Populair artritissupplement biedt ONVERWACHTE gezondheidsvoordelen

Populair artritissupplement biedt ONVERWACHTE gezondheidsvoordelen

Luister naar dit artikel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!

Hartziekte blijft de belangrijkste moordenaar in de Verenigde Staten en eist meer dan 655.000 levens per jaar. Bovendien leven 54 miljoen mensen – bijna een kwart van alle Amerikaanse volwassenen met de pijnlijke, potentieel slopende ziekte van artritis, de belangrijkste oorzaak van arbeidsongeschiktheid in de natie. Nu, in een medische serendipiteit, lijkt het erop dat een populair supplement beide aandoeningen tegelijk ten goede kan komen.

Een bemoedigende nieuwe studie toont aan dat glucosamine en chondroïtine, vaak gebruikt om de pijn en ontsteking van artritis te behandelen, ook een “dubbele taak” kunnen vervullen bij het verminderen van het risico op hartaandoeningen en het risico op overlijden door hart- en vaatziekten. Laten we het veelbelovende onderzoek eens nader bekijken.

Glucosaminesuppletie gekoppeld aan VERRASSENDE gezondheidseffecten

De studie, uitgevoerd door onderzoekers van de West Virginia University en gepubliceerd in het Journal of the American Board of Family Medicine, omvatte meer dan 16.000 volwassenen ouder dan 40 jaar. Na correctie voor leeftijd, geslacht, ras, opleiding, rookstatus en fysieke activiteit, kwamen onderzoekers tot een verbluffende conclusie.

Ze ontdekten dat deelnemers die een jaar lang dagelijks glucosamine en chondroïtine slikten, het risico op overlijden door welke oorzaak dan ook verminderden – met maar liefst 39 procent. De suppletie verminderde ook de cardiovasculaire sterfgevallen – inclusief overlijden door coronaire hartziekte, beroerte en andere vormen van hartziekte – met 65 procent. In feite werkte suppletie met glucosamine/chondroïtine ongeveer even goed als regelmatige lichaamsbeweging om het risico op overlijden te verminderen (hoewel de onderzoekers niet aanbevelen dat mensen afzien van lichaamsbeweging ten gunste van glucosamine).

“Betekent dit… dat je de sportschool moet overslaan (na het werk), een glucosaminepil moet nemen en in plaats daarvan naar huis moet gaan? Dat is niet wat wij voorstellen’, zegt onderzoeksleider Dana King, hoogleraar en voorzitter van de afdeling Huisartsgeneeskunde van WVU.

Toch noemde Dr. King de onderzoeksresultaten “bemoedigend” en karakteriseerde de impact als “behoorlijk significant”.

Glucosamine en chondroïtine beschermen tegen dodelijke hartaandoeningen en beroertes

De interesse van de onderzoekers was gewekt door eerdere onderzoeken, waarbij deelnemers het supplement voor artritispijn slikten. Wetenschappers die het onderzoek uitvoerden, ontdekten dat er substantiële associaties waren tussen de inname van glucosamine/chondroïtine en sterfte.

In een studie uit 2019, gepubliceerd in British Medical Journal, merkten de wetenschappers op dat glucosamine/chondroïtine gegeven voor artritispijn ook het risico op hartaandoeningen en beroertes aanzienlijk verlaagde. Specifiek verlaagde de suppletie het risico op ongunstige cardiovasculaire gebeurtenissen met 15 procent, cardiovasculaire gerelateerde sterfgevallen met 22 procent en coronaire hartziekten met 18 procent. Voor de WVU-studie gingen onderzoekers een stap verder door het verband tussen regelmatige consumptie en sterfte door cardiovasculaire aandoeningen verder te onderzoeken.

Gunstige multitasking: Glucosamine en chondroïtine beschermen zowel de gewrichten als het cardiovasculaire systeem

Glucosamine en chondroïtine komen van nature al voor in de gewrichten en gewrichtsvloeistof, waar ze nodig zijn voor de vorming, smering en het behoud van beschermend, botdempend kraakbeen.

