Zwarte schimmelziekte ontdekt in Zuid-Amerika

Zwarte schimmelziekte ontdekt in Zuid-Amerika

Luister naar dit artikel

Tenminste twee Zuid-Amerikaanse landen hebben elk één geval gemeld van de dodelijke schimmelinfectie, die de wetenschappelijke naam mucormycose heeft. De zeer zeldzame infectie wordt veroorzaakt door blootstelling aan slijm schimmel en treft normaal mensen met een ernstig aangetast immuunsysteem, zoals diabetici en mensen met hiv/aids. India heeft echter een explosie van gevallen gezien bij patiënten die herstellen van Covid-19.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Mucormycose tast de sinussen, de hersenen en de longen aan en heeft een sterftecijfer van 50 procent – als het niet vroeg wordt behandeld.

Uruguayaanse wetenschappers ontdekten vorige week een geval van “zwarte schimmel” bij een 50-jarige man die herstellende was van Covid.

Een verklaring die deze week werd vrijgegeven door de Chileense Vereniging voor Infectologie zei: “Sinds het begin van de pandemie zijn er gevallen van schimmelinfecties ontdekt, maar de frequentie is toegenomen en het aantal ernstige gevallen is toegenomen.”

Indiase artsen hebben de afgelopen maand geworsteld met een ongekende toestroom van patiënten die aan de dodelijke ziekte leden.

Normaal gesproken zouden ze slechts drie tot vier gevallen per jaar zien, maar sommigen moeten nu vijf tot zes nieuwe patiënten per dag behandelen.

Dr. Arvinder Singh Soin, een vooraanstaande Indiase arts in Delhi, tweette onlangs: “We hebben de afgelopen week meer gevallen van zwarte schimmel gezien dan we normaal in twee jaar behandelen.”

Amfotericine B is het belangrijkste medicijn dat wordt voorgeschreven om de ziekte te behandelen, maar er is momenteel een chronisch tekort aan voorraden.

Als gevolg hiervan moesten artsen hun toevlucht nemen tot het uitsnijden van de ogen van patiënten om ze te redden.

Men denkt dat de toename van ‘zwarte schimmel’-infecties verband houdt met het gebruik van steroïden bij ernstig zieke Covid-patiënten.

Bepaalde steroïden zijn effectief gebleken bij de behandeling van mensen met gevorderde Covid-symptomen.

Ze verminderen ontstekingen in de longen en voorkomen ook dat het immuunsysteem van het lichaam in overdrive gaat bij het bestrijden van het virus.

Steroïden kunnen echter de immuniteit verminderen en de bloedsuikerspiegel verhogen bij zowel diabetici als niet-diabetische Covid-patiënten.

Indiase artsen zijn van mening dat deze daling van de immuniteit de toename van het aantal gevallen van mucormycose zou kunnen veroorzaken.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Bronnen: Express

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Nieuwe uitbraak van mysterieuze en dodelijke hersenziekte die Canadese gezondheidsfunctionarissen verbijsterd heeft
Next Zonnebrandcrème WAARSCHUWING: Kankerverwekkende chemische stof gevonden in 78 populaire zonnebrandproducten

About author

redactie
redactie 4594 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Psychisch

Kinderarts geeft toe dat ADHD ‘verzonnen’ is, maar schrijft toch pillen voor

Luister naar dit artikel Als de Amerikaanse kinderarts Michael Anderson hoort dat zijn patiënten het moeilijk hebben op de basisschool, schrijft hij ze doorgaans een krachtig medicijn voor: Adderall, een

Vaccinaties

Dr. Oz: HPV-vaccin gekoppeld aan auto-immuungebeurtenissen

Luister naar dit artikel Het Gardasil-vaccin werd voor het eerst goedgekeurd voor de preventie van het humaan papillomavirus (HPV) in juni 2006. Het werd uiteindelijk toegevoegd aan het immunisatieschema voor

Nieuws

Een op de 39 kinderen gevaccineerd met door de overheid gemandateerde vaccins loopt ernstig letsel op

Luister naar dit artikel Als vaccins echt zo veilig en effectief zijn dat iedereen gedwongen moet worden om ze in wezen ingespoten te krijgen, waarom lijdt dan bijna drie procent van alle