Nieuwe uitbraak van mysterieuze en dodelijke hersenziekte die Canadese gezondheidsfunctionarissen verbijsterd heeft

Nieuwe uitbraak van mysterieuze en dodelijke hersenziekte die Canadese gezondheidsfunctionarissen verbijsterd heeft

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Een nieuwe uitbraak van een mysterieuze ziekte haalt de krantenkoppen in Canada. Een neurologische ziekte die het New Brunswick-syndroom wordt genoemd, heeft de afgelopen maanden tientallen mensen getroffen en zes mensen gedood in de regio waaraan het zijn naam dankt.

Minstens 48 mensen tussen 18 en 85 jaar, bijna evenveel mannen als vrouwen, lijden aan een onverklaarbare ziekte waardoor hun gezondheid snel achteruit is gegaan. Visuele en auditieve hallucinaties, geheugenverlies, moeite met lopen en evenwichtsproblemen behoren tot de symptomen van de mysterieuze aandoening, waaraan tot nu toe zes patiënten zijn overleden.

Deze week heeft de regering van de zwaar getroffen provincie New Brunswick, gelegen aan de Atlantische kust, haar inspanningen opgevoerd om de uitbraak aan te pakken, die tot voor kort werd overschaduwd door de pandemie van het coronavirus. Er is een commissie van deskundigen ingesteld om het onderzoek naar wat wordt aangeduid als de New Brunswick Cluster of Neurological Syndrome of Unknown Cause, te bespoedigen.

“De ontdekking van een mogelijk nieuw en onbekend syndroom is beangstigend”, vertelde de minister van Volksgezondheid van New Brunswick, Dorothy Shephard, donderdag op een persconferentie, eraan toevoegend dat de lokale bevolking “bezorgd en verward” is over de nieuwe ziekte.

Terwijl mensen in de provincie de afgelopen jaren last hebben van alarmerende symptomen die lijken voort te komen uit dezelfde onbekende hersenschadelijke ziekte, is er nog geen bepaalde oorzaak vastgesteld. Gezondheidsfunctionarissen hebben onderzoek gedaan naar mogelijke blootstelling aan het milieu en dieren, maar er heerst onzekerheid.

“Op dit moment weten we het niet. Alles ligt op tafel. We gaan naar elke mogelijkheid kijken en hopelijk zullen we … een goed begrip ontwikkelen”, zei dr. Edouard Hendriks, een van de commissieleden. De andere, Dr. Natalie Banville, gaf toe dat er geen advies gegeven kan worden aan mensen over hoe – en of – ze zichzelf kunnen beschermen tegen de ziekte, aangezien de experts niet hebben vastgesteld waar het vandaan komt.

“We zijn aan het onderzoeken. We hebben geen omgevingsoorzaken, we hebben geen genetische oorzaken, we hebben geen medicatieoorzaken – we hebben geen oorzaak vastgesteld,” zei Banville.

Alle mogelijkheden worden onderzocht, ook besmetting door toxines, bacteriën of een virus.

Om het mysterie te achterhalen, hebben gezondheidsfunctionarissen een uitgebreide vragenlijst opgesteld. Gericht op zowel patiënten als hun families, kan het tot vier uur duren om te voltooien. Er is ook een speciale kliniek geopend om verdachte patiënten te diagnosticeren en te behandelen.

“Het is nog steeds een grote schok”, vertelde Luc Leblanc, bij wie het onbekende syndroom is vastgesteld, aan het Canadese CTV News. “Ik heb nooit antwoorden gekregen waar ik naar op zoek was, of hoe ik ermee om moest gaan, of hoe ik mijn leven kon verlengen”, zei de 41-jarige man. Hij lijdt aan concentratieproblemen en geheugenverlies en beschreef zijn toestand als ‘een tikkende bom’. ‘Je weet niet hoelang je nog hebt,’ zei hij.

Het leven van een andere patiënt is ook op zijn kop gezet door de mysterieuze hersenaandoening. Gabrielle Cormier, wier neurologische symptomen onder meer problemen met het gezichtsvermogen en plotselinge problemen met lopen en staan, werd gediagnosticeerd op 20-jarige leeftijd. “Ik kan niet lezen, wat jammer is, want ik hou van lezen. Ik kan niet bewegen … Ik was vroeger erg actief”, legde ze uit aan CTV News.

De mensen die in de regio wonen, zijn al maanden ‘gefrustreerd’, gaven functionarissen deze week toe. Er zijn klachten geweest over een gebrek aan communicatie en transparantie van gezondheidsfunctionarissen, waarbij de lokale bevolking nu regelmatige openbare briefings over de verontrustende kwestie eist.

De ziekte werd voor het eerst waargenomen in New Brunswick in 2015 door de lokale neuroloog Dr. Alier Marrero. In de loop der jaren zijn er meer patiënten bijgekomen met vergelijkbare symptomen van dementie en vreemde spierbewegingen, naast andere aandoeningen. Toen het aantal getroffenen begon te groeien, concludeerde de arts dat hij te maken had met iets dat nog niet eerder in de medische wereld was waargenomen en sloeg alarm.

Artsen in New Brunswick hebben sinds begin 2020 meer patiënten geïdentificeerd met veelvoorkomende ongebruikelijke symptomen die ze niet konden diagnosticeren. Ze koppelden deze eerst aan een andere zeldzame hersenaandoening, de ziekte van Creutzfeldt-Jakob (CJD), maar patiënten testten er negatief op. Een aparte casusdefinitie voor de verbijsterende symptomen werd in januari van dit jaar opgesteld, maar de mysterieuze ziekte werd pas publiekelijk aan het licht gebracht nadat een interne memo van een hoge arts erover in maart was uitgelekt.

“Sinds 2018 is het aantal gevallen elk jaar toegenomen. En we weten niet waarom. We weten niet wat dit veroorzaakt. We weten dat het gebeurt en dat het zich waarschijnlijk verspreidt”, zei Marrero tegen de Toronto Star. “we worden blootgesteld aan iets waaraan we nog niet eerder zijn blootgesteld.”

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Bronnen: RT

Previous Covid-sterfgevallen kelderen nadat Mexico-Stad ivermectine heeft geïntroduceerd, ziekenhuisopnames met 76% gedaald
Next Zwarte schimmelziekte ontdekt in Zuid-Amerika

About author

redactie
redactie 4445 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Waarschuwing!!! U kunt uw centrale zenuwstelsel met dit ingrediënt beschadigen!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

Alles wat je liever niet wilde weten over de zalm op je bord

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Overig

10 TEKENEN VAN EEN VITAMINE D TEKORT

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat