Covid-19 maatregelen van isolatie en overmatige ontsmetting hebben een schadelijk effect op het menselijke microbioom

Covid-19 maatregelen van isolatie en overmatige ontsmetting hebben een schadelijk effect op het menselijke microbioom

Luister naar dit artikel

Omdat mensen over de hele wereld geïsoleerd blijven in hun huizen, nauw contact met anderen vermijden en hun handen en oppervlakken nauwgezet ontsmetten, waarschuwen wetenschappers dat deze noodzakelijke pandemische protocollen onbedoelde gevolgen kunnen hebben.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Hoewel het belangrijk is om volksgezondheidsvoorschriften op te volgen om de verspreiding van COVID-19 te verminderen, zeggen experts dat alle antibacteriële doekjes en fysieke afstanden op lange termijn gevolgen kunnen hebben voor onze microbiomen – de verzameling microben die op en in ons lichaam leven.

Als we iemand knuffelen, naar een ander land reizen of onze handen vuil maken, verwerven we nieuwe microben, zei Brett Finlay, een microbioloog van de University of British Columbia. Hoewel sommige microben ons ziek kunnen maken, zijn andere goed voor ons, en een divers en rijk microbioom is essentieel voor onze gezondheid, zei hij.

Finlay zei dat de ontdekking van pasteurisatie aan het einde van de 19e eeuw de aftrap was voor ongeveer een eeuw waarin de samenleving “hard op weg” was om microben kwijt te raken, en dat infectieziekten als gevolg daarvan afnamen. Maar het verlies van microbiële diversiteit is in verband gebracht met aandoeningen zoals astma, zwaarlijvigheid, diabetes en hersen- en hart- en vaatziekten, zei hij.

Dus, vooral in het afgelopen decennium, hebben experts zoals Finlay, die samen een boek schreven met de titel “Let Them Eat Dirt: Saving Our Children from an Oversanitized World”, geprobeerd mensen over te halen om een beetje minder bang te zijn voor ziektekiemen.

“We begonnen te beseffen dat deze microben goed zijn. Misschien moeten we ze niet allemaal wegvagen. Misschien moeten we onze kinderen buiten laten spelen en misschien hoeven we op de speelplaats niet vijf keer handdesinfecterend middel te gebruiken,” Zei Finlay.

“Toen sloeg COVID toe en dat heeft alles in de war gestuurd.”

Finlay was onlangs co-auteur van een paper gepubliceerd in de Proceedings of the National Academy of Sciences waarin werd opgeroepen tot meer onderzoek naar hoe deze langdurige periode van bijna wereldwijde lockdown onze microbiomen heeft veranderd en de menselijke gezondheid op lange termijn kan beïnvloeden.

De paper was het resultaat van voortdurende discussies bij de mensen van onderzoeksorganisatie CIFAR en het microbioomprogramma, waar Finlay mededirecteur is. Het zegt dat we effecten kunnen zien op de wereldwijde immuniteit, allergieën en tarieven van aandoeningen zoals astma en diabetes.

Het wijst er ook op dat de COVID-19-pandemie de sociale ongelijkheden zou kunnen vergroten, met veranderingen in het microbioom afhankelijk van of iemand in een land met hoge of lage inkomens woont en hun toegang tot gezondheidszorg, schoon water, riolering en gezond voedsel.

Maar Finlay merkte op dat er dingen zijn die mensen kunnen doen om een gezond microbioom te bevorderen terwijl ze de COVID-19-regels naleven. Tijd buiten doorbrengen, tuinieren, sporten, een vezelrijk dieet volgen, onnodige antibiotica vermijden en lichamelijk contact hebben met leden van uw huishouden en huisdieren kunnen allemaal helpen, zei hij.

Kathy McCoy, wetenschappelijk directeur van het International Microbiome Center van de Universiteit van Calgary, zei dat ze verwachtte dat de intense focus op hygiëne tijdens de COVID-19-pandemie een “dramatisch” effect zal hebben op de microbiomen van mensen.

Ze zei dat de microbiomen van de meeste gezonde volwassenen zonder onderliggende aandoeningen na de pandemie moeten “terugveren”, zolang ze in deze tijd niet aankomen.

Maar ze zei ook dat ongelijkheid een grote rol zal spelen: mensen die thuis kunnen werken, koken mogelijk meer en eten gezondere maaltijden dan normaal, terwijl degenen die hun baan zijn kwijtgeraakt mogelijk afhankelijk zijn van voedselbanken of goedkoop, bewerkt voedsel.

Zowel Finlay als McCoy waarschuwden dat baby’s die tijdens de pandemie worden geboren, levenslange gevolgen kunnen ondervinden.

McCoy zei dat het vroege leven een belangrijke periode is voor de ontwikkeling van het immuunsysteem door blootstelling aan microben. Pasgeborenen die via een keizersnede worden geboren, worden aan het begin van hun leven al aan minder belangrijke bacteriën blootgesteld.

Nu, tijdens de pandemie, kunnen ouders meer waakzaam zijn in het baden van hun baby’s en het schoonmaken van hun huis, zei ze, en baby’s hebben veel minder interactie met volwassen leden van hun uitgebreide familie of andere baby’s die hun microben zouden kunnen doorgeven.

Bronnen: Peninsula New Review

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Zeldzaam geval van baby besmet met Covid-19 in de baarmoeder, virus muteerde 5 dagen later - studie
Next Bedrijf dat wist dat asbest in zijn babypoeder zat, distribueert nu het COVID-19-vaccin

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Overig

Nieuwe studie is “IJzingwekkend commentaar” over de toekomst van antibiotica

Luister naar dit artikel De gezondheidszorgmarkt ondersteunt geen nieuwe antibiotica die worden gebruikt voor de behandeling van enkele van ‘s werelds gevaarlijkste, meest geneesmiddelresistente’ superbugs ‘, volgens een nieuwe analyse

Overig

Al dat geklaag kan de nagel aan je doodskist zijn (en zo stop je ermee)

Luister naar dit artikel Zet jij het weekend ook steevast in met een stevige klaagzang over de afgelopen werkweek? Het kan opluchten, dat klopt, maar tal van onderzoeken hebben bewezen

Natuurlijk

Chilipepers: van het bestrijden van kanker tot het voorkomen van hartziekten, hier zijn 6 gezondheidsvoordelen van deze pittige favoriet

Luister naar dit artikel Chilipepers zijn een van de meest populaire ingrediënten om ontelbare recepten een kick te geven. Ze zijn roodgloeiend, pittig en voegen een duidelijke pit toe. En