GEBRUIK VAN MONDKAPJES OP LANGE TERMIJN KAN BIJDRAGEN AAN GEAVANCEERDE STADIA VAN LONGKANKER, ALDUS STUDIE

GEBRUIK VAN MONDKAPJES OP LANGE TERMIJN KAN BIJDRAGEN AAN GEAVANCEERDE STADIA VAN LONGKANKER, ALDUS STUDIE

Luister naar dit artikel

Een recente studie in het tijdschrift Cancer Discovery wees uit dat inademing van schadelijke microben kan bijdragen aan longkanker in een vergevorderd stadium bij volwassenen. Langdurig gebruik van gezichtsmaskers kan deze gevaarlijke ziekteverwekkers helpen kweken.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Microbiologen zijn het erover eens dat veelvuldig dragen van een masker een vochtige omgeving creëert waarin microben kunnen groeien en vermenigvuldigen voordat ze de longen binnendringen. Die vreemde microben reizen vervolgens door de luchtpijp en in twee buisjes die de bronchiën worden genoemd, totdat ze kleine luchtzakjes bereiken die zijn bedekt met bloedvaten die longblaasjes worden genoemd.

“Lang werd gedacht dat de longen onvruchtbaar waren, maar we weten nu dat orale commensalen – microben die normaal in de mond worden aangetroffen – vaak de longen binnendringen vanwege onbewuste aspiraties.” – Leopoldo Segal, studie auteur en directeur van het Lung Microbiome Program en universitair hoofddocent geneeskunde aan de New York University Grossman School of Medicine

Volgens de studie veroorzaken deze microben na het binnendringen van de longen een ontstekingsreactie in eiwitten die bekend staan als cytokine IL-17.

“Gezien de bekende impact van IL-17 en ontsteking op longkanker, waren we geïnteresseerd in het bepalen of de verrijking van orale commensalen in de longen een ontsteking van het type IL-17 zou kunnen veroorzaken en de progressie en prognose van longkanker zou kunnen beïnvloeden”, zei Segal.

Bij het analyseren van longmicroben van 83 onbehandelde volwassenen met longkanker, ontdekte het onderzoeksteam dat kolonies Veillonella-, Prevotella- en Streptococcus-bacteriën, die kunnen worden gekweekt door langdurig dragen van een masker, allemaal in grotere hoeveelheden worden aangetroffen bij patiënten met longkanker in een gevorderd stadium dan in eerdere stadia. De aanwezigheid van deze bacterieculturen wordt ook geassocieerd met een lagere overlevingskans en een verhoogde tumorgroei ongeacht het stadium.

Bovendien bleek uit onderzoek naar de kweek van Veillonella-bacteriën in de longen van muizen dat de aanwezigheid van dergelijke bacteriën leidt tot de opkomst van immuunonderdrukkende cellen en ontstekingsremmende cellen zoals cytokine IL-17.

“Gezien de resultaten van onze studie, is het mogelijk dat veranderingen in het longmicrobioom kunnen worden gebruikt als een biomarker om de prognose te voorspellen of om patiënten voor behandeling te stratificeren.” – Leopoldo Segal

Naarmate er meer bewijsmateriaal naar voren komt met betrekking tot de langetermijneffecten van maskermandaten en lock-downs, beginnen artsen en wetenschappers zich te heroverwegen of deze autoritaire maatregelen echt meer kwaad dan goed doen. Een Canadese volksgezondheidsexpert, dr. Aji Joffe genaamd, ontdekte in een gerelateerd onderzoek dat lock-downs “minstens tien keer” meer schade toebrengen dan voordeel.

In een recent werkdocument van onderzoekers van de universiteiten van Harvard, Duke en John Hopkins concludeerden academici dat “voor de totale bevolking de toename van het sterftecijfer als gevolg van de COVID-19-pandemie neerkomt op een verbluffende 0,89 en 1,37 miljoen extra sterfgevallen in de komende periode. Respectievelijk 15 en 20 jaar. ”

Sinds het begin van het gedwongen dragen van een masker, hebben dermatologen de term ‘maskne’ bedacht om een begin van puistjes bij de mond te beschrijven, veroorzaakt door maskers die de poriën verstoppen met olie en bacteriën. Dit kan worden veroorzaakt door wegwerpmaskers of stoffen maskers.

Tandartsen hebben ook gewaarschuwd voor een fenomeen dat bekend staat als ‘maskermond’, waarbij patiënten terugkeren naar de tandartspraktijk met een toename van gingivitis en tandbederf tot wel 50% in een periode van slechts een paar maanden sinds de maskermandaten begonnen.

Deze ontdekking werpt licht op het groeiende bewijs van schade veroorzaakt door het langdurig dragen van een masker.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Hydroxychloroquine is een goedkope en effectieve remedie tegen COVID-19: de "grote leugen" van Anthony Fauci
Next Anale uitstrijkjes voor COVID nauwkeuriger zegt Chinese expert

About author

redactie
redactie 4589 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Uit grootschalig onderzoek blijkt dat het maskeren van studenten ondoelmatig is en een vorm van kindermishandeling

Luister naar dit artikel Een dataset genaamd het “COVID-dashboardproject” heeft onthuld dat het dwingen van kinderen om de hele dag een masker te dragen op school een zinloze exercitie is en kindermishandeling.

Onderzoek

76 manieren waarop meditatie lichaam en geest geneest

Luister naar dit artikel Blogger Giovanni Dienstmann heeft 3000 wetenschappelijke onderzoeken over de voordelen van meditatie verzameld in één infographic. Uit sommige studies blijkt dat drie weken lang 20 minuten per

Onderzoek

Verhitting tumoren lijkt goed alternatief

Luister naar dit artikel Tumoren in de lever die ontstaan bij dikkedarm- en endeldarmkanker hoeven niet altijd te worden weggesneden, maar kunnen ook met verhitting worden bestreden. Dat stellen onderzoekers