Het drinken van dit nitraatrijke sap biedt KRACHTIGE voordelen voor mensen met hartfalen

Het drinken van dit nitraatrijke sap biedt KRACHTIGE voordelen voor mensen met hartfalen

Luister naar dit artikel

Hartziekte, een aandoening waarbij het hart niet genoeg bloed kan pompen om aan de eisen van het lichaam te voldoen, treft momenteel 5,7 miljoen mensen in de Verenigde Staten, met ongeveer 550.000 nieuwe gevallen die elk jaar worden gediagnosticeerd. Helaas heeft hartfalen – vaak veroorzaakt door coronaire hartziekte en ischemische hartziekte – een hoog sterftecijfer.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het vermogen om onder medisch toezicht gepaste lichamelijke activiteit uit te voeren, is de sleutel tot het overleven van patiënten met hartfalen, vooral in de vroege stadia. Maar kortademigheid en vermoeidheid – klassieke symptomen van de aandoening – kunnen inspanning bemoeilijken. En hier komt een bepaald nitraatrijk sap om de hoek kijken. Een studie van onderzoekers van de Indiana University suggereerde dat nitraten uit bietensap het vermogen van patiënten met hartfalen om te oefenen kunnen verbeteren.

CATCH 22 – Hoewel symptomen van hartfalen lichaamsbeweging bemoeilijken, verergert inactiviteit de overlevingskans

Inactiviteit is niet alleen een belangrijke risicofactor voor hartfalen, maar in onderzoeken is aangetoond dat het de overlevingskans verslechtert zodra de aandoening zich heeft ontwikkeld. In één onderzoek leefde slechts 25 procent van de patiënten met hartfalen met een zittende levensstijl nog twee en een half jaar na opname in het ziekenhuis – vergeleken met 75 procent van de lichamelijk actieve patiënten.

Wetenschappers melden dat medisch begeleide regelmatige activiteit die milde tot matige kortademigheid veroorzaakt, de kwaliteit van leven kan verbeteren, de functionele capaciteit kan vergroten, de endotheelfunctie kan bevorderen en de productie van pro-inflammatoire cytokines bij hartpatiënten kan verminderen. Het belangrijkste van alles is dat het zowel ziekenhuisopnames als sterfgevallen vermindert.

Nitraatrijk sap verbetert het trainingsvermogen van zowel hartfalen patiënten als topsporters

Terwijl ze opmerkten dat patiënten met hartfalen een lagere trainingsefficiëntie, kortademigheid en een verminderde piekzuurstofopname (VO-piek) vertonen tijdens het sporten, wilden onderzoekers zien of voedingsnitraten uit bietensap zouden kunnen helpen. Nitraten, die in grote hoeveelheden worden aangetroffen in rode biet en bietensap, worden tijdens het sporten omgezet in gunstig stikstofmonoxide. Eerdere studies hadden aangetoond dat nitraten de contractiele functie van de spieren en fysieke prestaties verbeteren.

In de dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie gepubliceerd in Journal of Cardiac Failure, ontdekte het team dat suppletie met bietensap een aanzienlijke toename van de trainingsduur, het piekvermogen en de maximale zuurstofopname veroorzaakte bij patiënten met hartfalen. Hierdoor konden de deelnemers langer sporten zonder vermoeid te raken.

De wetenschappers concludeerden dat nitraten in de voeding een waardevol middel kunnen zijn om het inspanningsvermogen van patiënten met hartfalen te verbeteren.

Maar wacht, er is meer! Patiënten met hartfalen kunnen volgens onderzoek ook meer spierkracht verwachten van bietensap

In onderzoek uitgevoerd aan de Washington University School of Medicine in St. Louis, MO., en gepubliceerd in Circulation: Heart Failure, bouwden wetenschappers voort op eerder onderzoek dat aantoonde dat voedingsnitraten de spierprestaties van topsporters verbeteren.

Om de studie uit te voeren, gaven onderzoekers patiënten met hartfalen bietensap of een placebo-versie – identiek, behalve dat de nitraten waren verwijderd. Degenen die het ‘levende’ bietensap hadden gekregen, vertoonden een toename van 13 procent in spierkracht ten opzichte van degenen die het nitraatarme sap kregen. In het bijzonder nam het vermogen toe in de spieren die de knie strekken, wat uiteraard een grote relevantie heeft voor lopen en rennen.

De onderzoekers vergeleken de “omvang van de verbetering” bij patiënten met hartfalen met die van patiënten die twee tot drie maanden weerstandstraining hadden gevolgd – een opmerkelijk resultaat.

Hoofdonderzoeksauteur Dr. Linda R. Peterson, universitair hoofddocent geneeskunde aan de Washington University School of Medicine, merkte op dat veel alledaagse activiteiten in het leven – zelfs die zo simpel zijn als traplopen of in en uit een badkuip komen, op kracht zijn gebaseerd. ” Het doel, zei ze, is om mensen machtiger te maken. Behalve dat het de kwaliteit van leven ten goede komt, is macht een belangrijke indicatie van hoe goed patiënten het zullen doen bij het bestrijden van gezondheidsproblemen zoals hartfalen of kanker.

Bietensap kan levensbedreigende chronische ziekten helpen voorkomen

Verhoogde inspanningscapaciteit is niet het enige geschenk van bietensap aan het hart. De verhoogde productie van stikstofmonoxide helpt de bloedvaten verwijden en bestrijdt hoge bloeddruk, een risicofactor voor hartaanvallen, hartfalen en beroerte.

Een studie toonde aan dat het drinken van 250 ml nitraatrijk bietensap per dag de bloeddruk aanzienlijk verlaagde, waardoor de onderzoekers adviseerden om nitraatrijke groenten te eten als een goedkope manier om hypertensie te helpen behandelen. (Natuurlijk mag u de voorgeschreven medicatie nooit verminderen of elimineren, tenzij uw arts u dit adviseert).

Bieten kunnen ook helpen bij het bestrijden van diabetes type 2 met hun gehalte aan alfa-liponzuur. Van deze krachtige antioxidant is aangetoond dat het de insulinegevoeligheid verhoogt en de bloedsuikerspiegel verlaagt.

Bovendien bevatten bieten natuurlijke plantenpigmenten die bekend staan als betalaïnen, die mogelijk kankerverwekkende mutaties van cel-DNA kunnen verstoren. Hoewel er meer onderzoek nodig is, zijn onderzoekers geïntrigeerd door het potentieel van betalain om kanker te bestrijden.

Als u ervoor kiest om uw bieten in de vorm van gekookte knolgewas te krijgen in plaats van sap, profiteert u van een flinke 3,81 gram vezels per kopje. Voedingsvezels zijn in talrijke onderzoeken aangetoond om darmkanker te helpen voorkomen.

Het is duidelijk dat niet alleen patiënten met hartfalen kunnen worden geholpen door bietensap. Oudere personen zonder hartfalen zouden hiervan ook kunnen profiteren – samen met de rest van de algemene bevolking, van wie velen niet genoeg voedingsrijke, met antioxidanten beladen gezonde maaltijden binnenkrijgen.

Trouwens, andere veelbelovende natuurlijke interventies voor hartfalen zijn meidoorn, CoQ10 en visolie. Neem natuurlijk contact op met uw arts voordat u een supplement aanvult.

Of je nu een hartkwaal patiënt bent, een atleet in training, of gewoon iemand die zijn gezondheid wil verbeteren, het lijkt erop dat het tillen van een glas (met nitraatrijk bietensap) een verstandige zet is.

Bronnen:

ScienceDaily.com
MedicalNewsToday.com
LifeExtension.com
MedicalNewsToday.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Veroorzaken gevaccineerde mensen gevaar voor de niet gevaccineerden?
Next Nieuwe behandeling van Alzheimer met behulp van echografie levert een slagingspercentage van 75% op, waarbij de volledige geheugenfunctie werd hersteld tijdens een proef behandeling

About author

redactie
redactie 4593 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Natuurlijk

3 vruchtensap-combinaties om gewicht te verliezen

Luister naar dit artikel Vruchtensap-combinaties zijn een uitstekend hulpmiddel voor het verliezen van gewicht. Je hebt waarschijnlijk al gehoord van alle grote natuurlijke voordelen voor de gezondheid die het drinken van een

middeltjes

Ze genas zichzelf van borstkanker met deze thee! Ze beveelt het nu aan elke vrouw aan!

Luister naar dit artikel Vandaag de dag lijden veel vrouwen aan borstkanker. Velen vinden het in een vroeg stadium en overleven, maar even zovelen van hen niet. Wij geven u

middeltjes

Gember helpt veel aandoeningen voorkomen

Luister naar dit artikel Gember is meer dan een culinaire specerij. Het is zowel een kruidentonic als een specifiek geneeskrachtig kruid. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift