Nieuwe studie is “IJzingwekkend commentaar” over de toekomst van antibiotica

Nieuwe studie is “IJzingwekkend commentaar” over de toekomst van antibiotica

Luister naar dit artikel

De gezondheidszorgmarkt ondersteunt geen nieuwe antibiotica die worden gebruikt voor de behandeling van enkele van ‘s werelds gevaarlijkste, meest geneesmiddelresistente’ superbugs ‘, volgens een nieuwe analyse van wetenschappers van de University of Pittsburgh School of Medicine.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


In een studie die vandaag is gepubliceerd in Antimicrobial Agents and Chemotherapy, een tijdschrift van de American Society for Microbiology, gebruikten onderzoekers landelijke receptgegevens om te bepalen dat de huidige jaarlijkse verkoop in de VS van nieuwe antibiotica om carbapenem-resistente Enterobacteriaceae (CRE) te behandelen, een van ‘s werelds meest verraderlijke resistente bacteriën, is ongeveer $ 101 miljoen per jaar – aanzienlijk minder dan de $ 1 miljard die nodig wordt geacht om de financiële levensvatbaarheid van een nieuw antibioticum te verzekeren. Zelfs als nieuwe anti-CRE-middelen zo breed mogelijk worden gebruikt om CRE-infecties te behandelen, is de verwachte marktomvang slechts $ 289 miljoen.

“Nieuwe medicijnen tegen CRE voorzien in een grote, voorheen onvervulde medische behoefte en zijn van cruciaal belang om levens te redden. Als de markt hen niet kan ondersteunen, dan is dat een huiveringwekkend commentaar op de toekomst van de ontwikkeling van antibiotica, ”zei hoofdauteur Cornelius J. Clancy, MD, universitair hoofddocent geneeskunde en directeur van het mycologieprogramma en uitgebreid geneesmiddelresistent pathogeen laboratorium in Pitt’s divisie van besmettelijke ziekten. “Zonder antibiotica tegen steeds resistenter wordende bacteriën en schimmels, kan een groot deel van de moderne geneeskunde onhaalbaar worden, waaronder chemotherapie voor kanker, orgaantransplantatie en abdominale operaties met een hoog risico.”

Naar schatting veroorzaken CRE-infecties wereldwijd jaarlijks 1,5 tot 4,5 miljoen ziekenhuisopnames. De Centers for Disease Control and Prevention hebben CRE geclassificeerd als urgente ziekteverwekkers en noemen ze de ‘nachtmerriebacteriën’. De Wereldgezondheidsorganisatie en de Infectious Disease Society of America hebben CRE aangewezen als pathogenen met de hoogste prioriteit voor de ontwikkeling van nieuwe antibiotica.

Sinds 2015 hebben vijf antibiotica tegen CRE de goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) gekregen en onderzoeken hebben tot nu toe aangetoond dat drie van hen effectiever en minder toxisch zijn dan de vorige eerstelijns antibiotica. Een van de ontwikkelaars van de nieuwe anti-CRE-medicijnen – het biofarmaceutische bedrijf Achaogen – heeft in april faillissement aangevraagd vanwege de forse verliezen.

Na eerder dit jaar te hebben gemeld dat nieuwe CRE-antibiotica worden voorgeschreven in slechts ongeveer een kwart van de infecties die hen rechtvaardigen, onderzochten Clancy en senior auteur M. Hong Nguyen, MD, Pitt professor in de geneeskunde en directeur van UPMC’s antimicrobieel managementprogramma, de benodigde markt om de ontwikkeling van antibiotica duurzaam te maken. Ze vonden een tekort aan inkomstenpotentieel, wat blijkt uit de financiële problemen waarmee farmaceutische bedrijven te maken hebben die de nieuwe anti-CRE-geneesmiddelen hebben ontwikkeld.

“De voorzichtige aanpak bij het bestrijden van bacteriën is om meerdere behandelingsopties in de pijplijn te hebben, zodat wanneer er onvermijdelijk resistentie tegen het huidige medicijn wordt ontwikkeld, er een nieuw antibioticum in de vleugels wacht,” zei Nguyen. “Maar we ontdekten dat de marktvooruitzichten nog ontmoedigender zouden worden als er meer anti-CRE-medicijnen worden goedgekeurd, wat slecht nieuws is voor artsen van infectieziekten en, nog belangrijker, onze patiënten.”

Clancy en Nguyen stellen een combinatie van “push” en “pull” prikkels voor om duurzame ontwikkeling van antibiotica aan te moedigen, te beginnen met goedkeuring van de bilaterale DISARM Act, die momenteel in het Congres wordt overwogen. DISARM zou volledige Centers voor Medicare en Medicaid Services vergoeding verzekeren voor het gebruik van nieuwe antibiotica tegen resistente infecties bij gehospitaliseerde patiënten, in plaats van antibioticakosten onder te brengen in de gebundelde gebundelde betaling die ziekenhuizen ontvangen. Dit zou de ontmoedigende ziekenhuizen wegnemen bij het gebruik van effectievere maar duurdere nieuwe agenten in plaats van goedkopere, oudere agenten.

Er moet ook een culturele en gedragsverandering zijn onder ziekenhuizen en clinici om snellere acceptatie en het juiste gebruik van nieuwe antibiotica aan te moedigen, aldus de onderzoekers. Artsen en apothekers met infectieziekten moeten de verantwoordelijkheid nemen om de bredere klinische gemeenschap te informeren over het belang van het snel bijwerken en volgen van richtlijnen voor de best mogelijke antibiotica voor hun patiënten.

Bronnen:

University of Pittsburgh

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Wonden behandelen: wondinfectie herkennen en voorkomen
Next Expert waarschuwt: de griepprik van dit jaar zal waarschijnlijk niet effectief zijn

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Vapen gekoppeld aan hersenschade, nauwe arteriën en ernstige longschade

Luister naar dit artikel De eerste succesvolle elektronische sigaret werd in 2003 aan de wereld gepresenteerd. Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken “elektronische nicotineleveringssystemen” (ENDS), waaronder elektronische sigaretten. Juul

Onderzoek

Enorme toename van miskramen en andere reproductieve afwijkingen die verband houden met COVID-19-injecties

Luister naar dit artikel Volgens Mayo Clinic eindigt 10 tot 20 procent van de bekende zwangerschappen in een miskraam. Helaas hebben sommige vruchtbaarheidsklinieken in de Verenigde Staten een enorme toename

Nieuws

530 ziek, 7 dood door mysterieuze vaping ziekte

Luister naar dit artikel Gevallen van vapen-gerelateerde longziekte in de VS zijn deze week gestegen naar 530, tegen 380 vorige week, met tot nu toe zeven doden en meer verwacht,