Verbeter uw darmgezondheid om psychische stoornissen te voorkomen

Verbeter uw darmgezondheid om psychische stoornissen te voorkomen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Darmbacteriën kunnen de sleutel zijn voor het verlichten van angst, depressie en mogelijk zelfs posttraumatische stressstoornis. Het laatste onderzoek suggereert dat de gezondheid van de darm een aanzienlijk effect heeft op het brein en de gemoedstoestand van een persoon.

De studie werd uitgevoerd door McMaster University-onderzoekers in Ontario, Canada en onderzocht de mogelijke invloed van het darmmicrobioom op de geestelijke gezondheid. Ze ontdekten dat er een verband bestaat tussen de gezondheid van de darm en hoe het lichaam reageert op zeer angstige scenario’s.

Het darmkanaal bevat biljoenen micro-organismen die samenleven. De kleine leden van dit microbioom vervullen belangrijke taken bij het handhaven van de gezondheid van de darm en het algemene welzijn van het lichaam.

Het darmmicrobioom helpt taaie voeding af te breken tot bruikbare energie. Het beheert ook de reacties van het immuunsysteem. De populatieniveaus en activiteit van verschillende bacteriën beïnvloeden andere delen van het lichaam.

In hun onderzoek ontdekten de onderzoekers dat het darmmicrobioom ook betrokken is bij het overbrengen van signalen naar de hersenen. Deze berichten kunnen effecten hebben op stemming en gedrag.

Ernstige stress vermindert de diversiteit van darmbacteriepopulaties

In het Brain-Body Institute van de universiteit hebben de McMaster-onderzoekers een diermodel gemaakt van hoe de gezondheid van de darm de stemming en het gedrag beïnvloedde. De simulatie liet zien dat ze de stemming van angststoornismuizen konden reguleren door ze goede darmbacteriën uit de uitwerpselen van gezonde dieren te geven.

Angst en stress werden geactiveerd bij kleine muizen door ze elke dag enkele minuten in dezelfde kooi te plaatsen als grotere en agressievere muizen. Enkele van de symptomen van stress die werden getoond door de muizen met hoge angst omvatten verminderde eetlust, grotere weerstand tegen interactie met andere muizen en aanvallen van zenuwtrekkingen.

De onderzoekers evalueerden de bacteriën in fecale monsters van zowel gestresste als niet-gestresste muizen. Ze zagen een aanzienlijke onevenwichtigheid in de darmmicrobiota van de hoogbezorgde muizen. Er waren ook minder verschillende stammen van bacteriën in de ontlasting van de gestreste dieren.

In het volgende deel van het experiment haalden de onderzoekers probiotica van de kalme muizen en voedden de goede bacteriën aan de gestreste muizen. De zeer angstige muizen vertoonden de komende paar weken verbeteringen in hun gedrag.

De muizen ondergingen ook magnetische resonantie spectroscopie (MRS) om hun hersenchemie te bepalen. De onderzoekers zochten naar specifieke biochemische markers die in de hersenen van de muizen verschenen toen ze stress ondervonden en werden behandeld met probiotica.

Probiotica kunnen helpen bij het behandelen of voorkomen van ernstige psychische stoornissen zoals PTSS
Op basis van hun bevindingen identificeerden de McMaster-onderzoekers de hersenbiomarkers die verbonden zijn met stress bij muizen. Het detecteren van de aanwezigheid en niveaus van menselijke equivalenten van deze biomarkers zou kunnen bepalen of een persoon het risico loopt om een psychische stoornis te ontwikkelen of is er al mee besmet.

Als een psychische aandoening in een vroeg stadium kan worden vastgesteld, kan de patiënt worden behandeld met de juiste probiotica. De stoornis kan in zijn geheel worden verlicht of zelfs worden voorkomen, wat een zegen zou zijn voor patiënten die lijden aan een posttraumatische stressstoornis.

De onderzoekers zijn van plan hun ontdekking uit te breiden door fecale monsters over te brengen van rustige muizen naar muizen met een hoge angst. Ze willen bepalen of het versterken van het darmmicrobioom van gestresste dieren via probiotica hun geestelijke gezondheid en welzijn kan verbeteren.

Een toekomstig klinisch onderzoek met menselijke deelnemers impliceert het gebruik van antibiotica om de darmbacteriepopulatie en probiotica te verminderen om de diversiteit te verbeteren. Bovendien kunnen de onderzoekers specifieke bacteriestammen identificeren die bepaalde fysieke en mentale verbeteringen bevorderen.


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous Het volgen van een Ayurvedisch dieet kan helpen om je IBD te beheren
Next Foto's van baby besmet met mazelen, gefotoshopt door NBC News om massahysterie op te dringen en naleving van vaccins te eisen

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Geheimen van oud Chinees kruidengeneesmiddel ontrafeld

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Psychisch

Psychiater geeft op sterfbed toe dat ADHD een verzonnen ‘ziekte’ is

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Vaccinaties

Swansea University ontwikkelt micronaald Smart Patch COVID-vaccin dat reacties van patiënten kan volgen

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat