Cambridge-studie: de geestelijke gezondheid van kinderen verslechterde “aanzienlijk” tijdens lockdown

Cambridge-studie: de geestelijke gezondheid van kinderen verslechterde “aanzienlijk” tijdens lockdown

Luister naar dit artikel

Een nieuwe studie door onderzoekers van de Universiteit van Cambridge stelt vast dat de door de overheid opgelegde lockdowns als reactie op de coronavirus-pandemie aanzienlijke schade toebrengen aan de geestelijke gezondheid van kinderen. De studie, deze week gepubliceerd in de Archives of Disease in Childhood, was de eerste in zijn soort die gegevens analyseerde over de geestelijke gezondheid van jongere kinderen voor en tijdens de eerste lockdown in het Verenigd Koninkrijk afgelopen voorjaar.


Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Na 168 kinderen tussen de 7 ½ en 11 ½ jaar concluderen de onderzoekers:

Tijdens de Britse lockdown zijn de depressiesymptomen van kinderen aanzienlijk toegenomen in vergelijking met vóór lockdown. De omvang van dit effect is direct relevant voor de voortzetting van verschillende elementen van het lockdown-beleid, zoals volledige of gedeeltelijke sluitingen van scholen.

Ze gaan door:

Concreet zagen we een statistisch significante toename van de beoordelingen van depressie, met een gemiddelde tot grote effectgrootte. Onze bevindingen benadrukken de noodzaak om de mogelijke impact van lock-down op de geestelijke gezondheid van kinderen te integreren in de planning van de voortdurende reactie op de wereldwijde pandemie en het herstel ervan.

Lockdowns en afnemende geestelijke gezondheid van jongeren

Andere studies die een afnemende geestelijke gezondheid in verband brengen met lockdown-beleid zijn de afgelopen maanden naar voren gekomen voor adolescenten en jongvolwassenen, maar kinderen waren doorgaans niet vertegenwoordigd. De CDC meldde bijvoorbeeld in augustus dat 1 op de 4 personen in de leeftijd van 18-24 overwoog zelfmoord te plegen tijdens de lockdowns in de lente, en een recent onderzoek van Harvard wees op verrassende percentages depressies bij jonge volwassenen. De geestelijke gezondheid van adolescenten is bijzonder zwaar getroffen door de lockdowns en het daarmee verband houdende beleid op het gebied van sociale afstand. Bijvoorbeeld, een 16-jarige jongen uit Brunswick, Maine, heeft zich vorige week zijn leven beroofd nadat hij een briefje had achtergelaten waarin stond dat hij zich tijdens de pandemie opgesloten voelde in zijn huis en gescheiden was van zijn vrienden vanwege leren op afstand.

De nieuwe paper van de University of Cambridge is de eerste longitudinale studie die de mentale gezondheidseffecten van lockdowns en sociaal isolement op jongere kinderen traceert, waarbij wordt vastgesteld dat hun mentale gezondheid op dezelfde manier verslechtert tijdens de pandemische respons.

Een artikel deze week in de New York Times erkende de eenzaamheid die kinderen dit jaar voelen, maar weergalmde een gevoel van onvermijdelijkheid. Beschrijft de ervaring van een tweejarige die, bij het ontmoeten van anderen, zegt: “Uh-Oh. Mensen “, legt de Times uit dat” ze deel uitmaakt van een generatie die in een bepaald nieuw type bubbel leeft – een zonder andere kinderen. Het zijn de peuters van Covid-19. Voor haar en veel leeftijdsgenoten zijn de speeldata, muzieklessen, verjaardagsfeestjes, de serendipiteit van de zandbak of het naast elkaar voorbij vliegen op aangrenzende schommels verdwenen. ”

Terwijl de Times terecht opmerkt dat de belangrijkste relatie voor peuters die met hun ouders is, is de wijdverbreide acceptatie van vrienden-isolatie van kinderen in de afgelopen 10 maanden verontrustend. Kinderen uit de buurt houden van zandbakken en schommels, of hun kleine verjaardagsfeestjes en speelafspraakjes. Deze onthouden, doet meer kwaad dan goed – vooral waar kinderen meestal worden gespaard van de ergste effecten van COVID-19 en hun risico om te overlijden aan COVID-19 is , gelukkig, extreem laag. Daarentegen is de schade van lockdowns en andere pandemische beleidsmaatregelen en praktijken die jongeren de sociale band ontnemen, verontrustend groot.

Ellen Townsend is een hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Nottingham, die zich uitsprak over de schadelijke gevolgen van lockdowns en massale testmaatregelen die vooral schadelijk zijn voor jongeren tijdens de pandemie. Townsend lanceerde samen met een aantal collega’s een website om te proberen beleidsmakers te beïnvloeden, weg van schadelijke lockdowns en massale testprotocollen.

“Ik maak me grote zorgen over de langetermijneffecten van zowel lockdowns als massatesten op onze kinderen en jongeren. Persoonlijke interactie en spel is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van peuters tot tieners, ”vertelde Townsend me een recent interview. “Leven in een constante staat van bedreiging zal ook gevolgen hebben voor de geestelijke gezondheid en ontwikkeling. Ik denk dat massa-testen deze angst zullen verergeren. Massatesten zullen beperkende maatregelen in stand houden – dit is een wetenschappelijk ondeugdelijk en onethisch screeningsprogramma. Lockdowns zijn een ramp voor jongeren en kansarmen. ”

Townsend voegt eraan toe dat deze lockdown-schade niet alleen tijdelijk is tijdens de pandemie. Ze kunnen blijvende effecten hebben. “We weten dat eenzaamheid in deze crisis sterker wordt gevoeld door jongeren dan door ouderen. De gevolgen van eenzaamheid voor de geestelijke gezondheid kunnen tot wel negen jaar aanhouden ”, zegt ze.

Facebook heeft ons een schaduwban gegeven. Klik hier om ons te volgen op Telegram zodat u dagelijks onze nieuwste artikelen te zien krijgt!

Wat kunnen ouders doen?

The Wall Street Journal meldde vrijdag dat COVID-19-vaccinonderzoeken voor kinderen beginnen, maar merkte op dat vaccins waarschijnlijk niet klaar zullen zijn voor kinderen tegen het begin van het academiejaar 2021/2022. Dat zou vele maanden van isolatie voor kinderen kunnen betekenen, tenzij ouders zich verzetten tegen lockdowns, schoolsluitingen en aanverwant dwangbeleid dat vooral jongeren schaadt.

Stanford’s Jay Bhattacharya, een van de co-auteurs van de Great Barrington Declaration die pleit voor een “gerichte bescherming” -benadering van de pandemische respons, schreef onlangs: “In feite eisen we dat jonge mensen de last dragen van het beheersen van een ziekte waarmee ze weinig tot geen risico lopen. Dit is volledig achteruit van de juiste benadering. ”

Naast het weerstaan van nieuw en lopend lockdown-beleid, kunnen ouders ook het voortouw nemen om ervoor te zorgen dat hun kinderen cruciale sociale interactie hebben.

Of ze nu ‘pods’ vormen met andere gezinnen om veilige sociale contacten aan te moedigen, tieners aanmoedigen om een wandeling met hun vrienden te maken of prioriteit geven aan in de zandbak-spelen met andere peuters, ouders kunnen de geestelijke gezondheid en het welzijn van hun kinderen in de komende maanden helpen beschermen. .

Bronnen: FEE

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte gezondheid niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie Zodat wij de praktijken van Big Pharma aan het licht kunnen blijven brengen!

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen Big Pharma!

Previous Drie-Kruiden Combo verbetert chronische knieartrose
Next "Positief" getest op COVID-19? Stel zeker van deze vraag!

About author

redactie
redactie 4585 posts

De Health Bytes redactie houdt al sinds 2014 de vinger aan de pols van zowel Big Pharma als de alternatieve geneeskunde en publiceert al die zaken die men onder het tapijt probeert te vegen. Dat heeft ons 8 jaar lang aanvallen, hacks, censuur en bedreigingen opgeleverd. Dat deert ons niet en wij gaan stug door maar kunnen dat alleen met uw support! Overweeg daarom een kleine donatie zodat wij door kunnen gaan met de strijd!

You might also like

Onderzoek

Ibuprofen vergroot kans op hartfalen met 20 procent

Luister naar dit artikel Ibuprofen en andere pijnstillers, zoals diclofenac, vergroten de kans op hartfalen met 20 procent, zo blijkt uit een grote studie. Steun Health Bytes: alleen via uw maandelijks

Onderzoek

Geheimen van ‘superagers’ ontrafeld!

Luister naar dit artikel Mensen die in goede gezondheid heel oud worden, de zogenoemde ‘superagers’, zijn al jaren onderwerp van onderzoek. Eindelijk lijken wetenschappers een idee te hebben van wat

Onderzoek

Hoe light-frisdrank je lichaam verwoest

Luister naar dit artikel Is cola-light gezonder dan gewone cola? Nee. Professor Susan E. Swithers van de Purdue-universiteit deed onderzoek naar de kunstmatige zoetstoffen in frisdrank en ontdekte dat ze