Bij artrose verslijt dit kraakbeen en veroorzaakt pijnlijk contact tussen de botten in de gewrichten. Glucosamine en chondroïtine hebben het vermogen getoond om de ontsteking en het kraakbeenverlies van de aandoening te behandelen. Als gevolg hiervan kunnen ze gewrichtsdegeneratie vertragen, pijn en gevoeligheid verminderen en zelfs helpen bij de wederopbouw van sterkere botten na een breuk of verwonding. (Overigens is aangetoond dat suppletie met glucosamine / chondroïtine ook gunstig is voor de darmwand, waardoor ook lekkende darm en IBD worden behandeld).

Maar wat verklaart het vermogen van glucosamine om het hart te beschermen?

Onderzoekers hebben ontdekt dat glucosamine en chondroïtine krachtige natuurlijke antioxidanten en ontstekingsremmende middelen zijn. Het is aangetoond dat ze zowel oxidatieve stress als de niveaus van C-reactief proteïne (een ontstekingsmarker geassocieerd met hartaandoeningen) verminderen. Bovendien kunnen ze pro-inflammatoire cytokines helpen onderdrukken, die anders ziekteverwekkende systemische ontstekingen zouden kunnen veroorzaken. Het is ook aangetoond dat suppletie de niveaus van schadelijk LDL-cholesterol verlaagt, waardoor mogelijk de ontwikkeling van atherosclerose die tot hartaandoeningen leidt, wordt verminderd.

Kies voor maximaal voordeel het juiste type glucosaminesupplement

Glucosamine- en chondroïtinesupplementen zijn gemaakt van chitine, een stof die voorkomt in schaaldieren. Natuurlijke genezers bevelen doorgaans suppletie aan met 1.500 mg glucosamine per dag en 1.200 mg chondroïtine per dag (veel producten bevatten handig deze twee verbindingen samen). Opmerking: de meeste experts zijn van mening dat glucosaminesulfaat superieur is aan andere formuleringen, zoals glucosaminehydrochloride en N-acetylglucosamine. Neem natuurlijk eerst contact op met uw integratieve arts voordat u aanvult. En als u allergisch bent voor schaaldieren, gebruik dan geen glucosamine of chondroïtine.

U kunt ook uw inname van glucosamine en chondroïtine via de voeding verhogen met voedende bottenbouillon.

Onthoud dat langdurig, regelmatig gebruik van deze supplementen de meeste voordelen lijkt op te leveren. Houd er rekening mee dat het acht tot twaalf weken kan duren voordat verbeteringen zichtbaar worden.

Natuurlijk is er meer onderzoek nodig om de levensverlengende voordelen van glucosamine en chondroïtine verder te onderzoeken. En suppletie lijkt niet voor alle patiënten met artrose te werken – sommige onderzoeken hebben niet-indrukwekkende resultaten laten zien. Veel mensen zweren echter bij hen vanwege hun vermogen om pijn en stijfheid te verlichten.

Wat betreft Dr. King, de hoofdauteur van de recente WVU-studie? De arts beveelt glucosamine en chondroïtine niet alleen sterk aan, maar gaat nog een stap verder en erkent dat hij het supplement zelf regelmatig slikt.

Dat is een stevige bevestiging.

Bronnen: ScienceDaily.comBritishMedicalJournal.comHealthline.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren


Bedankt voor het doneren aan Healthbytes.me

Healthbytes.me wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving voort te zetten over alles wat er wordt verzwegen door Big Pharma wereldwijd en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Healthbytes.me is al 8 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we u niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, dan kan dat via

Ideal, creditcard, Crypto Valuta of Paypal.

Previous De zeer pathogene uitbraak van vogelgriep die al in 46 landen is gemeld, heeft zich met 862 gevallen onder de mens verspreid
Next FDA-document onthult dat 86% van de kinderen die deelnamen aan het Pfizer covid-vaccinonderzoek bijwerkingen ondervonden

About author

redactie
redactie 4499 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Verminder uw risico op kanker door medicinale paddestoelen te eten

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

Vitamine D tekort in de winter? Deze gerechten zitten boordevol vitamine D!

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat

Natuurlijk

5 kruiden die van je tuin een apotheek maken

Luister naar dit artikel *Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat