciaal onderdeel zijn van ons sociale leven. Interactie, een gesprek voeren en deelnemen aan alledaagse taken vereisen een goed functioneel geheugen. Dit is de reden waarom aandoeningen zoals autisme en de ziekte van Alzheimer zoveel zorgen baren bij zorgverleners omdat ze zich zorgen maken dat hun dierbaren zullen vergeten een fornuis uit te zetten of andere levensbedreigende ongelukken.

Vet verbetert de hersenfunctie op VEEL manieren

Volgens Psychology Today gedijen de hersenen op vetrijke, koolhydraatarme voedingsmiddelen. Diëten die overladen zijn met koolhydraten en niet genoeg vetten zijn in verband gebracht met dementie, ADHD, chronische hoofdpijn en de ziekte van Alzheimer, omdat ‘koolhydraten’ van slechte kwaliteit ontstekingen kunnen veroorzaken. Vetten bevorderen in feite de geboorte van nieuwe hersencellen en communicatie tussen neuronen en zijn nodig voor een gezond brein.
De Mayo Clinic ontdekte dat mensen die de voorkeur geven aan koolhydraten een 89% verhoogd risico hebben om dementie te ontwikkelen in tegenstelling tot degenen wiens dieet het meeste vet bevatte. Degenen met de hoogste vetconsumptie hadden een 44% lager risico op het ontwikkelen van dementie.
Gezonde vetten bestaan uit avocado, kokosolie, extra vergine olijfolie, lijnzaadolie, olijven, vette vis, noten en zaden. Deze gezonde vetten moeten bij elke maaltijd worden geconsumeerd, omdat veel voedingsstoffen in ons voedsel – bètacaroteen, vitamine D, vitamine E en sommige vormen van vitamine C – vetten nodig hebben voor een goede opname.

Vergeet hoogwaardige voedingssupplementen voor de gezondheid van de hersenen niet

Veel onderzoeken tonen aan dat omega-3 buitengewoon gunstig is voor de gezondheid van de hersenen. Alzheimer, ADHD en autisme worden allemaal positief beïnvloed door aanvulling met omega-3. Uit een recent onderzoek in The American Journal of Epidemiology bleek zelfs dat moeders met de laagste 5% omega-3-consumptie een significante toename hadden in het krijgen van nakomelingen met een autismespectrum stoornis.
Onderzoekers ontdekten dat variaties in de inname van meervoudig onverzadigde vetten binnen het bereik dat vaak wordt waargenomen bij Amerikaanse vrouwen, de ontwikkeling van de foetale hersenen en het ASS-risico kunnen beïnvloeden.
Aequorea Victoria – afkomstig van kwallen – laat prachtige resultaten zien bij Alzheimerpatiënten. Het kwalleneiwit beschermt en verlengt de levensduur van hersencellen door de calciumconcentraties in de neuronen te verlagen.
Een groep vrijwilligers deed mee met een studie van 30 dagen naar het supplement, waarbij de meerderheid een verbetering van het algemene geheugen en het bewaren van informatie rapporteerde. 84% kon de routebeschrijving beter onthouden, en familieleden meldden terugkeer van spraak en verhoogde activiteit.

De hersenen hebben oefening nodig – begin vandaag nog

Puzzels, Sudoku en andere online programma’s kunnen allemaal helpen. Voor cliënten met ADHD en autisme kan het trainen van hun hersenen met Interactieve Metronoom (IM) – via geregistreerde therapeuten – en aanvullende thuisunits een groot voordeel zijn.
Individuen en Fortune 500-bedrijven hebben wetenschappelijke geluiden gebruikt om het geheugen te versterken, de slaap te verbeteren en te helpen met een verscheidenheid aan ‘hersenproblemen’. Zowel IM als Scientific Sound helpen niet alleen bij het geheugen, maar ook bij sensorische integratie.
Frontiers in Psychology meldt dat het proberen om de hersenen te ‘versterken’ met videogames en computergames GEEN goede aanpak is. Er is niet genoeg bewijs om een back-up van die specifieke programma’s te maken.
Over de auteur: Sima Ash van Healing 4 Soul is een klinische en klassieke homeopaat en gecertificeerde klinische voedingsdeskundige die gebruik maakt van een unieke benadering die is ontwikkeld door Tinus Smits, M.D. genaamd CEASE-therapie. De CEASE-behandeling heeft tot doel de oorzaken van ziekte systematisch te ontgiften, wat leidt tot stapsgewijze verbetering en herstel van de gezondheid van het individu. Ga voor meer informatie naar Healing4Soul.com.
Bronnen: NIH.govPsychologyToday.comNIH.gov

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.
Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous DOORBRAAK: Eenvoudige blootstelling aan zonlicht kan beschermen tegen ernstige en dodelijke COVID-19-infecties - studie
Next WAARSCHUWING: Aspirine en ibuprofen is bewezen dat ze hartaanvallen veroorzaken

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Word je van cannabis altijd high?

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Top 9 voedselproducten in de strijd tegen kanker

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Cannabidiol (CBD) bleek aanvallen te verlichten bij mensen met neurologische aandoeningen: onderzoek

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat